Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Michale w jednym Curado mam ceramiki, availa1,6mm i magnetyka, ale mam drugie curado 51 na seryjneych częściach i chciałbym go podrasować, więc myślę co zrobić, żeby było najlepiej do mikrusów, bo po co dokładać 1gr na hamulec odśrodkowy, skoro można magnesami się pobawić przynajmniej w tej pierwszej opcji ;) Przy paprochach każdy gram się liczy :ph34r:

Przemo ta czerwien na focie wyszla kiepsko, to taki typowa czerwien ferrari. Multis w pyte :-) zamiast kombinowac z curadziakiem do paprochow zacznij uzywac normalnych okoniowych wabikow ;-)

Czyli obrotki nr.2, 3 i gumy 4-5cm. Paprochy pozostawmy wzdręgom i uklejom :) ( lub zawodnikom z ligi wędkarskiej :D )

• Like 2

Gdzie tam Robercie :) Podstawa to dobrze dobrany wabik. Smukly i z dosc miekkiej gumy. Trzeba porzucic Polskie kanony, kopyta itd. Byly dobre w latach 90ych ale prawda jest taka ze dzisiejszy rynek ma niesamowita oferte. Nie mowie tu ze kazdy ma isc za moim przykladem i lowic tylko keitechami. Jest wiele firm i llwnych gum. Zauwazylem ze wielu z Was siega po gumy pin tail tylko do drop shota a to juz jest moim zdaniem blad. Taka guma na jigu potrafi zdzialac cuda. Kazdy kto choc troche interesuje sie sandaczami i okoniami wie ze ich jadlospis wcale nie pracuje jak kopyto. Ukleja czy srednia ploc nie maja tak agresywnej w pracy a zima to juz wogole. Mariano tez na mnie patrzyl jak na dziwaka jak zalozylem shad impacta na jigu ale mam setki Ryb na koncie na ta przynete.

Powoli sie przekonuję i pierwsze elementy "dziwnego" zestawu mam już u siebie :) Czas na resztę,ale to sam poczynię.Nawet jeżeli droga będzie kręta i wiele błędów popełnię w międzyczasie.

Apropos wabików to owszem,patrzyłem z niedowierzaniem trochę,ale niema co się zatrzymywać ;)

Konstrukcja swoje lata ponoć ma,ale jak dla mnie na początek jest dobra.Hamulec trzyma,nie szumi :)

Niebawem będzie przesmarowany i prawdopodobnie ( zależy od oceny eksperta :P ) wymiana łożysk.

Co wy faze macie na demobil xD ?

• Like 1

Ja nie,ale niema odłożonej "kupki" papieru żeby wywalac na sprzęt który mi nie podejdzie.

Jak wejdę w temat i się przekonam to zainwestuję.teraz niemam zamiaru.

Rybom to i tak lata koło ogona ;)

Nie trzeba miec kupki salaty zeby kupic cos "bieżącego" xD

Rafal lepiej tak jak 3m blass i ryoge na klenie :P. Mariusz ze mna najpierw telefonwal zanim kupil ;) Na poczatek jak znalazl, a potem mozna dac inna korbke, knoby jakies male pierdolki i bedzie ladny i funkcjonalny. Najwazniejsze ze made in japan :D

Kamil powiem Ci delikatnie bo lubie Cie i sanuje - je... się pan xD haha