hose4ras Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witajcie koledzy, proszę Was o pomoc w ustaleniu wartości multiplikatora Daiwa Tatula 103HL-TW w wersji jdm. Mechanicznie jest wszystko w porządku, kołowrotek posiada obtarcia na zdejmowanej pokrywie, które starałem się uwidocznić na zdjęciach. Zamieszczam jego zdjęcia do wglądu, będę wdzięczny za odpowiedzi, pozdrawiam, Marek http://jerkbait.pl/topic/38106-pomoc-w-wycenie-sprzętu/page-3# 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Dziękuję, nie miałem pojęcia o istnieniu takiego tematu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMi Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam czy możecie polecić "jakąś" oliwkę do CC bfs ? Mam na myśli aktualnie dostępne oliwki na juz... Multiplikator już przyszedł więc chcę lecieć jak najszybciej nad wodę i tutaj mam pytanie jako całkowity nowicjusz z ul castingiem co jaki czas oliwić łożyska i czy z multikinem prosto z pudełka iść na ryby czy raczej najpierw podać mu oliwkę ? Tak wiem że jest temat o smarowaniu i tak przeczytałem go. Wiec proszę o proste odpowiedzi a może ktoś ma na zbyciu jakąś dobrą oliwkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Jeżeli masz fabryczne łożyska to nie zawracaj sobie tym głowy. Zielona oliwka bfs shimano z kompletu jest świetna. A stan łożysk multiplikatora nowego z pudełka bywa różny. Często łożyska są zalane smarem, a wtedy bardziej potrzebne jest ich czyszczenie w acetonie np. Jak wymienisz łożyska na otwarte ceramiczne czy hybrydowe to wtedy pilnuj żeby nie były suche to dłużej będą ci służyć. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 … co do acetonu to nie ma potrzeby, jest to zbyt mocny i szkodliwy rozcieńczalnik. Benzyna ekstrakcyjna, ewentualnie po niej to , czego w obecnej rzeczywistości nie brak w naszym otoczeniu. Alko etylowy tak jak zalecają, ponad 60 volt, lub izopropylowy. Tu dostępny na stoiskach z art. malarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMi Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 No właśnie problem w tym że nie było oliwki w zestawie byłem pewny że to standard i będzie napewno a tu zonk. Jak widać Japonia też oszczędza i stąd pytanie co zakupić do fabrycznego multika na ten sezon nie planuje żadnych modyfikacji zresztą do końca sezonu to raczej nauka techniki bo jednak broda za brodą hehe. Za polecenie produktu z góry dzięki.A dopytując zielona oliwka z "zestawu" masz na myśli taką jak ma Mefisto w sprzedaży chyba za całe 10 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 nie ma w kartoniku oliwki od Shimano ? Fakt Shimano nie daje oliwki do tyych tańszych egzemplarzy ale tak od ~1000 juz dają. w Curado DC dali mi, tranx, CC tak samo.Póki jest nowy to nie ma sensu nic narazie smarować. Jak bardzo dużo łowisz to w połowie sezonu można cos tam polać.Mało info znalazłem o ABU revo IKE chłopaki od ilu to startuje i do ilu ? Chce coś kupić w zapas Włsnie Abu IKE bądz Tatula 200 HSL ? Daiwy jeszcze nie posiadam wiec ciekaw jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 … Daiwę warto mieć , to magnetyktak dla odmiany, a Tatule są sprawdzone w boju wśród Kolegów. Ja przymierzam się do Coastal, lecz to zależy od powrotu kogoś zza Wielkiej Wody w znośnym czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgn@22 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 T3 Ballistic, od ilu gram to gada,miał ktoś lub używa? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Co tam dzikusy [emoji16] Lowicie cos [emoji4]? Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 KamilGdzieś Ty był , jak Ciebie nie było ? [emoji38][emoji38] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Realizowalem marzenia haha [emoji16] Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 A tak szczerze poswoecilem sie kulturystyce, zaliczylem pare startow w tym takze udzial w Mistrzostwach niemiec. Aktualnie dzieki koronie nie planuje zbyt szybki startow i wykorzystuje ten okres na lekki odpoczynek po 4 latach ciezkiej pracy [emoji16] pare rybek w tym roku wyjalem aczkolwiek to nie jest jeszcze to na co czekam. Jestem na malym urlopie z kobitkami i malym rudzielcem i jutro podjade na fajna zaporowke na ktorej juz lowilem 2 razy. Mam lekko ponad godzinke jazdy wiec grzechem by bylo nie skorzystac [emoji16] Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie [emoji1308] Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 No faktycznie nasz gugcio???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Kamil, aleś wyrósł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Łukasz W, ten multik to do średnich przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 No T3 ballistic raczej tak od 7gr pewnie bedzie juz bezstresowo. Gora mysle max 40gr. Mialem FX 68 Megabassa to podobna konstrukcja z tego co pamietam. Moj siedzial na kijku do 3/4 Oz. Fajny mlynek, juz nawet o nim zapomnialem [emoji16] Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Panowie uprzywilejowane ktoś może iTBC74HF chodzi o wykorzystanie pod jerki 45-90 gr?? Chodzi o szczyt jak się zachowuje przy szarpaniu i też ugięcie pod szczupakami 60-90cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Panowie urzywal ktoś lub miał styczność może TBC7’4 HF chodzi o wykorzystanie pod jerki 45-90 gr?? Chodzi o szczyt jak się zachowuje przy szarpaniu i też ugięcie pod szczupakami 60-90cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 I u mnie się stało... tyle lat czekania i w końcu spróbowałem i przekonałem się do castingu! Myślałem, że nauka rzutów potrwa dłużej i będę często obserwował brody na swoim multiku. Nie jest tak źle, pojawiają się rzadko. Niestety wczoraj, przy 5 wypadzie z castingiem niepotrzebnie w myślach pochwaliłem swoją technikę bo po kilku chwilach Swim 12cm odleciał w siną dal No nic, brody i odstrzały, o których tyle słyszałem już za mną więc mam nadzieję, że następnym w kolejce doświadczeniem będzie hol pięknej ryby 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) Hole pięknych ryb na pewno przed Tobą, ale czy zapomnisz o brodach i odstrzałach ... No nie wim ..., nie wim ... Edytowane 12 Października 2020 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Brody i odstrzaly zdarzaja sie najlepszym wiec to bedzie nieodzowny element z Castingiem. Z pewnoscia tak rzadki ze nie bedziesz pamietal ostatniego razu ale zdarzy sie jeszcze nie raz. Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) Ja zaś miałem lepszą akcję od odstrzału...Zapiąłem gumę na agrafce w przyponie, zarzuciłem energicznie wędką,przez chwilę leciała na lince po czym widzę jak się odłącza ku mojemu zdziwieniu :blink: .Poleciała "świnią w dal " a ja zwinąłem linkę. YyYY patrzę przypon jest i co ciekawe agrafka zapięta jak gdyby nic. Magia castingu Dla ciekawych była to zwyczajna dragonowska agrafka( przypuszcza że może nie zapiąłem do końca ale jak się sama zapięła... nie mam pojęcia. Druga opcja może oczko w główce miało szparę(czasem tak bywa) wystarczającą że drucik agrafki się wysmyknął.Bardziej stawiał na drugą opcję i moje niedopatrzenie. Edytowane 15 Października 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 I u mnie się stało... tyle lat czekania i w końcu spróbowałem i przekonałem się do castingu! Myślałem, że nauka rzutów potrwa dłużej i będę często obserwował brody na swoim multiku. Nie jest tak źle, pojawiają się rzadko. Niestety wczoraj, przy 5 wypadzie z castingiem niepotrzebnie w myślach pochwaliłem swoją technikę bo po kilku chwilach Swim 12cm odleciał w siną dal No nic, brody i odstrzały, o których tyle słyszałem już za mną więc mam nadzieję, że następnym w kolejce doświadczeniem będzie hol pięknej ryby Przed Toba jeszcze tyle treningu że będzie miał łapy jak Kamil od rzucania żeby można było chwalić swoją technikę, trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi