Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Plastikowe Revo nie rozleci się po sezonie. Przez 2 lata katowałem ProMaxa 1 - tego złotego i do dzisiaj jego praca jest nienaganna. Rzucałem wszystkim w przedziale10-40gr,a nad wodą byłem codziennie po 2, 3 godziny.

Nawet zastanawiam się czy nie przełożyć jego bebechów do SSC3 5601, bo w nim przekładnia powoli daje o sobie znać, a ta chodzi jak masełko. 

• Like 3

300 stowki = 30 000 mysle, ze do tej kwoty cos juz by sie znalazlo

bez jaj....

a tak na serio to moze i racja ze pro max czy black max da rade, zalezy co kto lubi i na co pozwala mu budżet.

Tak jak pisalem, ja uwazam ze lepiej dozbierac i kupic cos z wyzszej polki. Z drugiej reki mozna upolowac cos w granicach 7-8 stowek

• Like 1

Nowa wykałaczka do UL wjechała i gębę zaciesza :) .

post-53540-0-12823700-1485902184_thumb.jpgpost-53540-0-32898400-1485902206_thumb.jpg

Batson 6lb w wykonaniu @Paavo.Coś tam wspomniał w którymś temacie,środki jak zwykle gdy chodzi o tematy wędkarskie nagle się znalazły :P  i jest.Króciutki dolnik,świetnie się rzuca jedną ręką.Obrzucany ogrodowo z Tatulą CT Type R i lekką szpulką z Ali.Powyższe combo pinezkę jak na zdjęciu na dole(główka 3g.),rzuca bezproblemowo 25metrów.Będzie zabawa,niech no się tylko ociepli :) .

post-53540-0-90855800-1485902747_thumb.jpg

• Like 2

No bez jaj,sam się zdziwiłem.30 metrów mam wymierzone na ogrodzie.Jak założyłem 4g+keitecha 2"(mniejsze opory daje niż ten podwójny ogonek w twisterze)to przeleciał przez płot do sąsiada.Multik i szpulka to jedno ale kijek swoje robi,pięknie się ładuje :) .

• Like 2

Zbitym obciążeniem jak w tym przypadku główka niej jest to jakimś problemem. Sytuacja się zmieni jeśli będzie to np.wobler.

Odległości niestety będą krótsze .

Pewnie nowości nie odkryłem ale już z doświadczenia swojego wiem że jest różnica.

W pewnym sensie na pewno masz rację,zwłaszcza jeśli chodzi o wobki tzw."nieloty".Ja już z takich zrezygnowałem,tym bardziej że pogrzebałem w temacie małych wobków i znalazłem kilka fajnych opcji małych lotników.Oprócz tych za chore pieniądze typu np.Megabass Griffon jest choćby fajny model-Pontoon 21 RedRag.3,6cm.,od powierzchniowca do schodzącego na ok.1m,waży niecałe 6g. i lata jak wściekły-już sprawdzałem.Tak czy inaczej,jestem w trakcie zakupu Abu Revo LT-jak przyjdzie to podepnę do tego samego kijka co Tatulę CT Type R z chińską szpulką i zobaczymy jakie będą efekty.Mała analiza porównawcza-może się komuś przyda :) .

• Like 1

W pewnym sensie na pewno masz rację,zwłaszcza jeśli chodzi o wobki tzw."nieloty".Ja już z takich zrezygnowałem,tym bardziej że pogrzebałem w temacie małych wobków i znalazłem kilka fajnych opcji małych lotników.Oprócz tych za chore pieniądze typu np.Megabass Griffon jest choćby fajny model-Pontoon 21 RedRag.3,6cm.,od powierzchniowca do schodzącego na ok.1m,waży niecałe 6g. i lata jak wściekły-już sprawdzałem.Tak czy inaczej,jestem w trakcie zakupu Abu Revo LT-jak przyjdzie to podepnę do tego samego kijka co Tatulę CT Type R z chińską szpulką i zobaczymy jakie będą efekty.Mała analiza porównawcza-może się komuś przyda :) .

LT dużo lepiej nie wypadnie

Powiem tak. Wędkarze tuningujący sprzęt ( lżejsza szpula, łożyska) mają na myśli 2 cele:

1.Ciskać jak najlżejszą przynętą ( Np. zejść z 4g. na 2g)

2. Rzucać cały czas tymi samymi przynętami jak dotychczas, ale osiągając dłuższe odległości.

Wszystko zależy od specyfiki łowiska i przynęt na nim stosowanych.  Jeden rzuci 10 m i wystarczy, drugi będzie klął na czym świat stoi, bo mu brakuje 2,3 m do strefy brań.

Edytowane przez Novis

Hej

Do jakiego multa ją adoptujesz?