jajakub Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja O czymkolwiek będziesz nagrywał, to troszkę więcej luzu poproszęSiądź gdzieś na pniaku, krześle czy beczce, obojętne w sumie na czym, ważne żebyś tak nie przeatępował z nogi na nogęI Tobie będzie wygodniej, i przyjemniej się będzie oglądałoTak mi się przynajmniej wydaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja O czymkolwiek będziesz nagrywał, to troszkę więcej luzu poproszęSiądź gdzieś na pniaku, krześle czy beczce, obojętne w sumie na czym, ważne żebyś tak nie przeatępował z nogi na nogęI Tobie będzie wygodniej, i przyjemniej się będzie oglądałoTak mi się przynajmniej wydajeTaki był plan ale miejscówka zarosła jak diabli i ledwo stanąć mogłem. Poszukam na następny raz coś bardziej odpowiedniego. Luz myślę że przyjdzie z czasem. Pozdrawiam serdecznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Panowie wystartowal Profil na instagramie: https://www.instagram.com/zenfishingpolska?igsh=dGhjeHMwaXdoMmdw Beda tam zapowiedzi, informacje o planowanych materialach itd. Jako ze z drugiego filmu nie jestem zadowolony a obiecalem spora poprawe musze przesunac z dzisiaj o godzinie 18 na Piatek miedzy 16-18. Niechce byle czego wrzucac zwlaszcza że dostawa wiele wskazowek co nalezy poprawic i dlatego nagram ten material dzisiaj na nowo. Zdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Jakie są wasze doświadczenia ze stosowaniem żyłek w jaskrawych kolorach na pstrąga np: Varivas Trout w kolorze czerwonym ( pomarańczowym?) bez stosowania przyponu. Interesują mnie doświadczenia z rybami co najmniej 45cm+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja Używałem tylko brązowych jak Maschine gun cast lub Czarnej Dead or alive Nylon firmy nogales. Żadnych negatywnych obserwacji z mojej strony jak i kumpla, który uzywal tych samych linek. Łowisko o dnie miękkim w kolorze ciemnobrązowym. Woda czysta w barwie lekkiej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja Właśnie przyszła do mnie shimano trout competition w kolorze czerwonym. Jakościowo wygląda ok, na pewno nie jest przegrubiona. Wydaje się mocna na węźle, kolor jest ciemnoczerwony. W świetle słonecznym wygląda na prawie czarną. Będę musiał potestować nad wodą, bo jej widoczność na pewno zależy od oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Panowie, może jest ktoś w stanie polecić zamiennik dla Shimano adreny 12-42g szukam czegoś w podobnej charakterystyce tylko czegoś bardziej dostępnego na rynku ( zodiasa i Adrene ciężko znaleźć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Napisz jeszcze jaki budżet, jednosklad/dwusklad i najlepiej do jakiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Maże tutaj coś znajdziesz? Ja mam model do 56ghttps://www.tacklewarehouse.com/Megabass_Levante_Casting_Rods/descpage-MBLCRD.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja W zasadzie to najlepiej coś do 700pln w używce obojętnie mono bądź 2sklad. Uniwersał cos w podobie adreny ( mam 7-21 i używam do wszystkiego gumy, chartery, Twitch ) a cięższa chciałbym do gumek 12-15cm, większych chatterbaitow czasami większy Twitch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Na czerwoną żyłkę też biorą. Równa pięćdziesiątka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja https://youtu.be/4zUAEz25Oq0?si=XC87FcSl26khcL3X Nowy material na kanale ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja (edytowane) Prośba nieśmiała z mojej strony, nie przyspieszaj akcji na filmie. Łatwiej będzie ocenić odległość rzutu i zrozumieć słynny "komfort" i "od ilu gada". Łatwiej będzie również przełożyć swoje oczekiwania na użytkowość sprzętu. Edit. Zwolniłem film do 0.25, policzyłem obroty korbką (uwzględniając warunki nad wodą) i zrozumiałem jak różne są oczekiwania wobec sprzętu. Zrozumiałem również skąd biorą się gównoburze. Edytowane 25 Maja przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Z mojej strony, less talk, more action ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Prośba nieśmiała z mojej strony, nie przyspieszaj akcji na filmie. Łatwiej będzie ocenić odległość rzutu i zrozumieć słynny "komfort" i "od ilu gada". Łatwiej będzie również przełożyć swoje oczekiwania na użytkowość sprzętu. Edit. Zwolniłem film do 0.25, policzyłem obroty korbką (uwzględniając warunki nad wodą) i zrozumiałem jak różne są oczekiwania wobec sprzętu. Zrozumiałem również skąd biorą się gównoburze. Dzięki za wskazówkę ale ta wstawka była dla urozmaicenia a typowe sprzętowe review będzie jeszcze nie raz. Co do odległości to się nawet na tym nie skupiam bo ryb na środku nie