Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie. Mogę być tylko wdzięczny, że miałem możliwość przetestowania Xzogi. Ale uczciwie muszę powiedzieć, że Rafał zawsze mi odradzał zogę pod ciężki jerking pomimo mocy blanku ... i miał rację (jak zwykle ;) ) I ja byłem bliski poddaniu się "modzie"

• Like 1

Rafał mówił mi dokładnie to samo i przekonywał że ten blank nie nadaje pod jerki tylko jest przeznaczony pod verticala :) I jak pisałeś miał rację :)

Dokładnie. Mogę być tylko wdzięczny, że miałem możliwość przetestowania Xzogi. Ale uczciwie muszę powiedzieć, że Rafał zawsze mi odradzał zogę pod ciężki jerking pomimo mocy blanku ... i miał rację (jak zwykle ;) ) I ja byłem bliski poddaniu się "modzie"

Mój równmież z Rodmasa .Kij który posiadam był prawdopodobnie jednym z pierwszym MU638 robionych przez Rodmasa . Dokładnie ten kij opisany w linku http://jerkbait.pl/topic/17297-artykuł-rodbuilderzy-prezentują-–-wędki-szczupakowe/jest jest właśnie w moich rękach

Rothen ten kij który masz należał do Jawor później dostałem Go w prezencie i należał DO MNIE PRZEZ 5 lat później sprzedałem go bo w większości używałem 665

Tym już twoim kijem zaliczyłem pierwsze duże sumy

Edytowane przez Dawid@
  • Like 1

Z tego

Rothen ten kij który masz należał do Jawor później dostałem Go w prezencie i należał DO MNIE PRZEZ 5 lat później sprzedałem go bo w większości używałem 665

Kolega od którego wziąłem ten kij, mówił że kupił go znowu od Peresady :) Edytowane przez rothen

Jak Jawor (młodszy) w domyśle, czyli Paweł,łowił na niego, to szczęśliwy kij. Tomuś, Jawor był na Targach w Poznaniu. Jakbym wiedział, że Go nie znasz, to.. bym Was zapoznał.

• Like 1

Ten kijek mam i bez wstydu mówię ... fajny chińczyk ;)  :D

Natomiast widok multika mnie zabolał ;) Mam ochotę na tą T3 lub Aldebarana 2016 ... co wybrać???!!! a może odpuścić? :(  :unsure:  :D

Bob,wiesz jak to jest(przynajmniej ja tak mam,myślę że nie ja jeden)Jak już zaczynasz rozważać,myśleć-to jesteś przegrany.

Ziarno posiane na  gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej :D .

Ja sobie cały czas wmawiam że Revo LT jest na lekko super i w zupełności wystarczy :P .

Edytowane przez drag
  • Like 1

@ drag   ...Ziarno posiane na  gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej  :D

Kurde ,mądrze prawisz.

BTW zostaw sobie to Revo LT( wczesniej moje) ja juz zakręciłem drogę poprzez UL cast,

Jeśli już na bogato to wystarczy Steez(z opcjonalną lekką szpulką) i już,reszta to szukanie gówna w śmietanie.

Edytowane przez skius
  • Like 1

Bob,wiesz jak to jest(przynajmniej ja tak mam,myślę że nie ja jeden)Jak już zaczynasz rozważać,myśleć-to jesteś przegrany.

Ziarno posiane na  gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej :D .

Ja sobie cały czas wmawiam że Revo LT jest na lekko super i w zupełności wystarczy :P .

Wiem to, wiem.  :P  :D

I ja mam Revo LT6 (teraz czekam na powrót z serwisu wraz z  wymianą na lepsze łożyska niż fabryczne) i wiem, że będzie pięknie latało albo lepiej jak dotychczas z tym chińczykiem lun Phenix Elixir. 

Ale co poradzić ... kolekcjonerstwo łamane przez ciekawość :D a problem co ewentualnie wybrać pozostaje bez zmian :(  :)

Ja jestem zielony jeśli chodzi o casting w szczególności ul. Miałem multiki z zakresu L i M chciałem łowić lżej i kupiłem 2 szpule tuningowe do abu mgxtreeme (z hamulecem z lt ) i do mb ip79. Zmieniłem łożyska ,smary i oczywiście "zbite" 3g to nie problem ale o takim komforcie jak w T3 air mowy nie ma. Jeśli ktoś by mnie zapytał co wybrać do ul to na pewno nie tuning m/l do ul...a zakup sprzętu do tego stworzonego.

Pozdrawiam Tomek

• Like 2

@ drag   ...Ziarno posiane na  gruncie pasji wykiełkuje prędzej czy póżniej  :D

Kurde ,mądrze prawisz.

BTW zostaw sobie to Revo LT( wczesniej moje) ja juz zakręciłem drogę poprzez UL cast,

Jeśli już na bogato to wystarczy Steez(z opcjonalną lekką szpulką) i już,reszta to szukanie gówna w śmietanie.

Zostawiam,tak naprawdę na moje potrzeby w zupełności wystarczy.Tym bardziej że ja dopiero zacznę z UL castem,na razie doświadczenia mam ogrodowe :D .Aldebaran kusi,czasem tak już jest że spojrzysz i chcesz mieć.Ja tak miałem z Veloce Neo z Graphiteleadera,pierwszego spina wziąłem bo fajnie leżał w ręce i po prostu "wizerunkowo"się podobał.Kupując casty już wiedziałem co chcę,kupowanie oczami miało mniejsze znaczenie.

@Yamakato,sporo jest racji w tym co piszesz.

Zwłaszcza w przypadku UL casta który jednak jest niszą.Jak zamieniłem Tatulę CT Type R z lekką szpulą(który to multik nadal uważam za zajebisty i fajnie przy Batsonie 6lb radził sobie z lekkimi przynętami)odczułem różnicę,może nie tyle w wadze co w "komforcie"rzucania lekkimi wabikami.Ale CT Type R i tak jeszcze kiedyś będę miał :D .

• Like 1

Znam Jawora ze zlotu mk.pl który organizował Przemek .Poza tym byłe przecież na Żarnowcu w 2016 :)

Jak Jawor (młodszy) w domyśle, czyli Paweł,łowił na niego, to szczęśliwy kij. Tomuś, Jawor był na Targach w Poznaniu. Jakbym wiedział, że Go nie znasz, to.. bym Was zapoznał.

Edytowane przez rothen

Spirala chyba więcej kosztowała od kija :) A żyłka to T-Force Super Cast ?

bfe23989bd712ac9e38dbb41acdc8f1f.jpg

Dziś pierwszy raz nad wodą z nowym setem ul na 2017. T3air+kuying teton 4lb po małych modach, żyłka 0.148 od trabucco. Z racji że wiało niemiłosiernie używałem tylko dzigi i żelastwo. 2.5g na tym zestawie to już przyjemność .

Pozdrawiam Tomek