Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

To teraz na główny mechanizm co nałożyć.

Mam kilka mazideł do sprzętów,Penn,Ardenta,Shimano i najlepszy jaki do tej pory użyłem to...Super Lube,pełny syntetyk z PTFE (teflon),nie ''wariuje'' na mocno plusowych i minusowych temperaturach,dobrze i długo trzyma się przekładni,podobno Abu używa tego specyfiku przy składaniu swoich maszynek.Do kompletu polecam Olej Super Lube w wygodnym ''długopisie'' to tych nie koniecznie szybkich łożysk szpuli.

• Like 1

Mam kilka mazideł do sprzętów,Penn,Ardenta,Shimano i najlepszy jaki do tej pory użyłem to...Super Lube,pełny syntetyk z PTFE (teflon),nie ''wariuje'' na mocno plusowych i minusowych temperaturach,dobrze i długo trzyma się przekładni ...

Witam

U mnie również Super Lube PTFE, po latach eksperymentów z różnymi smarami ...

Oliwka do łożysk ceramicznych - BocaBearing high speed oil, do stalowych bantam oil shimano.

Pozdrawiam

Tu masz,ale małe opakowanie 12g...na jednorazowe przesmarowanie kilku maszynek wystarczy.

http://alco.com.pl/smar-super-lube-z-ptfe-blister-12g-21014,id1213.html

lub większe opakowanie na dłużej

http://alco.com.pl/smar-super-lube-z-ptfe-blister-85g-21030,id5669.html

i jeszcze oliwka do kompletu.

http://alco.com.pl/olej-syntetyczny-super-lube-z-ptfe-7-ml-51010,id5670.html

Ja kupiłem na próbę ''u siebie'' taki mały komplecik za 10e,jako ''zestaw hobbistyczny''.

Edytowane przez Paavo

Tak troszkę z innej beczki.

Oglądam sobie te filmiki japońców czy z usa i zastanawiam mnie jedna rzecz,czemu oni wszyscy mają korbę po prawej stronie skoro do obsługi  rzutu używają prawej ręki tak jak powiedzmy ja mając korbę po lewej?Po co przekładać kija w ręku skoro mańkutami raczej oni wszyscy nie są?

Oglądam sobie te filmiki japońców czy z usa i zastanawiam mnie jedna rzecz,czemu oni wszyscy mają korbę po prawej stronie skoro do obsługi rzutu używają prawej ręki tak jak powiedzmy ja mając korbę po lewej?Po co przekładać kija w ręku skoro mańkutami raczej oni wszyscy nie są?

Czesto wywodzi sie to z ich wieku - kiedyś cieżko dostępne były multiki na lewa reke lub kosztowały więcej - tak wiec używali tak jak używali :)

+ po prostu inna mentalność

Oglądam sobie te filmiki japońców czy z usa i zastanawiam mnie jedna rzecz,czemu oni wszyscy mają korbę po prawej stronie skoro do obsługi  rzutu używają prawej ręki tak jak powiedzmy ja mając korbę po lewej?Po co przekładać kija w ręku skoro mańkutami raczej oni wszyscy nie są?

dla mnie to tez zawsze bylo dziwne ale dalem spokoj rozkminianu dlaczego tak jest, kiedys probowalem staloszpolowcem krecic prawa lapką - tragedia, no moze nie samo krecenie tylko fakt ze trzymanie wedki lewa ręką jest niewygodne. Ja wole trzymac wedke w prawej (silniejszej, pewniejszej) rece

dla mnie to tez zawsze bylo dziwne ale dalem spokoj rozkminianu dlaczego tak jest, kiedys probowalem staloszpolowcem krecic prawa lapką - tragedia, no moze nie samo krecenie tylko fakt ze trzymanie wedki lewa ręką jest niewygodne. Ja wole trzymac wedke w prawej (silniejszej, pewniejszej) rece

Mam przyszłego szwagra z którym najczęściej wędkuję i on jest leworęczny,próbowałem na stałej szpuli kręcić lewą ręką ale jak dla mnie to extremalne wyzwanie,podejrzewam że z multikiem było by podobnie :D

Mam przyszłego szwagra z którym najczęściej wędkuję i on jest leworęczny,próbowałem na stałej szpuli kręcić lewą ręką ale jak dla mnie to extremalne wyzwanie,podejrzewam że z multikiem było by podobnie :D

zaraz zaraz bo nie kapuje, Twoj szwagier jest leworeczny, wiec wnioskuje ze `Ty prawo reczny, i krecenie lewa rękę to dla ciebie extemalne wyzwanie??

sory ze o takich pierdolach pisze :P tak czy siak kręcąc prawa ręką czuje sie jak niedowład :)

Edytowane przez hose4ras

zaraz zaraz bo nie kapuje, Twoj szwagier jest leworeczny, wiec wnioskuje ze `Ty prawo reczny, i krecenie lewa rękę to dla ciebie extemalne wyzwanie??

sory ze o takich pierdolach pisze :P tak czy siak kręcąc prawa ręką czuje sie jak niedowład :)

Również o to mi chodziło bo ja prawą ręką kręcić nie umiem trzepię kijem i korbą jak oszalały ,lewą ręką kręcę na co dzień źle mnie zrozumiałeś :)

Czesto wywodzi sie to z ich wieku - kiedyś cieżko dostępne były multiki na lewa reke lub kosztowały więcej - tak wiec używali tak jak używali :)

+ po prostu inna mentalność

Heh ja rzucam lewą, prowadzę kij prawą i kręcę lewą. Da się;-)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Powiem tak próbowałem rzucać lewą ręką ale o mały włos cały kijek nie wylądował w wodzie :)

Kilka razu zdarzyło nam się na łodzi że szwagier przekręcił mi korbę w kołowrotku na prawą rękę bo chciał moim kijem sobie porzucać,niestety to nie dla mnie ????