PILOT Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Moja mi kiedyś kupiła Daiwę T3 - ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Moja mi kiedyś kupiła Daiwę T3 - ha! Takich rzeczy się nie robi nawet wroga mnie od T3 odrzuca klapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Musiałeś się dobrze spisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ładnie z tego leciało... Teraz trzeba opatentować nowe techniki - na ryogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 A tak dla spokojności ducha - system DC jest bezobsługowy ? czy trzeba jakieś baterie guzikowe zmieniać bo czytalem ze tam jest jakiś mikroprocesor co to sobie liczy sam i kontroluje szpulke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Rzucasz - jak wab spada na wodę to szpulka się zatrzymuje - niby... czyli bez kontroli kciuka, brody i tak się robią - no ale to już technika - inni piszą, że system DC ich ogranicza, ze chciałoby się dalej rzucić a już nie można i już nie raz sotało na forach stwierdzone, że inne systemy rzucają dalej niż dc - nie wiem skąd się to wzięło bo z tej CCdc leci b.daleko sam Tomy się przekonał, miałem Antaresa DC7 i też leciało daleko - system long castin od razu urywał plecionkę jak włos a przynęta leciała za horyzont... w cc101dc najniżej zlazłem na 4 od konica ale regulowałem dociskie szpuli, dc jest ok i taki chyba dożywotni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ja to jeszcze kiedyś planuje wrucic do Aldebarana - to naprawde świetna konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 A może rozwiń tą myśl - co Ci nie pasuje w DC , co jest lepsze w SVS - bo tak w sumie w Aldku ten SVS chodził pieknie no wlasnie chodzi o to ze:201DC dla mnie to maszynka do cierzszych wabikow a do tych system rzutowy srednio mi potrzebny, wiec kupilem niski profil by sprawdzic co to potrafi. no i sie okazalo ze przy uzywaniu ich do boleni, seatroutow i sandacza na nizinnej rzece nawet na najmniejszych nastawach hamulca odnosilem wrazenie jakby mnie ktos (jak ja to mowie) za szelki z tylu trzymal... Po prostu brakowalo mi jeszcze 1, 2 nastawow hamulca... dla tych ktorzy mają ochotę poczytac nieco o DC przypomne artykul... sprzed kilku lat... http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/testy-hamulcow-rzutowych-dc-r117 i jeszcze troche o hamulcach innych niż DC... http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/najbardziej-zaawansowane-uklady-hamulcow-r28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 ja dałem sobie spokój z Ryogą i dzisiaj przyleciał Zillion PE SPecial i powiem tak, to taka lżejsza Ryoga w niskim profilu szkoda, że pozamawiałem to wszystko przed wpadnięciem w dołek finansowy i pewnie i gotową Xtreme 5C71MHXF i tego Zilliona będę musiał próbować szybko sprzedać po kosztach ale jeśli jakoś mi się uda pozszywać finanse, to Zilliona zostawię, tylko korbkę i knoby zmienię - może ktoś wtedy będzie chętny na niebieską 90mm z większymi I-knobami lekko gumowanymi - do Ryogi ?Bazyloss a którą PE kupiłeś ze złotym czy czerwonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Mifek pozwoliłem sobie przeczytać wszystkie artukuły na Jerkbaicie a nawet jak wiesz próbowałem napisać swoj hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Złoty (pod tego 71MHXF) - 100HL o trzeciej w nocy skończyłem się z nim bawić, kołowrotek na starcie ważył 221g, po zabiegach upiększająca-odchudzających waży 207,5g w zabiegach udział wzieli: - korba RCS carbon 90mm- custom cork knobs- duraluminium od Hedgehog Studio Edytowane 21 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Mifek pozwoliłem sobie przeczytać wszystkie artukuły na Jerkbaicie a nawet jak wiesz próbowałem napisać swoj hehe a ja to Ci nawet powiem, że kiedyś nadejdzie dzień w którym ów art się tutaj pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) a ja to Ci nawet powiem, że kiedyś nadejdzie dzień w którym ów art się tutaj pojawi Jeszcze jeden sie szykuje ale dopiero w zimie go zobaczysz hehe Edytowane 21 Czerwca 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Złoty (pod tego 71MHXF) - 100HL o trzeciej w nocy skończyłem się z nim bawić, kołowrotek na starcie ważył 221g, po zabiegach upiększająca-odchudzających waży 207,5g w zabiegach udział wzieli: - korba RCS carbon 90mm- custom cork knobs- duraluminium od Hedgehog Studio IMG_1817.jpg IMG_1819.jpg IMG_1822.jpg Korba RCS90mm mniej waży niż seryjna od tego PE ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 korby nie ważyłem, nie chciało mi się już po nocy jej rozkręcać, ale w wolnej chwili to sprawdzę (ale mam niejasne wrażenie, że ze 2-3g to jest lżejsza) oryginalne knoby 8g (są większe (na palec) niż I-knoby i gumowane), moje 4,2g + zamiana elementów stalowych na duraluminium, na samej śrubie hamulca magnetycznego 2,4g elementów "dekoracyjnych" ze stali, które można odchudzić jest 5 (śrubki, śruba hamulca, ośka wodzika, śruba wodzika, pokrętła docisku szpuli - tego nie zmieniałem, oryginał ładniejszy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Miałem tego Zilliona.Świetnie grał z Daiwami Morethan Branzino.Miałem jeszcze limited edition.Piękną korbkę miał.Ogólnie to mi pasują Zilliony.Mogliby poprawić kulturę pracy i nawój linki który jest skopany.Mimo wszystko mają w sobie coś takiego że chce się nimi łowić. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 ze stalowymi śrubkami - bleee pokrętło docisku alu 1,9g, oryginał z tworzywa 1,9g, więc nie warto spora różnica myślę, że około 2-3g, może być jeszcze na nakrętce korbki, czyli około 205 osiągalne, a ze szpulą RCS 201-200g, a to już byłby ZNAKOMITY wynik biorąc pod uwagę moc konstrukcji i wytrzymałość przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 dokupię jeszcze Safir Blue nakrętkę i śrubkę blokującą - 200g coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Korba RCS90mm mniej waży niż seryjna od tego PE ?? kompletna korba 31g brutto, czyli sama w okolicach 13g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Miałem tego Zilliona.Świetnie grał z Daiwami Morethan Branzino.PICT0415.JPGPICT0413.JPGMiałem jeszcze limited edition.Piękną korbkę miał.PICT0104.JPGOgólnie to mi pasują Zilliony.Mogliby poprawić kulturę pracy i nawój linki który jest skopany.Mimo wszystko mają w sobie coś takiego że chce się nimi łowić. Tomek troche tego wszystkiego przerobiłeś Jest jakiś multik SHIMANO czy DAIWY którego nie miałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 kompletna korba 31g brutto, czyli sama w okolicach 13g Ten PE ale z czerwonymi dodatkami ma lepszą korbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) tak, tylko 100mm, to wg mnie za dużo a i przełożenie 7.9, też za wysokie, a szpula za płytka Edytowane 21 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Tomek troche tego wszystkiego przerobiłeś Jest jakiś multik SHIMANO czy DAIWY którego nie miałeś ?? E no trochę było ale nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ja dzisiaj troche pomęczyłem na odrze RYOGE i chyba zaczne sie rozgladać za pleciuga z kraju kwitnącej wisni bo mnie juz wkur... ta PP ... 5lb jest super a ta 15lb trzeszczy jak jasna cholera ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 czas na x8, proponuję na odrę YGK JigMan x8 #1.5, #2.0 do gum do woblerów trochę większy wybór łącznie z niedrogim Duel'em Hard Core x8 #1.0-#1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi