Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Ja akurat chodzę przewaźnie na rybki w stroju normalnym codziennym - do garnituru mi daleko, na szczęscie. Ale to dlatego, że przeważnie mam od 30min do 2h i nie ma czasu na strojenie się pod czynność. Przeważnie łapię tzw okienka.

Chyba, że Dziadek Mróz już się u nas panoszy. Wtedy pełna zbroja;-) do tej pory w bagażniku... właśnie, czas się rozpakować heh;-)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Troszkę to jest chyba tak że u nas człowiek jakby się ubrał w miarę "ładnie" na ryby w jasne ciuszki a na nogach japonki to pewnie by wrócił upier@@@@ po pachy,a bo trza było targać sprzęt do łódki,silnik podłączyć,na łódce się uwalisz bo stała pod chmurką,zanim do tej łódki dojdziesz do w klapkach pływa błoto a tego na ciuchach typu moro itp nie widać,amerykańce mają łódki za dużo zielonych papierków gdzie czyściej niż w moim aucie po jeździe z dzieckiem,fotele na łódkach,podłoga wysoka z wykładziną,silników nie odłączają, sprzęt zawsze na łodzi więc nie trzeba dźwigać,łódka w garażu na przyczepie.Kurcze ale się rozmarzyłem......

100tu procentowa racja !

Chyba, że Dziadek Mróz już się u nas panoszy. Wtedy pełna zbroja;-) do tej pory w bagażniku... właśnie, czas się rozpakować

Marcin poczekaj idzie ocieplenie.:-)

Troszkę to jest chyba tak że u nas człowiek jakby się ubrał w miarę "ładnie" na ryby w jasne ciuszki a na nogach japonki to pewnie by wrócił upier@@@@ po pachy,a bo trza było targać sprzęt do łódki,silnik podłączyć,na łódce się uwalisz bo stała pod chmurką,zanim do tej łódki dojdziesz do w klapkach pływa błoto a tego na ciuchach typu moro itp nie widać,amerykańce mają łódki za dużo zielonych papierków gdzie czyściej niż w moim aucie po jeździe z dzieckiem,fotele na łódkach,podłoga wysoka z wykładziną,silników nie odłączają, sprzęt zawsze na łodzi więc nie trzeba dźwigać,łódka w garażu na przyczepie.Kurcze ale się rozmarzyłem..

Czyli nic się nie zmieniło od 50 lat jak i u nich tak i u nas :-)

Przepraszam u nas się zmieniło ciągle zabierają komunalne garaże i stawiają bloki z małymi parkingami .

Edytowane przez brig

Jedni wożą trawele na wszelki wypadek w bagażniku. Ja będę woził w schowku pasażera ... sympatyczny prezent mikołajowy od jednego z forumowiczów :) :) :)

Dzięki ... (mam nie pisać komu ;) :D )

Wyobraź sobie ze udało mi się na to złowić rybę:)

• Like 1

np tu ;) :  https://www.aliexpre...cc-5bef6d1e027b

Ale to taki żarcik castingowy akurat dla mojej trzymiesięcznej wnuczki. Kijek 100cm a multik plastikowy. Co nie znaczy, ze nie nawinę linki i nie pokombinuje w przyszłym sezonie ... a co?!

Edytowane przez BOB1

No jasne ze ten secik to raczej ozdoba na półkę. Ja złowiłem na to ostroboka z burty statku zwabionego światłem 1000w halogena :) walczył pięknie :)

Cieżko się tym "rzuca" korba kręci się ze szpolka zawsze.

Edytowane przez hose4ras

Przed ponad dwoma, laty kupilem multek zillion 100 hshlr .Uzywke, w stanie idealnym. Jako, ze rzucac uczylem sie na multkach z hamulcem odsrodkowym, (shimano curado, core,abu stx, toro ) z tym nie daje sobie rady. Lezy w szufladzie drugi rok. Bylem z nim na rybach moze z dwa razy, brody, brody, stracone metry plecionkii. Wiem, ze mozna ustawiac ten hamulec b. precyzyjnie. Ja nie znam nikogo, kto lowi na multki. Ucze sie sam, z"naszego kochanego forum" Co robie nie tak, a moze sprzedac i kupic cos z hamulcem odsrodkowym? Przyzwyczailem sie nie zmieniac ustawien co chwila, mam wylaczone jeden, albo dwa bloczki, i to wszystko  Przekonacie mnie?? multik ponoc b. dobry :huh: :)

Miałem,sprzedałem i dosłownie po 3 latach ten sam multik trafi do mnie w idealnym stanie technicznym :) Dopiero teraz odkryłem jego zalety .Nowe Zilliony TWS wg. Mnie tyle nie wytrzymają.Trochę praktyki i pokochasz Type-R .Ja rzucam na 2-3 Magnetyku z St.Croix 5S70MF od 7 gramów .Nie sprzedawaj chyba że mi :)

Edytowane przez rothen
  • Like 2