uświadczysz. To jest zestaw pod power Fishing czyli często zmieniam typ przynęt a co za tym idzie zmienia się ich waga dlatego ustawienia były uniwersalne że tak to nazwę Młynek tez kompletnie seria a linka to 11lb FC więc zestaw nie jest spasowany na dalekosiężność A tak z Ciekawości ile metrów naliczyleś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Z mojej strony, less talk, more action Beda i takie Filmy ale zamysłem kanału jest przybliżenie sprzętu i metod JDM dlatego staram sie tez przekazać trochę wiedzy i doświadczeń. Kupilem pas i będą tez ujęcia z innej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Chyba coś ok 30-32 A metry? Zwykle sobie mnożę x 0.6 i mam jako takie wyobrażenie. Wiele osób uważa, że odległość nie jest priorytetem... no nie w moim przypadku. Do tego dochodzą warunki wietrzne.W okolicy mam tylko dwóch Kolegów łowiących zestawem baitcastingowym, więc opieram się na Ich i moim doświadczeniu. Dlatego takie filmy pomagają mi w ocenie, czy kroczę w dobrą stronę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Myślę, że idea jest ok, ale gdyby film łączył opowieści z wykorzystaniem tego w praktyce, to na pewno byłoby ciekawiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Chyba coś ok 30-32 A metry? Zwykle sobie mnożę x 0.6 i mam jako takie wyobrażenie. Wiele osób uważa, że odległość nie jest priorytetem... no nie w moim przypadku. Do tego dochodzą warunki wietrzne.W okolicy mam tylko dwóch Kolegów łowiących zestawem baitcastingowym, więc opieram się na Ich i moim doświadczeniu. Dlatego takie filmy pomagają mi w ocenie, czy kroczę w dobrą stronę No pokrywa sie z moim odczuciem. Oszacowałem na 20-22m. Nagram na zaporowce bo tam liczy sie każdy metr. Moze uda sie w ta niedziele ale nie obiecuje. Myślę, że idea jest ok, ale gdyby film łączył opowieści z wykorzystaniem tego w praktyce, to na pewno byłoby ciekawiej Tak i tak będzie. masz całkowitą racje ale dodam na moja obronę ze na Menie praktycznie nie ma ryb. Pierw plaga Wekdarzy koneserów, Kormorany a aktualnie Sumy które rozmnarza sie w zastraszającym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Panowie. Potrzebuję pomocy w wyborze multika z Japonii. Ktos odemnie będzie w Japonii osobiście i byłaby szansa aby zakupił mi jakiś sprzęt, może są tu osoby które takowe zakupy robiły i mogą podpowiedzieć czy nie ma problemu aby to później przewieźć w walizce?Drugie pytanie to takie, jaki multik z Japonii waszym zdaniem opłaca się najbardziej kupić? Streezy, ziliony jakiś premium ( dwa „tańsze” bądź jeden super ) raczej do wędek 7-21 i 12-42g więc nie do orki, ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Steez 24 sv tw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Metanium MGL 2020. Fajnie otwiera dół . U mnie z założeniem do long cast i to jest to, oczywiście odpowiednio ustawiony i sparowany z WR 8"6, uncjowym. Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca https://youtu.be/FuekWdk1SDQ?si=uiTGqITIgljgzB-i Po początkowych problemach na YouTube film jest wkońcu Online. Myślę że taki format z praktycznymi wskazówkami z nad wody Wam się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca https://happyangler.com/product/daiwa-steez-ags-baitcasting-reel-rod-hurricane/?gad_source=1&gad_campaignid=22433244192&gbraid=0AAAAAprqEID5RdO-akRWt4EFOdXSqxuUx&gclid=Cj0KCQjw1JjDBhDjARIsABlM2SuSEp9ca6KCQ1WUNEpJPnOngSIK2nktwMrHreSKddyIX_7N3kNX-RgaApBzEALw_wcB Ktoś może użytkuje takiego steeza i mógłby powiedzieć jak się sprawdza? Jakie gramatury realnie obsługuje? Ewentualnie jakieś linki do filmów, bo nie mogę znaleźć nic o tych konkretnych kijach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 30 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia Może pytam nie tam gdzie powinienem.... CześćZnajomy (i częściowo ja też ) ma problem z nową tatulą TW 100 xhlKrótkie rzuty ogarnia bez problemu, ale przy chęci osiągnięcia większego dystansu i przy użyciu większej siły - plącze się niemiłosiernie.Zmieniał docisk szpuli, magnetyk, to samo... raz lepiej raz gorzej.Raz splącze przy samym wymachu, a raz leci i w powietrzu splącze...Plecionka siglon pe 1.2 albo pytanie innej natury, jak rzucać castem siłowo Rzucał moim curado 200 i nie było takich problemów ze splątaniamiJa rzuciłem jego tatulą, broda na 5 minut dłubania - a zatrzymałem kciukiem od razu gdy zaczęła brodzić.Fakt, że przy kontrolowaniu kciukiem jest dużo lepiej, ale to jego pierwszy casting i jeszcze nie ma tego ogarniętego....a i moim zdaniem bez kciuka powinno rzucać elegancko, bo to nie chinczyk czy abu stx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi