pikeft Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ta OKUMA też powinna wytrzymać 15 g, tym bardziej że to przecież wędzisko z dystrybucji DRAGONA, a ta firma słynie z niedoszacowanych c. w.Mam OKUMĘ Black Rock 10-35 g i bez stresu można nim rzucać 40 g.Nie namawiam do eksperymentów, ale ja spróbowałbym, 3 g przekroczenia nie powinny niczym skutkować, wędziska OKUMY są solidne.Wytrzymać to wytrzyma,ale mocne ugięcie już widać przy podbiciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ta OKUMA też powinna wytrzymać 15 g, tym bardziej że to przecież wędzisko z dystrybucji DRAGONA, a ta firma słynie z niedoszacowanych c. w.Mam OKUMĘ Black Rock 10-35 g i bez stresu można nim rzucać 40 g.Nie namawiam do eksperymentów, ale ja spróbowałbym, 3 g przekroczenia nie powinny niczym skutkować, wędziska OKUMY są solidne.Z serią Black Rock to bym tak do końca nie generalizował.Niektóre kije z tej serii są faktycznie niedoszacowane ale nie wszystkie.Miałem 1-10g(co prawda w spinie) i w życiu bym go nie przeciążył,nawet do tych 10g.bałem się zbliżać .Ogólnie co do opisu cw. to w większości seryjnych kijów są z czopki-tak naprawdę trzeba się bawić w rodbuildera i samemu określić sobie cw. i moc.I pretensje w razie czego można mieć tylko do siebie .Ale ogólnie Black Rock bardzo fajne kije w relacji cena-jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zdrowych Wesołych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Przyszedł i na mnie czas na przygodę z castem ,na początek daiwa tatula i seeker 703 p- pstrąg ,okoń sandacz na lekko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Odważnie zaczynasz, cast UL to nie lada wyzawanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 hala sportowa ,zaczynam po Nowym roku ,przynajmniej krzywdy nikomu nie zrobię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Eeeetam. Ja tez za zaczalem od lekkiego casta. Nie byl to moze ul. Zaczalem od glowek 5-7g. Rzuty bardzo zachowacze. Aby sie nie zniechecic na starcie ze nie jest tak ladnie daleko jak na „jutubie”. Trening trening i jeszcze raz trening. Pozniej pojawily sie glowki 1-2g i tez sie da. Teraz to mozna sie zapomniec ze sie castem lowi. Nie mowie ze sie nie zdarzaja wypadki przy pracy. Ale powtarzalnosc celnosc i odleglosc rosnie z kazdym wyjazdem. Grunt to sie nie poddawac. Powodzenia kolego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Gratuluję Bartek uporu i wytrwałości, ja mam jeszcze spory problem z najlżejszymi wabikami ps.moge wiedzieć jaki, zestawem posyłasz te 1 i 2 g.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Właśnie tak zamierzam zacząć ,mam przygotowaną gumową gruszkę tak około 7 gr ,myślę ,że powinno być dobrze ,zresztą tak samo zaczynałem z muchówką -też wciąga -niesamowite wrażenia z łowienia zwłaszcza kiedy ryby biorą na własnoręcznie ukręcone muchy.Lowię na Roztoczu ,tam naprawdę mozna polowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Gratuluję Bartek uporu i wytrwałości, ja mam jeszcze spory problem z najlżejszymi wabikami ps.moge wiedzieć jaki, zestawem posyłasz te 1 i 2 g.? Teton 4lb z podpieta daiwa libetro pixy z lekka szpulka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Obiło mi się o uszy że można skutecznie rzucić taką przynętą z nieco sztywniejszego kija 8-10lb czy ktoś ma takie doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ja z braku laku rzucałem wędka do 12lb ale nie nazwałbym tego skutecznym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mam pytanko, czy ktoś zetknął się z tymi przedmiotami:http://allegro.pl/wedka-spinning-nomura-haru-b-casting-1-98-4-18g-i7056873181.html http://allegro.pl/kolowrotek-multiplikator-nomura-wolkan-104-japan-i7056529219.html ? Powiem tyle że oglądałem filmik na kanalgratis.se i któryś z młodych wędkarzy z team galant chwalił kije nomura isei. Możliwe że to przyzwoity sprzęt. Gdyby ktoś odważył się to sprawdzić to proszę o recenzje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ja też próbowałem kijem 10 lb i nie nazwał bym tego rzutem ale grunt to się nie poddawać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Obiło mi się o uszy że można skutecznie rzucić taką przynętą z nieco sztywniejszego kija 8-10lb czy ktoś ma takie doświadczenie? Znam ze trzech ludzi obecnych na tym forum którzy dokonują takich sztuk. Sam używam na zmianę dwóch zestawów 6 lb, ale już buduje się 4 lb i pewnie będzie jeszcze lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Używał ktos casta Dragon nano core 7-21g? Jakie opinie? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Grudnia 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 ma ktoś wędkę na blanku suzuki rxf 6lb 602 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Czy miał ktoś z Was w użyciu wędki Abu Garcia z rynku japońskiego?Interesuje mnie ciekawy model Bass Beat II 672MHz cw7-42ghttp://www.purefishing.jp/product/rod/bass_beat_ii.html Wysłane z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 ma ktoś wędkę na blanku suzuki rxf 6lb 602 ? Ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja mam Bartek nie bądź taki lakoniczny i napisz coś więcej, do jakiego łowienia używasz ,z jakimi przynętami i co podpiołeś do kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Też jestem ciekawy... Przymierzam sie do RXF-8lb-702. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Bartek nie bądź taki lakoniczny i napisz coś więcej, do jakiego łowienia używasz ,z jakimi przynętami i co podpiołeś do kija. Troche pozno juz bylo ale juz sie poprawiam. Ogolnie bardzo lubie te blanki mam dwa kije na tych blankach. 4lb 602 w spinie i wlasnie ten 6lb 602 cast. Spina opisywal nie bede bo nie ten dzial, ale moge na priv jakby ktos chcial. Co to tego casta to zbrojony przez Skalka. Przelotki po calosci torzite w spirali. Blank dosc szybki i sprezysty. Podoba mi sie w nich to, ze przy wyrzucie zachowuje sie jak typowy fast. Gasnie szybko. Pod ryba mam uczucie jakbym zmienil kij na taki z akcja moderate. Bardzo przyjemnie przechodzi w parabole. Ryby sie od niego nie odbijaja ani nie spadaja. Uzywam go tylko do jigowania. Tego jak nisko wystartuje to nie wiem mam do tego inny kij. Ale 4g plus kajtek 2” juz lata bardzo ladnie. Gora moj max 9g plus 3” smuklej gumy. Mysle ze nie wiele wiecej sie da ale to juz lowienie nisko przy dnie. Ostre jigowanie moze juz byc zbyt ciezkie dla niego. 9g tez juz tak na granicy. Najlepiej sprawdzi sie w przedziale 4-8g plus gumeczka. Parowalem z dwoma multikami. Pierwszym byla calcutta conquest 101DC a drugim byla ul zabawka daiwa liberto pixy px68 z lekka szpula. Z jednym i drugim pracuje dobrze. Z daiwa lepiej z dolu bo ona rzuca na prawde waga papierowa a z shimano od 5g w gore rzucalem i tez bylo bardzo fajnie. Gdyby jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem tutaj lub na priv. Yamakato masz moj numer jak cos dzwon. Mozna sie ustawic i sobie pomacasz porzucasz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Używał ktos casta Dragon nano core 7-21g? Jakie opinie? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaJa używam od niedawna tego kija (1.98, do 21g, dwa składy). Blank jest bardzo smukły, jak nim machałem pierwszy raz zastanawialem sie jak ta witka niby rzuca 21g. Używam glowek 7-10g + guma 7-12cm. Spasowany z tatula, fajnie sie ładuje i rzuca 7g + greedy shad 8cm. Delikatny szczyt i sztywny z dołu. Dobrze czuc branie. Po sezonie 2018 będę mógł napisać cos wiecej Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja używam od niedawna tego kija (1.98, do 21g, dwa składy). Blank jest bardzo smukły, jak nim machałem pierwszy raz zastanawialem sie jak ta witka niby rzuca 21g. Używam glowek 7-10g + guma 7-12cm. Spasowany z tatula, fajnie sie ładuje i rzuca 7g + greedy shad 8cm. Delikatny szczyt i sztywny z dołu. Dobrze czuc branie. Po sezonie 2018 będę mógł napisać cos wiecej Ja zakupiłem ten kijek w jednoskładzie,co prawda nieświadomie ale nie przeszkadza mi to a nawet uważam za zaletę.Byłem z nim na razie raz nad wodą tak jak piszesz smukły blank malutkie i przelotki,rzucalem od 6g+guma 8cm do 20g +guma 8cm i zdaje się dawać radę, czułość jest nawet miał już pierwszego szczupaka na sobie co prawda spadł przy brzegu ale to już z mojej winy,myślę że w nowym sezonie więcej połowie takim kijkiem jak tylko na grubo. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Widac jednosklad jest mocniejszy, przy 20gramach + shaker 8cm, moim zdaniem nie było juz komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi