minecjusz Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) No i gitara. Edytowane 15 Marca 2018 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Witam kolegówPodchodze 2 raz do CastinguI mam problem z wyborem multikaCzy ktoś z bardziej doświadczonych kolegów możePodpowiedzieć która Daiwa ryoga bedzie lepiej sparowanaDo X-zoga taka 7kg mam na myśli czy lepszy bedzie Model 1520 czy mniejszy model 1016?Chciałbym by obsługiwal b.duze gumy I duże jerki.Z góry dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konop3006 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Witam Zakupiłem zestaw castingowy multik curado 201k kijaszek abu 9,6" 8-30g i poszukuje jakiegoś doświadczonego castingowca z Zielonej Góry i okolic który chciał by się czasem na odrę ( albo okoliczne jeziora) wybrać ze mną pokazać co i jak? czas mam prawie na każdy week pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Mateuszu, jeśli nie znajdziesz żadnego Mistrza Jedi, popróbuj sam. Ja w połowie ubiegłego roku rozpocząłem jako samouk i udało mi się. Najważniejsze żeby się nie zniechęcać, sprzęt masz - jak na początek - przyzwoity. Z mojego doświadczenia samouka, mogę Ci podpowiedzieć:- użyj plecionki około 0,20mm;- zacznij od przynęt lotnych (wahadłówki, wysmukłe woblery) mieszczących się w przedziale 15-25g;- zacznij od rzutów bocznych;- staraj się opanować rzuty celne, a osiąganie większych odległości odłóż na drugi etap treningu;- nie zniechęcaj się!Życzę udanej zabawy. Edytowane 19 Marca 2018 przez Alexspin 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konop3006 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Już zaliczyłem pierwsze 2 godz rzucania. tylko raz mi się wszystko poplątało że musiałem odciąć wszstko. Będę walczył. Jak narazie jest spoko w niedzielę druga runda:) pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nic nie odcinaj. Trzeba skubać, odwijać, skubać, odwijać.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nic nie odcinaj. Trzeba skubać, odwijać, skubać, odwijać.. Nie każdy ma tyle nerwów, nie stety [emoji24] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 To może co nieco pomóc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Z plecionką już tak łatwo nie jest [emoji24] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nie każdy ma tyle nerwów, nie stety [emoji24] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaNajgorsze w takim rozplątywaniu jest to ... żeby robić to na trzeźwo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Całe szczęści że zima i nic nie skubało . Bo można białej gorączki dostać jak jest te 15 min dobrego gryzienia a tu bocianie gniazdo.Lepiej teraz niż w sezonie. I naprawdę nic nie tnij . Powodzenia i dużo samozaparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 15 minut ???!!! (już kiedyś pokazywałem ten reportaż Lubniewice 2013)Zaczęli o 15:59 ...skończyli o 17:56 To byli chyba jedyni, którzy "nie przyswajali" w tym czasie na biesiadzie zlotowej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Sposób z żyłką działa, sprawdzony na własnej skórze ale jest jedna wada po kilku takich ciężkich brodach żyłka nadaje się tylko do utylizacji. A plecionkę trzeba skubać a najlepiej tak jak byś chciał jeszcze mocniej poplątać też działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ale tak ogólnie to cały urok Szczególnie zahaczyć pojedynczą trawkę, pokrzywę czy inne chaszcze i gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ale tak ogólnie to cały urok Szczególnie zahaczyć pojedynczą trawkę, pokrzywę czy inne chaszcze i gotowe W tym casting ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konop3006 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nic nie odcinaj. Trzeba skubać, odwijać, skubać, odwijać.. było trochę zimno wiec odcinałem. w niedziele 10 stopni na plusie to będę rozplatywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 A gdzie śmigasz w niedziele? Możemy się zgadać, bo też z Zielonej jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konop3006 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 A gdzie śmigasz w niedziele? Możemy się zgadać, bo też z Zielonej jestem. no pewnie gdzieś na oderke. tam gdzie dobry dojazd. może na wielobłota tam mam 2 miejsca kleniowo boleniowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Nic nie odcinaj. Trzeba skubać, odwijać, skubać, odwijać.. Dokładnie! Moje brody rozplątuję już teraz w kilkanaście sekund, najdłużej w kilka minut. Z plecionką już tak łatwo nie jest [emoji24] Mam wręcz odwrotne zdanie. Żyłka zakleszcza się i załamuje. Tylko dwa razy użyłem żyłki pierwszy i ostatni... Najgorsze w takim rozplątywaniu jest to ... żeby robić to na trzeźwo To jest najważniejsze. Cierpliwość, żadnego siłowego szarpania! Z nabieraniem doświadczenia brody będą coraz rzadsze, a choroba castingowa coraz głębsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Aleksander, jeżeli twierdzisz, że szybciej usuniesz brodę z plecionki jak z żyłki/flurocarbonu, to ja muszę się jeszcze wiele nauczyć[emoji33] znam kilku wędkarzy którzy z powodzeniem używają "dobrej"jakości żyłki do UL przy Okonie i nie mają z tym problemu. Rozplatywanie brody z plecionki 0,04 lub 0,06 to czysta przyjemność[emoji16] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 15 minut ???!!! (już kiedyś pokazywałem ten reportaż Lubniewice 2013)Zaczęli o 15:59 _IGP6232.JPG _IGP6242.JPG _IGP6278.JPG _IGP6291.JPG _IGP6297.JPG ...skończyli o 17:56 To byli chyba jedyni, którzy "nie przyswajali" w tym czasie na biesiadzie zlotowej Też kiedyś mi się udało takiego brodacza zapodać I też dało się rozplątać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Mam wręcz odwrotne zdanie. Żyłka zakleszcza się i załamuje. Tylko dwa razy użyłem żyłki pierwszy i ostatni... Tak jak pisałem żyłka po kilku brodach do utylizacji, u mnie w UL żyłkę zmieniam z trzy razy na sezon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Też zaczynam zabawe z castem choć totalnie zielony jestem w tym temacie na razie coś pod jerki i wieksze gumy, tak do 50-60g, na dzień dzisiejszy mam tylko multika podpietego pod spina i pierwsze rzuty za sobą, do maja ogarnie się jakiegoś kijka zapewne jakaś xzoga.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) (...) Rozplatywanie brody z plecionki 0,04 lub 0,06 to czysta przyjemność (...)Nie zaprzeczam... Mam na szpuli przy ULcaście 1-6g plecionkę Techron 0,03 jak dotychczas na kilkanaście godzin wędkowania miałem dwie brody (przynęty 2-5g) i rozplątałem bez problemu, fakt trwa to dłużej niż z plecionką 0,19 ale nie ma tragedii. Tak jak pisałem żyłka po kilku brodach do utylizacji, u mnie w UL żyłkę zmieniam z trzy razy na sezonZgadzam się w 100%%. PS Flurocarbonu w ogóle nie używam, więc nie wypowiem się na jego temat. Edytowane 20 Marca 2018 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Łowiłem jeden sezon na fluorocarbon i brody dość proste do ogarnięcia - chyba przez jego sztywność mniej się plątał tak mi się wydaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi