Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki a jak z kultura pracy tych Air bfs ??? Chce takie do aldka bfs-a , czy bedą grzechotac czy kultura pracy bedzie cacy jak w oryginale ??

Mam w aldku AirBfs i nie są głośne, tzn nie są głośniejsze niż fabryczne nowe. Ceramiczne od Bocabearings są znacznie głośniejsze i jakościowo znacznie gorsze.

• Like 1

Panowie chyba stało się lub staje się po woli to czego można było się spodziewać czyli dorównywanie użytkowe chinoli droższym multikom.

Niedługo jak dobrze pójdzie będę miał na wydaniu wysokiej jakości chinola za śmieszne pieniądze. Już po testach, sama główka 4gr już lata, jednak pomimo lekkiej szpuli widzę go w trochę cięższych zastosowaniach. Śmigałem ponad 40m offsetem SG 30gr. bez ryzyka splątań, szpula nie chce stanąć po zakręceniu i magnetyk mocno działa i ma szeroką regulację, przełożenie 7:1 z tego co pamiętam. Przekładania chodzi bardzo miękko i pewnie, jeszcze nie dostawałem się do środka.

Ja mam zamiar też zamówić te AirBSF, znalazłem odrobinę taniej na plat.co.jp ale nie pokazuje mi kosztów wysyłki. Napisałem do nich wiadomość z pytaniem o wysyłkę ale do tej pory nie mam odpowiedzi. Na pewno ktoś z forum tam zamawiał, może podpowie mi co i jak z wysyłką?

Nie wiem ile mogą policzyć za wysyłkę łożysk ale ja za wędkę która kosztowała 18000 jenów zapłaciłem 3650 jenów za wysyłkę oraz 630 jenów opłaty manipulacyjnej.

Pozdro!

Nie wiem ile mogą policzyć za wysyłkę łożysk ale ja za wędkę która kosztowała 18000 jenów zapłaciłem 3650 jenów za wysyłkę oraz 630 jenów opłaty manipulacyjnej.

Pozdro!

Dzięki, już otrzymałem odpowiedź i wysyłka wyjdzie jakieś 600 jenów tylko wciąż podczas podsumowania zamówienia nie ma tam kosztów przesyłki. Poczekam na odzew ze sklepu

Arek nie wchodź na lód, bo to się źle skończy, przecież Ty pływać nie umiesz

O Maniuś to się pomyliłeś mnie w wieku 7 lat w jednostce wojskowej w Rembertowie nauczył pływać pan Pasek instruktor wojskowy.

Ten sam co sadzał na kolana co ładniejsze dziewczynki .

• Like 1

Dzisiaj z nudów (bo jestem u teściów) testowałem na polu niedawno zakupiony MU638 i powiem wam że ja takiego kija jeszcze nie miałem.Sparowany z Ryogą 1016HL PP 30 LB przynęty to Slider 10F ,Jack S oraz jerk ze zdjęcia o wadze 115 gramów .

Kij to samo mięcho ,niesamowicie ładuje wspomniane przynęty a rzuty bardzo ale to bardzo dalekie . 115 gramów to pikuś dla tej wędki.

Generalnie baja :) I prośba, Arek od razu nie pisz że M1 jest lepsze bo ja M1 miałem w rękach i rzucałem a ty MU638 jeszcze nie :)

post-53333-0-03730600-1488054650_thumb.jpg

• Like 1

Oczywiście dziękuję ci Robercie za pomoc w podjęciu decyzji :)Pamiętam jak powiedziałeś " będziesz bardzo zadowolony z tego kija " I jestem mega zadowolony :)

... zapomniałeś dopisać "dziękuję Robercik, że pomogłeś mi w podjęciu decyzji o zakupie w/w kijka" ;)  :D

Mój równmież z Rodmasa .Kij który posiadam był prawdopodobnie jednym z pierwszym MU638 robionych przez Rodmasa . Dokładnie ten kij opisany w linku http://jerkbait.pl/topic/17297-artykuł-rodbuilderzy-prezentują-–-wędki-szczupakowe/jest jest właśnie w moich rękach

Mu 638 mam 9 lat i jest to podstawa do jerk ów świetny kij mój z Rodmas . Mieli te banki chyba tylko Oni , ale jeszcze lepszy od mu 638 jest mu 665 . 665 nie zalicza tylu spadów

Edytowane przez rothen

Cała przyjemność po mojej stronie :D

A tak poważnie. Pamiętasz jak mówiłem Ci o jakości i możliwościach dynamicznego rzutu w porównaniu z Twoją Xzogą, którą dałeś mi do testowania?

Jak to teraz widzisz bo chyba nie do końca mi wierzyłeś?

PS łowiłem na to ATC dopiero jeden sezon ale spadów nie zarejestrowałem :)

I mój to Rodmas zbrojony w spirali co w praktyce nie ma znaczenia choć wydawało mi się, że będę przezbrajał ... dopóki nie poszedłem nad wodę ;)

Edytowane przez BOB1

Robert nie raz mówiłem że moim błędem był zakup Xzogi 8kg .Była moda na Xzogę to kupiłem ( Dąbek mi robił ) rzuciłem i sprzedałem .Generalnie zdecydowanie nie polecam X 8 kg , dynamika rzutu w przypadku tego blanku to żart .A MU638 to inny świat tu się nie zastanawiałem ile waży przynęta , wymach i poszło jak wściekłe :)

• Like 2