PILOT Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dzięki tej przynęcie zaraz chyba większość moich jerków i innych rozmiarowych na szczupaka wyląduje na giełdzie. Praca rewelacja, zwłaszcza "podszarpywanie" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Oneten to ogień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 KANATA !!! Już zbliżają się do mnie nowe kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Dzięki tej przynęcie zaraz chyba większość moich jerków i innych rozmiarowych na szczupaka wyląduje na giełdzie. Praca rewelacja, zwłaszcza "podszarpywanie" Moglbys cos wiecej o niej napisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Dzięki tej przynęcie zaraz chyba większość moich jerków i innych rozmiarowych na szczupaka wyląduje na giełdzie. Praca rewelacja, zwłaszcza "podszarpywanie" Nie konkretnie ta wersja kolorystyczna ale woblery z tej serii "wytargały" najwięcej szczupaczków podczas majówkowego wypadu Do wody leciały również inne, prawie takie same ... a jednak to "prawie" robiło ogromną różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 adam 13 - po prostu Megabass Kenata, trzeba spróbować samemu, dla mnie to jest to poza tym też jestem pewien sprawdzi się przy nocnych sandaczach. 30g/16cm, lata jak rakieta BOB1 - o to właśnie tu chodzi;). A jakie kolory - Mat Tiger:)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Kanata - wober fajny, tylko dlaczego kosztuje taką kasę?Za równowartość 5 woblerków można kupić niezły kij kub kołowrotek.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 "Tam" przeważnie łowią Bassy i ta przynęta nie jest tak zorana/zniszczona jak po zębach szczupaka, dlatego często nie są zmieniane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Mała korekta z mojej strony (sorki) .Najwięcej połowiłem na ITO - SHINER 11.5 kolor Wagin Hasu II, a potem VISION ONE TEN 11,5 kolor Secret Grape Edytowane 12 Maja 2017 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ito Shinner jest jeszcze lepsza, wiem bo mam. Tylko jest to nieco mniejszy kaliber przy zestawie z IS63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 @godski czy Buster jerki też przezbrajasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Ito Shinner jest jeszcze lepsza, wiem bo mam. Tylko jest to nieco mniejszy kaliber przy zestawie z IS63U mnie latały z zestawu Favorite Varita VRTC-702 MH + Zillion Type R. I co do Zilliona miałem pewność natomiast zagadką był ten kijek? No i wyszło na to, że Steez Raptor ... przeleżał w łódce a cały wyjazd przełowiłem Varitą To daje do myślenia bo różnica w cenie trzykrotna a frajda z wędkowania, bardziej niż porównywalna (albo po prostu się nie znam? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Robercie ależ znasz się na sprzęcie doskonale i również na ekonomi,co wnioskuję z Twojego powyższego wpisu.Nie zawsze droższe znaczy lepsze. Często budżetowe konstrukcje spełniają oczekiwania w 100 % i warto dla nowych adeptów castingu je wskazywać. Edytowane 13 Maja 2017 przez welpa1809 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 U mnie latały z zestawu Favorite Varita VRTC-702 MH + Zillion Type R. I co do Zilliona miałem pewność natomiast zagadką był ten kijek? No i wyszło na to, że Steez Raptor ... przeleżał w łódce a cały wyjazd przełowiłem Varitą To daje do myślenia bo różnica w cenie trzykrotna a frajda z wędkowania, bardziej niż porównywalna (albo po prostu się nie znam? ) Robert, jak już jesteś po prawdziwych a nie łąkowych testach Varity... jak z czułością? Jaki zakres przynęt realnie ogarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Kij jest dobrze opisany. Główka 25g + guma 3-4 cale to max przy dynamicznym rzucie. W dole schodziłem do 5gr + guma. Musze dodać , że mój Zillion jest z lekką szpulką a więc to również "trochę" jego zasługa. Czułość blanku, rejestracja pracy przynęty, kontaktów z zaczepem (twardym/miękkim) i rybą (a potrafiły zmarznięte skubańce, dotykać przynętę nawet cztery razy zanim zdecydowały się na pewniejsze zażarcie) oceniam na 4+ bo zawsze może być lepiej . Właściwie żadna marna rybka mi nie spadła. Zakładałem użytkowanie na tym wyjeździe jako kij do "twitchingu" i się nie zawiodłem. Ale i pod gumki, wahadła, obrotówki nadaje się znakomicie (ciekaw jestem jak sie sprawdzi w podbiciu sandaczowym na kogutach do 25gr?) Szkoda tylko, że nic sensownego (poza zaczepami) nie przetestowało kija Ale może uda się na Wytycznie w Boże Ciało Natomiast ugięcie blanku jest bez zarzutu a to zapewne zasługa "prawdziwego" spigota łączącego składy.Z całą odpowiedzialnością mogę polecić nie tylko początkującym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Sytuacja zmienia się kolosalnie jak na agrafkę trafia Megabass ITO SHINNER . Poza tym Okrągły MB z brzegu radzi sobie świetnie . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Piękny sandacz,Bass cudowny ale Lin wymiata;-) Trojka rybna . Edytowane 2 Czerwca 2017 przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Mikołaj sandacza gripem ????I trzy kotwiczki ?Matko Boska widzisz i nie grzmisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 U mnie wczoraj grzmiało Faktycznie słabo to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Mikołaj sandacza gripem ????I trzy kotwiczki ?Matko Boska widzisz i nie grzmisz.Panie sędzio: gripem - przynęta wobler, z brzegu, duże silne sandały...znam już takich co rozszarpane dłonie mieli,mięśnie,uszkodzone nerwy...od podebrania dłonią w takich warunkach takich ryb w emocjach. Ryba zaczyna się miotać z hakiem w ręce - rzeź! Gripem delikatnie jak to tylko możliwe, to taka asekuracja jakby się miotał i wyślizgnął z rąk. U mnie ryby nie dyndają na moim gripie i nie przechodzi on na wylot. Nie popadajmy w paranoje - łowimy drapieżniki na kotwice z zadziorami, więc taki grip to pikuś trzy kotwiczki - nowy MB wyskoczył z pudełka do szybkiej sesji, następnie rzut kontrolny do fotki i w pierwszym już padł od razu jeden. Ale od razu jak szybko ryba wróciła do wody zdemontowałem środkową Ja dbam o moje rybki, 100% szybko wraca z powrotem do wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Wytłumaczone wszystko innej odp się nie spodziewałem:-)Ja reż nie podbieram ręką, ale grip powinien mieć chociaż obrotową głowicę.A zadziorki zaginam łatwiej się wypina.Sandacza bym upiekł starannie w masełku i brytwannie.:-)I nie sędzio tylko mistrzu :-) Edytowane 5 Czerwca 2017 przez brig 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Arek, a jaki zegarek wygrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 A skąd wiesz o zegarku?:-)Garmin Fenix 5 , ale dla mnie za bardzo skomplikowany dałem na urodziny bratu pływa na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Wytłumaczone wszystko innej odp się nie spodziewałem:-)Ja reż nie podbieram ręką, ale grip powinien mieć chociaż obrotową głowicę.A zadziorki zaginam łatwiej się wypina.Sandacza bym upiekł starannie w masełku i brytwannie.:-)I nie sędzio tylko mistrzu :-)Przyznasz Arku, że ja intuicyjnie wiedziałem, że należy mówić do Ciebie "mistrzu"! Jeszcze raz gratulacje Edytowane 5 Czerwca 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Miszcz jest tylko jeden ???????? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi