Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Pletka kolego to plecionka :rolleyes:

No to teraz już wszystko jasne , na początek napisz jak ustawiłeś hamulec rzutowy. I może jednak zmień plecionkę na czterosplotową i troszkę grubszą. Grubość linki w castingu nie determinuje odległości, zapomnij o nawykach spiningowych.
  • Like 5

Mateusz, chłopaki wiedzą co to jest pletka. Nie tolerują jednak takiego określenia. Paweł dobrze radzi. Ja w zasadzie nie używam 8-splotowych plecionek. Lubię szumy na przelotkach, nie lubię niespodzianek przy 8-splotówkach. W ogóle to razi mnie czasami ten technologiczny superpostęp. No, ale dziadkowie tak mają.

• Like 3

Wczoraj kupiłem wędzisko castingowe Pinnacle Vision T IM8 (Silstar) 7-21g/182cm/8-15lb. Jak tylko rozdziewiczę go (nie używany), obfotografuję i napiszę parę słów. ;)

Kijek znany i lubiany , dużo ludzi zaczynało od niego swoją przygodę z castingiem.
  • Like 1

Wczoraj kupiłem wędzisko castingowe Pinnacle Vision T IM8 (Silstar) 7-21g/182cm/8-15lb. Jak tylko rozdziewiczę go (nie używany), obfotografuję i napiszę parę słów. ;)

Miałem ten kijek w oryginale i sprzedałem (nie wiem po co?), ale odkupiłem nówkę sztukę i od razu przekazałem Kamilowi (@mekamil) do całkowitego przezbrojenia: zdjęty oryginalny lakier, zmieniony uchwyt na dzieloną piankę, wymienione przelotki. 

Alku, szok! Trudno uwierzyć że obie nasze wędki są na tym samym blanku ;)  :)

• Like 2

Miałem ten kijek w oryginale i sprzedałem (nie wiem po co?), ale odkupiłem nówkę sztukę i od razu przekazałem Kamilowi (@mekamil) do całkowitego przezbrojenia: zdjęty oryginalny lakier, zmieniony uchwyt na dzieloną piankę, wymienione przelotki. 

Alku, szok! Trudno uwierzyć że obie nasze wędki są na tym samym blanku ;)  :)

Bob, najpierw muszę go rozdziewiczyć, pobawić się nim, a być może dojrzeję do przezbrojenia. Na razie jestem szczęśliwy, że udało mi się go kupić za niewiarygodnie małe pieniądze! :D  :D  :D

• Like 1

Nigdy nie był drogi i to była jedna z jego wielu zalet. Z czasem stał się coraz mniej dostępny. Te kije rozsławił nie żyjący już śp. Maciek Czarniecki z Węgorzewa. Ściągał je zza granicy i sprzedawał u nas naprawdę w atrakcyjnych cenach. Walnie przyczynił się do rozwoju castingu w Naszym Kraju. I nie jest to żadna przesada.

• Like 6

Pan Maciej, którego niestety nigdy nie poznałem używał między innymi tego multika...jestem dumny, że teraz ma miejsce w "mojej szafie" :)

Słynny Tom Mann przez jakiś czas go używałem, właściwości użytkowe nie odbiegają wielu współczesnym konstrukcjom, chinole przetrwa wszystkie.
  • Like 2