Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym zacząć przygodę i spróbować spinningować zestawem kastingowym. To będzie mój pierwszy taki zestaw. Czytałem forum ale nic nie znalazłem dlatego tu pisze. Max budżet to 100zł na kij i multik. Chcę używać przynęt od 5g do 100g, zestaw musi być lekki i uniwersalny, okonki, sumy i inny białoryb, najlepiej made in Japan i nie chcę się zrazić do tej metody. Co byście koledzy poradzili. W mój budżet wchodzi też "pletka", nie musi być Japan. Czekam na konkretne propozycje. Pozdrawiam.

Edytowane przez PILOT
  • Like 11

Witaj kolego PILOT na naszym forum, skarbnicy wiedzy! Za 100zł może być ciężko, lepiej dołożyć 20zł i mieć sprzęt na lata! Jak ci nie podejdzie to odsprzedasz z niewielką stratą na giełdzie. Jak będziesz miał pierwszy zestaw i połowisz to pozyskane rybki sprzedaj nad wodą. Tym sposobem zbierasz na nowy sprzęt lub browarki pomocne w umilaniu czasu nad wodą ;)

Zdrowych wesołych [emoji6]

• Like 6

Witam, czy ktoś z Was posiada castingi Shimano serii BEASTMASTER EX?

Te modele mają zapas mocy ? w szczególności interesuje mnie wersja o c.w. 15-50 gr.

Ja osobiście wolę aby wędka pracowała w deklarowanych gramaturach, a nie miała zapas, który nie bierze się z kosmosu ... Mogę też dodać, że seria dx to tylko uboga krewniaczka sławnej i lubianej ax.

• Like 4

Piotrek a co Cie interesuje u dadiego ?

https://www.dadsoletackle.com/shimano-k23-shimano-crestfire-cast-control-cap-kit.html

Do bantama cu-201 beak mi pokrętła docisku szpuli i prawdopodobniebto będzie pasować a problem taki że oryginału nigdzie nie ma [emoji45]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...