Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie to t3 mx na sterydach no i made in japan + lekka modyfikacja hamulca rzutowego ( jaka to tylko Ito wie) + chyba troszke lzejsza szpula :) wiec na pewno Kamil wie :)

Edytowane przez meme174

Czyli nada się do sandaczówki opisanej około 18g? Zonda wydaje się być za słaba, natomiast Zillion czyli IP jest za duży i za ciężki (a mam już tatulę). Zostaje jeszcze IS ale to nie ten przedział cenowy jak na razie, chociaż znajomy ma Hyper Lariat czy jakoś tak i fajny, ale jeszcze za drogi  B)

A nie wystarczy zwykly steez - mimo ze nie megabas dla mnie klase wyzej choc to moje tylko zdanie :) a na ta wage jacys wszyscy wrazliwi sie zrobili:D

Co do wagi Michal ma racje, przy dobrze dobranym kiju calosc sie powinna zrownowazyc. Czy to jest 163gr czy 210 - odpowiednio zbilansowany zestaw bedzie dzialal prawidlowo. Ja tez mialem jazde na minimalizowanie wagi, ale poszedlem ba terapie i juz z tego wychodze;)

Porownujesz kompletnie inne kolowrotki, przede wszystkim pod wzgledem przelozenia? To dosc istotny element przy sandaczowaniu. IP ma chyna 7.9, IS 7.1, FX 8.6 - spory rozstrzal.

Moje sandacze jakieś inne chyba są albo nie wiedzą o dużym przełożeniu potrzebnym do ich łowienia.Biorą świetnie na zestaw z młynkiem o przełożeniu 6,3 to znaczy że są nieważne?

A pewnie nie znają najnowszych trendòw sprzętowych.

Moje sandacze jakieś inne chyba są albo nie wiedzą o dużym przełożeniu potrzebnym do ich łowienia.Biorą świetnie na zestaw z młynkiem o przełożeniu 6,3 to znaczy że są nieważne?

A pewnie nie znają najnowszych trendòw sprzętowych.

Kolego chodzi bardziej o Twoj komfort lowienia, sandacz nie ma z tym nic wspolnego. I sa bardzo wazne.