brig Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 To teraz na główny mechanizm co nałożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 To teraz na główny mechanizm co nałożyć. Ja używałem serwisowego smaru shimano, - dwa były do mechanizmu i do hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja używam Ardent Reel Butter Grease i sobie chwalę Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Trochę zmiana tematu. Używa ktoś z was echosondy deeper pro + z GPS? Potrzebuje opinni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Trochę zmiana tematu. Używa ktoś z was echosondy deeper pro + z GPS? Potrzebuje opinniTrochę nie ten dział... kolego elektronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 To teraz na główny mechanizm co nałożyć.Mam kilka mazideł do sprzętów,Penn,Ardenta,Shimano i najlepszy jaki do tej pory użyłem to...Super Lube,pełny syntetyk z PTFE (teflon),nie ''wariuje'' na mocno plusowych i minusowych temperaturach,dobrze i długo trzyma się przekładni,podobno Abu używa tego specyfiku przy składaniu swoich maszynek.Do kompletu polecam Olej Super Lube w wygodnym ''długopisie'' to tych nie koniecznie szybkich łożysk szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ostatni używam Daiwy ,zarówno smaru jak i oliwki .Nie przyspiesza łożyska ale chyba spełnia zadanie i dozowanie z "długopisu" nawet nad wodą jest łatwe ;-)Identyko oliwke ma Kernite i jest sporo tańsza niż to samo ale z logo Daiwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Gdzie to można kupić (najlepiej w PL) bo coś wujek google odmawia odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Identyko oliwke ma Kernite i jest sporo tańsza niż to samo ale z logo Daiwa. A dokładnie ile tańsza ? Bo u mnie cena w SEK szwedzkich . Wszedłem do sklepu i kupiłem ,bo mi się Abu-owa skończyła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Mam kilka mazideł do sprzętów,Penn,Ardenta,Shimano i najlepszy jaki do tej pory użyłem to...Super Lube,pełny syntetyk z PTFE (teflon),nie ''wariuje'' na mocno plusowych i minusowych temperaturach,dobrze i długo trzyma się przekładni ... Witam U mnie również Super Lube PTFE, po latach eksperymentów z różnymi smarami ...Oliwka do łożysk ceramicznych - BocaBearing high speed oil, do stalowych bantam oil shimano.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Gdzie kupię Super Lube PTFE ,szukałem i nie mogę namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Tu masz,ale małe opakowanie 12g...na jednorazowe przesmarowanie kilku maszynek wystarczy. http://alco.com.pl/smar-super-lube-z-ptfe-blister-12g-21014,id1213.html lub większe opakowanie na dłużej http://alco.com.pl/smar-super-lube-z-ptfe-blister-85g-21030,id5669.html i jeszcze oliwka do kompletu. http://alco.com.pl/olej-syntetyczny-super-lube-z-ptfe-7-ml-51010,id5670.html Ja kupiłem na próbę ''u siebie'' taki mały komplecik za 10e,jako ''zestaw hobbistyczny''. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Paweł bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak troszkę z innej beczki.Oglądam sobie te filmiki japońców czy z usa i zastanawiam mnie jedna rzecz,czemu oni wszyscy mają korbę po prawej stronie skoro do obsługi rzutu używają prawej ręki tak jak powiedzmy ja mając korbę po lewej?Po co przekładać kija w ręku skoro mańkutami raczej oni wszyscy nie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak troszkę z innej beczki.Oglądam sobie te filmiki japońców czy z usa i zastanawiam mnie jedna rzecz,czemu oni wszyscy mają korbę po prawej stronie skoro do obsługi rzutu używają prawej ręki tak jak powiedzmy ja mając korbę po lewej?Po co przekładać kija w ręku skoro mańkutami raczej oni wszyscy nie są?Czesto wywodzi sie to z ich wieku - kiedyś cieżko dostępne były multiki na lewa reke lub kosztowały więcej - tak wiec używali tak jak używali + po prostu inna mentalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak troszkę z innej beczki.Oglądam sobie te filmiki japońców czy z usa i zastanawiam mnie jedna rzecz,czemu oni wszyscy mają korbę po prawej stronie skoro do obsługi rzutu używają prawej ręki tak jak powiedzmy ja mając korbę po lewej?Po co przekładać kija w ręku skoro mańkutami raczej oni wszyscy nie są? dla mnie to tez zawsze bylo dziwne ale dalem spokoj rozkminianu dlaczego tak jest, kiedys probowalem staloszpolowcem krecic prawa lapką - tragedia, no moze nie samo krecenie tylko fakt ze trzymanie wedki lewa ręką jest niewygodne. Ja wole trzymac wedke w prawej (silniejszej, pewniejszej) rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 dla mnie to tez zawsze bylo dziwne ale dalem spokoj rozkminianu dlaczego tak jest, kiedys probowalem staloszpolowcem krecic prawa lapką - tragedia, no moze nie samo krecenie tylko fakt ze trzymanie wedki lewa ręką jest niewygodne. Ja wole trzymac wedke w prawej (silniejszej, pewniejszej) receMam przyszłego szwagra z którym najczęściej wędkuję i on jest leworęczny,próbowałem na stałej szpuli kręcić lewą ręką ale jak dla mnie to extremalne wyzwanie,podejrzewam że z multikiem było by podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Mam przyszłego szwagra z którym najczęściej wędkuję i on jest leworęczny,próbowałem na stałej szpuli kręcić lewą ręką ale jak dla mnie to extremalne wyzwanie,podejrzewam że z multikiem było by podobnie zaraz zaraz bo nie kapuje, Twoj szwagier jest leworeczny, wiec wnioskuje ze `Ty prawo reczny, i krecenie lewa rękę to dla ciebie extemalne wyzwanie?? sory ze o takich pierdolach pisze tak czy siak kręcąc prawa ręką czuje sie jak niedowład Edytowane 18 Grudnia 2016 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 zaraz zaraz bo nie kapuje, Twoj szwagier jest leworeczny, wiec wnioskuje ze `Ty prawo reczny, i krecenie lewa rękę to dla ciebie extemalne wyzwanie?? sory ze o takich pierdolach pisze tak czy siak kręcąc prawa ręką czuje sie jak niedowład Również o to mi chodziło bo ja prawą ręką kręcić nie umiem trzepię kijem i korbą jak oszalały ,lewą ręką kręcę na co dzień źle mnie zrozumiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Mam multiplikatory na prawą i lewą ręke,problem jest tylko z przekładaniem kija po rzucie (rzucam tylko prawą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Czesto wywodzi sie to z ich wieku - kiedyś cieżko dostępne były multiki na lewa reke lub kosztowały więcej - tak wiec używali tak jak używali + po prostu inna mentalnośćHeh ja rzucam lewą, prowadzę kij prawą i kręcę lewą. Da się;-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jeśli jesteś mańkutem to całkowicie naturalne. A jeśli nie ......? to nie wiem czy to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jeśli jesteś mańkutem to całkowicie naturalne. A jeśli nie ......? to nie wiem czy to normalne Mańkut. Uff, czyli jest ok haha dzięki Robciu, od razu mi lepiej;-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Powiem tak próbowałem rzucać lewą ręką ale o mały włos cały kijek nie wylądował w wodzie Kilka razu zdarzyło nam się na łodzi że szwagier przekręcił mi korbę w kołowrotku na prawą rękę bo chciał moim kijem sobie porzucać,niestety to nie dla mnie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Coś tam wygrzebałem...Kolega Sławek to taki trochę ''Cichociemny",bo na forum nic nie słychać.Bardzo profesjonalna produkcja,czekam na więcej odcinków. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi