Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

no i gitara :D tylko nie idz w kije 260 cm :D widzisz po gieldzie jak to sie konczy :D

Kamilu ten megabas to fx68 rosso czy sv ? Bo od twojego fx to ten rosso tylko kolorem sie rozni a sv juz troche lzjesza i pewnie szpula sv na dzien dobry bardzo :P Mozesz skrobnac pare słow o roznicach :P

Edytowane przez meme174

To ten najnowszy FX73SV, najwieksza roznica to wlasnie szpulka SV i wyzsze przelozenie i jest Lzejszy o 5 gr. Nawija 4cm wiecej linki jak moj czyli 76cm. Ma to byc mlynek do Bait finesse dlatego te zmiany. Wczoraj mialem okazje nim porzucac na kiju up to 1/2oz i akurat kumpel lowil gorna granica CW mimo to widac potencjal tego mlynka. Rzucalo sie lekko i bezstresowo. Ja na swoim mam linke 1.5 a on na swoim 0.8 wiec to tez takie troche lipne porownanie. Jak bym go kupywal podpialbym go do kijka do max 1/2oz i uzywal jak swojego do Trig ;-)

Fajne jest to, że trzymasz sie tego co lubisz i co Ci się podoba :D

Oglądałem niedawno zestaw stezz do 5/8 i super sprzęt, ale skośne powinny lepiej nakładać lakier na omotki...znaczy się oszczędniej, bo na jednej wędce jest go tyle, że 3 kije byś uzbroił :ph34r: .....ale to detal, który zawsze można poprawić ;) ....za to blank pierwsza klasa...ugięcie bajka....szybkość odpowiednia :wub: po prostu te omotki to chyba specjalnie tak zrobione, żeby nie było diamętu bez skazy ;)

• Like 1

Tak kijki z seri steez czasem tak maja, w Everkach sie tym z nie spotkalem tak samo z Megabassamai ktore bylo mi dane trzymac. 2 Moich kumpli ma te same kijki z seri steez, u jednego lakieru jak by caly kij moczyli, noski sie porobily u drugiego piknie rowniutko wszystko. 2 Sprawa ze oni na kiju wyciagaja ryby z wody wiec moze dlatego klada grubiej zeby nie bylo niespodzianek. Ja dlatego nie siegam po nic innego jak EG :P

Fajne jest to, że trzymasz sie tego co lubisz i co Ci się podoba :D

Oglądałem niedawno zestaw stezz do 5/8 i super sprzęt, ale skośne powinny lepiej nakładać lakier na omotki...znaczy się oszczędniej, bo na jednej wędce jest go tyle, że 3 kije byś uzbroił :ph34r: .....ale to detal, który zawsze można poprawić ;) ....za to blank pierwsza klasa...ugięcie bajka....szybkość odpowiednia :wub: po prostu te omotki to chyba specjalnie tak zrobione, żeby nie było diamętu bez skazy ;)

Nawet domyślam się o który Steezie myślisz ;)  i potwierdzam. W temacie lakierowania omotek wysłał bym ich do @dąbek (nawet zastanawiam się czy nie podesłać do niego tego Raptora?) Sam kij sparowany z Steez 103 tworzy bardzo udany zawiązek partnerski. Właśnie wróciłem z nad wody z tym zestawem. Ryb zero ale przynajmniej jest frajda z samego wędkowania :)  :wub:

Edytowane przez BOB1

Nie o to chodzi Kamilu. W przypadku każdego towaru o określonej klasie (nie tylko wędkarskiego) można oczekiwać określonej jakości. W przypadku lakieru na omotkach w kiju Steez (jest to już chyba jakaś klasa?) jestem mocno rozczarowany. I gdyby to miało jakiś wpływ na walory użytkowe to na pewno bym go nie kupił. A że jak wiesz sam najlepiej, dążymy do jakichś ideałów (bez względu czy ktoś kupuje wędką za 200 czy za 2000pln) pojawia się moja uwaga wynikająca ze zdziwienia raczej na minus. Najważniejsze że w trakcie łowienia mam w dupie ten lakier a cieszę się innymi zaletami tego casta :D  

Edytowane przez BOB1

Masz zdecydowanie większe opatrzenie w rożnych sprzętach więc jak mi powiesz , że to jest ok i standard ... będę zadowolony, przestanę krytykować i powiem, że g... się znam :unsure: . (jeszcze raz powtarzam: w łowieniu nie przeszkadza mi to w najmniejszym stopniu co jest oczywistością)

post-52107-0-04463400-1409485885_thumb.jpg

post-52107-0-04774900-1409485898_thumb.jpg

post-52107-0-43059500-1409485913_thumb.jpg

post-52107-0-60636800-1409485934_thumb.jpg

post-52107-0-22949700-1409485948_thumb.jpg