Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie koledzy, proszę Was o pomoc w ustaleniu wartości multiplikatora Daiwa Tatula 103HL-TW w wersji jdm. Mechanicznie jest wszystko w porządku, kołowrotek posiada obtarcia na zdejmowanej pokrywie, które starałem się uwidocznić na zdjęciach. Zamieszczam jego zdjęcia do wglądu, będę wdzięczny za odpowiedzi, pozdrawiam, Marek

http://jerkbait.pl/topic/38106-pomoc-w-wycenie-sprzętu/page-3#

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam czy możecie polecić "jakąś" oliwkę do CC bfs ? Mam na myśli aktualnie dostępne oliwki na juz... Multiplikator już przyszedł więc chcę lecieć jak najszybciej nad wodę i tutaj mam pytanie jako całkowity nowicjusz z ul castingiem co jaki czas oliwić łożyska i czy z multikinem prosto z pudełka iść na ryby czy raczej najpierw podać mu oliwkę ?

Tak wiem że jest temat o smarowaniu i tak przeczytałem go. Wiec proszę o proste odpowiedzi a może ktoś ma na zbyciu jakąś dobrą oliwkę ?

Jeżeli masz fabryczne łożyska to nie zawracaj sobie tym głowy. Zielona oliwka bfs shimano z kompletu jest świetna. A stan łożysk multiplikatora nowego z pudełka bywa różny. Często łożyska są zalane smarem, a wtedy bardziej potrzebne jest ich czyszczenie w acetonie np.

Jak wymienisz łożyska na otwarte ceramiczne czy hybrydowe to wtedy pilnuj żeby nie były suche to dłużej będą ci służyć.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

… co do acetonu  to nie ma potrzeby, jest to zbyt mocny i szkodliwy rozcieńczalnik. Benzyna ekstrakcyjna, ewentualnie po niej to , czego w obecnej rzeczywistości nie brak w naszym otoczeniu. Alko etylowy tak jak zalecają, ponad 60 volt, lub izopropylowy. Tu dostępny na stoiskach z art. malarskimi.

No właśnie problem w tym że nie było oliwki w zestawie byłem pewny że to standard i będzie napewno a tu zonk. Jak widać Japonia też oszczędza i stąd pytanie co zakupić do fabrycznego multika na ten sezon nie planuje żadnych modyfikacji zresztą do końca sezonu to raczej nauka techniki bo jednak broda za brodą hehe.

Za polecenie produktu z góry dzięki.

A dopytując zielona oliwka z "zestawu" masz na myśli taką jak ma Mefisto w sprzedaży chyba za całe 10 zł?

nie ma w kartoniku oliwki od Shimano ? Fakt Shimano nie daje oliwki do tyych tańszych egzemplarzy ale tak od ~1000  juz dają. w Curado DC dali mi, tranx, CC tak samo.
Póki jest nowy to nie ma sensu nic narazie smarować. Jak bardzo dużo łowisz to w połowie sezonu można cos tam polać.

Mało info znalazłem o ABU revo IKE chłopaki od ilu to startuje i do ilu ? Chce coś kupić w zapas Włsnie Abu IKE bądz Tatula 200 HSL ?  Daiwy jeszcze nie posiadam wiec ciekaw jestem

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

A tak szczerze poswoecilem sie kulturystyce, zaliczylem pare startow w tym takze udzial w Mistrzostwach niemiec. Aktualnie dzieki koronie nie planuje zbyt szybki startow i wykorzystuje ten okres na lekki odpoczynek po 4 latach ciezkiej pracy [emoji16] pare rybek w tym roku wyjalem aczkolwiek to nie jest jeszcze to na co czekam. Jestem na malym urlopie z kobitkami i malym rudzielcem i jutro podjade na fajna zaporowke na ktorej juz lowilem 2 razy. Mam lekko ponad godzinke jazdy wiec grzechem by bylo nie skorzystac [emoji16]

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie [emoji1308]post-48077-16018079548412_thumb.jpgpost-48077-16018080078696_thumb.jpgpost-48077-16018081495663_thumb.jpgpost-48077-16018081856265_thumb.jpg

Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk

• Like 8

No T3 ballistic raczej tak od 7gr pewnie bedzie juz bezstresowo. Gora mysle max 40gr. Mialem FX 68 Megabassa to podobna konstrukcja z tego co pamietam. Moj siedzial na kijku do 3/4 Oz. Fajny mlynek, juz nawet o nim zapomnialem [emoji16]

Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk

I u mnie się stało... tyle lat czekania i w końcu spróbowałem i przekonałem się do castingu! Myślałem, że nauka rzutów potrwa dłużej i będę często obserwował brody na swoim multiku. Nie jest tak źle, pojawiają się rzadko. Niestety wczoraj, przy 5 wypadzie z castingiem niepotrzebnie w myślach pochwaliłem swoją technikę :) bo po kilku chwilach Swim 12cm odleciał w siną dal :D No nic, brody i odstrzały, o których tyle słyszałem już za mną więc mam nadzieję, że następnym w kolejce doświadczeniem będzie hol pięknej ryby ;)

• Like 5

Ja zaś miałem lepszą akcję od odstrzału...Zapiąłem gumę na agrafce w przyponie, zarzuciłem energicznie wędką,przez chwilę leciała na lince po czym widzę jak się odłącza ku mojemu zdziwieniu :blink: :blink: :blink:.Poleciała "świnią w dal " a ja zwinąłem  linkę. YyYY patrzę przypon jest i co ciekawe agrafka zapięta jak gdyby nic. Magia castingu :rolleyes: Dla ciekawych była to zwyczajna dragonowska agrafka( przypuszcza że może nie zapiąłem do końca ale jak się sama zapięła... nie mam pojęcia. Druga opcja może oczko w główce miało szparę(czasem tak bywa) wystarczającą że drucik agrafki się wysmyknął.Bardziej stawiał na drugą opcję i moje niedopatrzenie.  

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

I u mnie się stało... tyle lat czekania i w końcu spróbowałem i przekonałem się do castingu! Myślałem, że nauka rzutów potrwa dłużej i będę często obserwował brody na swoim multiku. Nie jest tak źle, pojawiają się rzadko. Niestety wczoraj, przy 5 wypadzie z castingiem niepotrzebnie w myślach pochwaliłem swoją technikę :) bo po kilku chwilach Swim 12cm odleciał w siną dal :D No nic, brody i odstrzały, o których tyle słyszałem już za mną więc mam nadzieję, że następnym w kolejce doświadczeniem będzie hol pięknej ryby ;)

Przed Toba jeszcze tyle treningu że będzie miał łapy jak Kamil od rzucania żeby można było chwalić swoją technikę, trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj!