RafałWrocław Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 oki, tylko jak myślę o PRZEsmarowaniu, to ..... brry ważne, że kręci i Tobie nie przeszkadza Bo z Ciebie straszny esteta Młynek kręci aż miło , poprzedni tak samo i jednemu ani drugiemu nie przeszkaza to ze obudowa posmarowana zostala smarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) ....................................... lepiej dać mało dobrego smarowidła, niż dużo o niewiadomych parametrach, jakoś nie potrafię tego zczaić Kamilu. Mało, dobrego smarowidła, to Rafał miał zanim wziął się za serwisowanie Sorki Rafał Edytowane 30 Czerwca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Kamilu. Mało, dobrego smarowidła, to Rafał miał zanim wziął się za serwisowanie Sorki Rafał Haha śmiejcie sie sie szydercy :D A mi sie tak podoba i koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mistrzostwo swiata hahaah. Przyznaj sie Rafal ze zamoczyles multik w smarze i tyle :-) Na moje gusta to tez za duzo i taka iloscis przesmarowal bym pewnie wszystkie swoje kreciolki :-D milego czyszczenia nastepnym razem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mistrzostwo swiata hahaah. Przyznaj sie Rafal ze zamoczyles multik w smarze i tyle :-) Na moje gusta to tez za duzo i taka iloscis przesmarowal bym pewnie wszystkie swoje kreciolki :-D milego czyszczenia nastepnym razem :-P Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 chyba muszę zrobić zdjęcie mojemu Zillionowi PE Special przesmarowanego I.O.S Factory Grease PRO, smaru pawie nie widać (taki filtr pędzelkiem), a przekładnia klei się do siebie jak magnes, a chodzi płynnie i lekko jak bym dał tyle tego smaru co na zdjęciu powyżej, to korbka by się nie obróciła bazyloss daje mało smaru żeby młynek za cięzki nie wyszedł hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 bazyloss daje mało smaru żeby młynek za cięzki nie wyszedł hehe no patrz, nie pomyślałem o tym, ale następnym razem zważę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 no patrz, nie pomyślałem o tym, ale następnym razem zważę Nie dawaj w ogole smaru i tak czesto wymieniasz młynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 No i po sprawie - łatwo nie było Młynek był suchy jak pustynia ... Wrzuce kilka fotek : CO TO JEST ? Korba i knoby mnie rozbawiły ale to na fotce... Ok, Twój młynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tak sie zastanawiam o co wam konkretnie chodzi ;> ? o to ze posmarowalem obudowe smarem ;> ? Bo w czym to niby mi przeszkodzi ? korba sie obraca plynnie nie czuc w ogole ze młynek w srodku jest zaklejony czy coś , na trybach nie ma duzo smaru - wiec mysle ze przeszkadza wam ten smar na obudowie , jak was tak to razi to powycieram ale ja nie widze w tym zadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Rafał -luz . Nikomu to nie przeszkadza.Względy estetyczne tylko. Ja skromniej smaruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Rafal, twoje malpy i twoj cyrk. RObisz jak zechcesz ale nastepnym razem zalej poprostu jakims dobrym olejem i tez bedzie git zmykam bo jeszcze oberwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Rafal, twoje malpy i twoj cyrk. RObisz jak zechcesz ale nastepnym razem zalej poprostu jakims dobrym olejem i tez bedzie git zmykam bo jeszcze oberwe Nie żywię urazy hehe dystans do siebie mam tylko nikt nie podał konkretnego argumentu czemu to smarowanie jest złe , niedobre , blee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Nie ma to do konca przyczyny technicznej ale kazdy z nas wie ze nadmiar smaru wyladuje na obudowie wiec po co dokladac? 2 Sprawa lapiac w ciezkich warunkach typu ostry deszcz czy bradzac zdazy sie dobrze zamoczyc multik i bedziesz mial w srodku niezla zupe a jak wiadomo rozcienczony smar ma kiepskie wlasciwosci smarujace rownajace sie pewnie zeru, Jak zmieniasz olej w Aucie to tez wlewasz ile trzeba a nie rozlewasz dodatkow litr po bloku silnika bo moze sie wchlonie No po 3 sam nie podales powodu czemu by mialo sluzyc te smarowidlo na obudowie/panelu zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) na obudowie panelu to moze i zadne zastosowanie ale na elementach odpowiedzialnych za mechanizm zwalniający szpule specjalnie dalem wiecej smaru bo młynek dzieki temu stracił to denerwujace , głośne "metaliczne" klik przy wciskaniu spustu Edytowane 2 Lipca 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Nie ma to do konca przyczyny technicznej ale kazdy z nas wie ze nadmiar smaru wyladuje na obudowie wiec po co dokladac? 2 Sprawa lapiac w ciezkich warunkach typu ostry deszcz czy bradzac zdazy sie dobrze zamoczyc multik i bedziesz mial w srodku niezla zupe a jak wiadomo rozcienczony smar ma kiepskie wlasciwosci smarujace rownajace sie pewnie zeru, Jak zmieniasz olej w Aucie to tez wlewasz ile trzeba a nie rozlewasz dodatkow litr po bloku silnika bo moze sie wchlonie No po 3 sam nie podales powodu czemu by mialo sluzyc te smarowidlo na obudowie/panelu zdr Dzięki za pierwszy argument przemawiający za tym aby jednak wyczścic smar z obudowy (chociaż przyznam ze miałem nadzieje ze smar ten powstrzyma dostawanie sie wody do srodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 CO TO JEST ? Korba i knoby mnie rozbawiły ale to na fotce... Ok, Twój młynek... Można wiedzieć co to za smarowidło ? Wygląda na quantum souce , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 CO TO JEST ? Korba i knoby mnie rozbawiły ale to na fotce... Ok, Twój młynek... Można wiedzieć co to za smarowidło ? Wygląda na quantum souce . Tak prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Można wiedzieć co to za smarowidło ? Wygląda na quantum souce . Tak prawidłowo To jest Mobilith SHC460 , Quantuma stosuje oliwke Andrzej mi sprowadził - jest świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Gratuluję brody, nie pierwsza i nie ostatnia... Czasami i we mnie rodzi się serce sportowca schodząc z manetką do zera po czym w śpiewnym tonie słów na "k" i "h" rozsupłuję plecionkę.Jestem w tym dobry kilka lat praktyki... A tak na serio Ryoga 1016 można spokojnie łowić na "2" jedynie wymachy powinny być płynne bez zbytniej nerwowości i dynamiki ładowania kija. W CC 201DC miałem udane rzuty skręcając manetkę do zera oraz CC 101 z wyłączonymi całkowicie bloczkami. Morrum 3601 bez bloczków, udany epizod rzutowy podczas zabawy. Nie ma to nic wspólnego z wędkowaniem, popisy w gronie kolegów jako doping dobry browarek... Pozdrawiam. Będąc dzisiaj na łodzi nudząc się sprawdziłem Ryoga 1016 HL pod kątem tego co pisałem wcześniej - ustawy na :zero" magnetyka. No i muszę odszczekać, da się spokojnie połowić i to bez brody. Miałem lekki wiaterek w plecy, rzucałem razem z nim. Na początku ustawienie pozycja "2" wahadła jak na fotce. Latało tam gdzie chciałem, jedynie duże wahadło Nadrowskiego czasami robiło psikusa pikując co wybijało multik z rytmu oddawania plecionki. Idealnie zachowywały się pozostałe dwie blaszki: Igor Olejnik i Marek Szczęsny. Tą ostatnią przy ustawach hamulca "0" osiągałem bardzo konkretne odległości. Kij 7' 20lb. Łowiłem w ten sposób około godziny oddając sporą ilość rzutów, nie zaliczyłem brody. Mały trening i temat do opanowania dla każdego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja sie trzymam "5tki" czasem "3" ale to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 To jest Mobilith SHC460 , Quantuma stosuje oliwke Andrzej mi sprowadził - jest świetnaTen mobilith shc 460 ma gęstszą konsystencję ? oliwka Quantuma jest świetna sam też stosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Moim zdaniem jest w sam raz na tryby - ani rzadki ani gęsty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Andrzej jednym słowem wychodzi na to, że to piwo co przystanek to będziesz sobie musiał sobie sam kupować i stawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Andrzej jednym słowem wychodzi na to, że to piwo co przystanek to będziesz sobie musiał sobie sam kupować i stawiac Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi