Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Troche pozno juz bylo ale juz sie poprawiam.

Ogolnie bardzo lubie te blanki mam dwa kije na tych blankach. 4lb 602 w spinie i wlasnie ten 6lb 602 cast. Spina opisywal nie bede bo nie ten dzial, ale moge na priv jakby ktos chcial. Co to tego casta to zbrojony przez Skalka. Przelotki po calosci torzite w spirali. Blank dosc szybki i sprezysty. Podoba mi sie w nich to, ze przy wyrzucie zachowuje sie jak typowy fast. Gasnie szybko. Pod ryba mam uczucie jakbym zmienil kij na taki z akcja moderate. Bardzo przyjemnie przechodzi w parabole. Ryby sie od niego nie odbijaja ani nie spadaja. Uzywam go tylko do jigowania. Tego jak nisko wystartuje to nie wiem mam do tego inny kij. Ale 4g plus kajtek 2” juz lata bardzo ladnie. Gora moj max 9g plus 3” smuklej gumy. Mysle ze nie wiele wiecej sie da ale to juz lowienie nisko przy dnie. Ostre jigowanie moze juz byc zbyt ciezkie dla niego. 9g tez juz tak na granicy. Najlepiej sprawdzi sie w przedziale 4-8g plus gumeczka. Parowalem z dwoma multikami. Pierwszym byla calcutta conquest 101DC a drugim byla ul zabawka daiwa liberto pixy px68 z lekka szpula. Z jednym i drugim pracuje dobrze. Z daiwa lepiej z dolu bo ona rzuca na prawde waga papierowa a z shimano od 5g w gore rzucalem i tez bylo bardzo fajnie. Gdyby jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem tutaj lub na priv. Yamakato masz moj numer jak cos dzwon. Mozna sie ustawic i sobie pomacasz porzucasz

szukam czegoś na pstrąga.mam seekera ale nie rzuca się nim celnie i przynęty lądują na drzewie???? blank suzuki na sucho podoba mi się ale chętnie zobaczę uzbrojony no i jak będzie współpracował z CC bfs.

Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka

Drodzy koledzy

Sezon 2017 był dla mnie pierwszym poważnym testem metody castingowej i łowienia na jerki w gramaturze 20-50g. Nie zraziłem się pomimo trudnego początku. Pomóżcie mi proszę rozwiązać pewien problem. Zauważyłem, że po godzinnym łowieniu znacznie zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia brody. Czuję pod kciukiem i słyszę wyraźnie jak linka jest wyrywana z pomiędzy zwojów ze szpuli. Czy problemu szukać w nasiąkniętej lince? Gdy odłożę sprzęt na godzinkę, linka wyschnie i znowu rzuty oddaję bezproblemowo. Linka to powerpro żółta 0.19. Sprzęt tatula 100hsl + gawas 120-j62.

Pozdrawiam

Drodzy koledzy

Sezon 2017 był dla mnie pierwszym poważnym testem metody castingowej i łowienia na jerki w gramaturze 20-50g. Nie zraziłem się pomimo trudnego początku. Pomóżcie mi proszę rozwiązać pewien problem. Zauważyłem, że po godzinnym łowieniu znacznie zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia brody. Czuję pod kciukiem i słyszę wyraźnie jak linka jest wyrywana z pomiędzy zwojów ze szpuli. Czy problemu szukać w nasiąkniętej lince? Gdy odłożę sprzęt na godzinkę, linka wyschnie i znowu rzuty oddaję bezproblemowo. Linka to powerpro żółta 0.19. Sprzęt tatula 100hsl + gawas 120-j62.

Pozdrawiam

Ja jak widzę, że linka się zakleszcza lub nierówno się nawija, to odwijam kilkanaście, kilkadziesiąt metrów i nawijam ponownie. Wolę poświęcić kilka minut niż stracić kilka przynęt i później tyle samo czasu na wiązanie...

Czasami też zakładam cięższy wabik, który po rzucie wybierze dużo linki. Jednak tylko taki, który nie stawia dużego oporu w powietrzu.

Obie metody u mnie rozwiązują problem...

Wysłane z telefonu

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Wczoraj dotarła do mnie zamówiona STC WRC80HF2. Naprawdę jestem zaskoczony lekkością i smukłością tej wędki. Duże klocki i gumy się zbroją i z niecierpliwością oczekują rozpoczęcia pajkowego sezonu[emoji4].

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Napiszę jeszcze raz, bo słownik w telefonie zrobił mi psikusa, a zamieściłem post bez czytania.

Zaskakująco nie, jednak trudno się spodziewać aby uginał się po dolnik. Dla mnie bardziej istotne jest, aby się dobrze ładował przy rzucaniu dużymi przynętami. 

Dziś @Bob74 rowalił system. Miałem przyjemność gościć Go u siebie. Uprawialiśmy casting "nalodowy" na bliskich mi gliniankach.

tERAZ rOBERT: 

Dawać foty i zyebki się należą za brak powiadomień osób zainteresowanych przebywających relatywnie niedaleko, a być może chętnych na glinianki ;)

Kutfa nigdy więcej po pijaku nie pisać :)

Dziś Robert zmiażdzył system. Dałem Mu casta do reki. Alpahas + no name by Kamil + 6 gram = 22 m niemalże bez przygotowania. Ja wymiękam i uczę się casta od nowa!

Edyta: a skąd ja biedny świerszczyk mam wiedzieć żeś nie w robocie? 

Edytowane przez bob74
  • Like 1