BOB1 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Dokładnie. Mogę być tylko wdzięczny, że miałem możliwość przetestowania Xzogi. Ale uczciwie muszę powiedzieć, że Rafał zawsze mi odradzał zogę pod ciężki jerking pomimo mocy blanku ... i miał rację (jak zwykle ) I ja byłem bliski poddaniu się "modzie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Przecież ją miałem w ręku ,ale była tak krótka, że nie chciałem nią machać .A jak coś nie tego to miejsce już znasz czekam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 No to 11/03/2017 tam gdzie ostatnio Przecież ją miałem w ręku ,ale była tak krótka, że nie chciałem nią machać . A jak coś nie tego to miejsce już znasz czekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Rafał mówił mi dokładnie to samo i przekonywał że ten blank nie nadaje pod jerki tylko jest przeznaczony pod verticala I jak pisałeś miał rację Dokładnie. Mogę być tylko wdzięczny, że miałem możliwość przetestowania Xzogi. Ale uczciwie muszę powiedzieć, że Rafał zawsze mi odradzał zogę pod ciężki jerking pomimo mocy blanku ... i miał rację (jak zwykle ) I ja byłem bliski poddaniu się "modzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jutro potwierdzę muszę coś sprawdzić .A M1 to dla mnie nie jerkówka tylko gumówka do jerków wolę modną xzogę 7.:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ok tylko 7 nie pociągniesz jerków powyżej 80 gramów Jutro potwierdzę muszę coś sprawdzić . A M1 to dla mnie nie jerkówka tylko gumówka do jerków wolę modną xzogę 7.:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Mój równmież z Rodmasa .Kij który posiadam był prawdopodobnie jednym z pierwszym MU638 robionych przez Rodmasa . Dokładnie ten kij opisany w linku http://jerkbait.pl/topic/17297-artykuł-rodbuilderzy-prezentują-–-wędki-szczupakowe/jest jest właśnie w moich rękachRothen ten kij który masz należał do Jawor później dostałem Go w prezencie i należał DO MNIE PRZEZ 5 lat później sprzedałem go bo w większości używałem 665 Tym już twoim kijem zaliczyłem pierwsze duże sumy Edytowane 26 Lutego 2017 przez Dawid@ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Z tego Rothen ten kij który masz należał do Jawor później dostałem Go w prezencie i należał DO MNIE PRZEZ 5 lat później sprzedałem go bo w większości używałem 665 Tym już twoim kijem zaliczyłem pierwsze duże sumyKolega od którego wziąłem ten kij, mówił że kupił go znowu od Peresady Edytowane 26 Lutego 2017 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak będziesz miał okazję to przetestuj to mu 665 jest dłuższy i bardziej pracuje pod ryba . To twoje mu ma na koncie nieskończoną liczbę szczupaków niech Ci będzie szczęśliwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak widać, jest masa sprzętu na forum, który zna nas lepiej osobiście , niż my siebie nawzajem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Dziś pierwszy raz nad wodą z nowym setem ul na 2017. T3air+kuying teton 4lb po małych modach, żyłka 0.148 od trabucco. Z racji że wiało niemiłosiernie używałem tylko dzigi i żelastwo. 2.5g na tym zestawie to już przyjemność . Pozdrawiam Tomek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ten kijek mam i bez wstydu mówię ... fajny chińczyk Natomiast widok multika mnie zabolał Mam ochotę na tą T3 lub Aldebarana 2016 ... co wybrać???!!! a może odpuścić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Rothen ten kij który masz należał do Jawor później dostałem Go w prezencie i należał DO MNIE PRZEZ 5 lat później sprzedałem go bo w większości używałem 665Tym już twoim kijem zaliczyłem pierwsze duże sumyJak Jawor (młodszy) w domyśle, czyli Paweł,łowił na niego, to szczęśliwy kij. Tomuś, Jawor był na Targach w Poznaniu. Jakbym wiedział, że Go nie znasz, to.. bym Was zapoznał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Ten kijek mam i bez wstydu mówię ... fajny chińczyk Natomiast widok multika mnie zabolał Mam ochotę na tą T3 lub Aldebarana 2016 ... co wybrać???!!! a może odpuścić? Bob,wiesz jak to jest(przynajmniej ja tak mam,myślę że nie ja jeden)Jak już zaczynasz rozważać,myśleć-to jesteś przegrany.Ziarno posiane na gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej .Ja sobie cały czas wmawiam że Revo LT jest na lekko super i w zupełności wystarczy . Edytowane 26 Lutego 2017 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) @ drag ...Ziarno posiane na gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej Kurde ,mądrze prawisz. BTW zostaw sobie to Revo LT( wczesniej moje) ja juz zakręciłem drogę poprzez UL cast,Jeśli już na bogato to wystarczy Steez(z opcjonalną lekką szpulką) i już,reszta to szukanie gówna w śmietanie. Edytowane 26 Lutego 2017 przez skius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Bob,wiesz jak to jest(przynajmniej ja tak mam,myślę że nie ja jeden)Jak już zaczynasz rozważać,myśleć-to jesteś przegrany.Ziarno posiane na gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej .Ja sobie cały czas wmawiam że Revo LT jest na lekko super i w zupełności wystarczy .Wiem to, wiem. I ja mam Revo LT6 (teraz czekam na powrót z serwisu wraz z wymianą na lepsze łożyska niż fabryczne) i wiem, że będzie pięknie latało albo lepiej jak dotychczas z tym chińczykiem lun Phenix Elixir. Ale co poradzić ... kolekcjonerstwo łamane przez ciekawość a problem co ewentualnie wybrać pozostaje bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ja jestem zielony jeśli chodzi o casting w szczególności ul. Miałem multiki z zakresu L i M chciałem łowić lżej i kupiłem 2 szpule tuningowe do abu mgxtreeme (z hamulecem z lt ) i do mb ip79. Zmieniłem łożyska ,smary i oczywiście "zbite" 3g to nie problem ale o takim komforcie jak w T3 air mowy nie ma. Jeśli ktoś by mnie zapytał co wybrać do ul to na pewno nie tuning m/l do ul...a zakup sprzętu do tego stworzonego. Pozdrawiam Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 @ drag ...Ziarno posiane na gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej Kurde ,mądrze prawisz. BTW zostaw sobie to Revo LT( wczesniej moje) ja juz zakręciłem drogę poprzez UL cast,Jeśli już na bogato to wystarczy Steez(z opcjonalną lekką szpulką) i już,reszta to szukanie gówna w śmietanie.Zostawiam,tak naprawdę na moje potrzeby w zupełności wystarczy.Tym bardziej że ja dopiero zacznę z UL castem,na razie doświadczenia mam ogrodowe .Aldebaran kusi,czasem tak już jest że spojrzysz i chcesz mieć.Ja tak miałem z Veloce Neo z Graphiteleadera,pierwszego spina wziąłem bo fajnie leżał w ręce i po prostu "wizerunkowo"się podobał.Kupując casty już wiedziałem co chcę,kupowanie oczami miało mniejsze znaczenie. @Yamakato,sporo jest racji w tym co piszesz.Zwłaszcza w przypadku UL casta który jednak jest niszą.Jak zamieniłem Tatulę CT Type R z lekką szpulą(który to multik nadal uważam za zajebisty i fajnie przy Batsonie 6lb radził sobie z lekkimi przynętami)odczułem różnicę,może nie tyle w wadze co w "komforcie"rzucania lekkimi wabikami.Ale CT Type R i tak jeszcze kiedyś będę miał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Poza tym mieć dodatkowy zestaw tylko do UL w fabrycznym przeznaczeniu to dodatkowa frajda i zwiększenie asortymentu do kolekcji:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Poza tym mieć dodatkowy zestaw tylko do UL w fabrycznym przeznaczeniu to dodatkowa frajda i zwiększenie asortymentu do kolekcji:)O,to to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Znam Jawora ze zlotu mk.pl który organizował Przemek .Poza tym byłe przecież na Żarnowcu w 2016 Jak Jawor (młodszy) w domyśle, czyli Paweł,łowił na niego, to szczęśliwy kij. Tomuś, Jawor był na Targach w Poznaniu. Jakbym wiedział, że Go nie znasz, to.. bym Was zapoznał. Edytowane 26 Lutego 2017 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Spirala chyba więcej kosztowała od kija A żyłka to T-Force Super Cast ?Dziś pierwszy raz nad wodą z nowym setem ul na 2017. T3air+kuying teton 4lb po małych modach, żyłka 0.148 od trabucco. Z racji że wiało niemiłosiernie używałem tylko dzigi i żelastwo. 2.5g na tym zestawie to już przyjemność .Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tomasz, pamiętasz Jawora z tego zlotu mk.pl ???! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Pamiętam wszystko A szczególnie powrót jak miałem zgagę i ratowałeś mnie ziołowymi tabletkami .To był mój pierwszy zlot mk.pl i chyba Twój Edytowane 26 Lutego 2017 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 To był nawet nasz pierwszy zlot i wspólne łowienie z jednej łodzi. Ale czy na prawdę wszystko pamiętamy?! (dobrze, że mam fajną relację na zdjęciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi