Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

oki, tylko jak myślę o PRZEsmarowaniu, to ..... brry ;)

ważne, że kręci i Tobie nie przeszkadza :)

Bo z Ciebie straszny esteta :P Młynek kręci aż miło , poprzedni tak samo i jednemu ani drugiemu nie przeszkaza to ze obudowa posmarowana zostala smarem :) 

.......................................

lepiej dać mało dobrego smarowidła, niż dużo o niewiadomych parametrach, jakoś nie potrafię tego zczaić :)

Kamilu. Mało, dobrego smarowidła, to Rafał miał zanim wziął się za serwisowanie  :D  :lol:  ;)

Sorki Rafał :D

Edytowane przez popper

Mistrzostwo swiata hahaah. Przyznaj sie Rafal ze zamoczyles multik w smarze i tyle :-) Na moje gusta to tez za duzo i taka iloscis przesmarowal bym pewnie wszystkie swoje kreciolki :-D milego czyszczenia nastepnym razem :-P

Dzięki wielkie  ;)

chyba muszę zrobić zdjęcie mojemu Zillionowi PE Special przesmarowanego I.O.S Factory Grease PRO, smaru pawie nie widać (taki filtr pędzelkiem), a przekładnia klei się do siebie jak magnes, a chodzi płynnie i lekko

jak bym dał tyle tego smaru co na zdjęciu powyżej, to korbka by się nie obróciła ;)

bazyloss daje mało smaru żeby młynek za cięzki nie wyszedł :D hehe

Tak sie zastanawiam o co wam konkretnie chodzi ;> ? o to ze posmarowalem obudowe smarem ;> ? Bo w czym to niby mi przeszkodzi ? korba sie obraca plynnie nie czuc w ogole ze młynek w srodku jest zaklejony czy coś , na trybach nie ma duzo smaru - wiec mysle ze przeszkadza wam ten smar na obudowie , jak was tak to razi to powycieram ale ja nie widze w tym zadnego problemu 

Rafal, twoje malpy i twoj cyrk. RObisz jak zechcesz ale nastepnym razem zalej poprostu jakims dobrym olejem i tez bedzie git  :P  :D

zmykam bo jeszcze oberwe  :ph34r:

Nie żywię urazy :P hehe dystans do siebie mam tylko nikt nie podał konkretnego argumentu czemu to smarowanie jest złe , niedobre , blee :)

Nie ma to do konca przyczyny technicznej ale kazdy z nas wie ze nadmiar smaru wyladuje na obudowie wiec po co dokladac? 2 Sprawa lapiac w ciezkich warunkach typu ostry deszcz czy bradzac zdazy sie dobrze zamoczyc multik i bedziesz mial w srodku niezla zupe a jak wiadomo rozcienczony smar ma kiepskie wlasciwosci smarujace rownajace sie pewnie zeru, Jak zmieniasz olej w Aucie to tez wlewasz ile trzeba a nie rozlewasz dodatkow litr po bloku silnika bo moze sie wchlonie  ;)  No po 3 sam nie podales powodu czemu by mialo sluzyc te smarowidlo na obudowie/panelu  :)

zdr

na obudowie panelu to moze i zadne zastosowanie ale na elementach odpowiedzialnych za mechanizm zwalniający szpule specjalnie dalem wiecej smaru bo młynek dzieki temu stracił to denerwujace , głośne "metaliczne" klik przy wciskaniu spustu :)

Edytowane przez RafałWrocław

Nie ma to do konca przyczyny technicznej ale kazdy z nas wie ze nadmiar smaru wyladuje na obudowie wiec po co dokladac? 2 Sprawa lapiac w ciezkich warunkach typu ostry deszcz czy bradzac zdazy sie dobrze zamoczyc multik i bedziesz mial w srodku niezla zupe a jak wiadomo rozcienczony smar ma kiepskie wlasciwosci smarujace rownajace sie pewnie zeru, Jak zmieniasz olej w Aucie to tez wlewasz ile trzeba a nie rozlewasz dodatkow litr po bloku silnika bo moze sie wchlonie  ;)  No po 3 sam nie podales powodu czemu by mialo sluzyc te smarowidlo na obudowie/panelu  :)

zdr

Dzięki za pierwszy argument przemawiający za tym aby jednak wyczścic smar z obudowy (chociaż przyznam ze miałem nadzieje ze smar ten powstrzyma dostawanie sie wody do srodka)

Gratuluję brody, nie pierwsza i nie ostatnia... :D

Czasami i we mnie rodzi się serce sportowca schodząc z manetką do zera po czym w śpiewnym tonie słów na "k" i "h" rozsupłuję plecionkę.

Jestem w tym dobry kilka lat praktyki... ;)  :D  A tak na serio Ryoga 1016 można spokojnie łowić na "2" jedynie wymachy powinny być płynne bez zbytniej nerwowości i dynamiki ładowania kija. W CC 201DC miałem udane rzuty skręcając manetkę do zera oraz CC 101 z wyłączonymi całkowicie bloczkami. Morrum 3601 bez bloczków, udany epizod rzutowy podczas zabawy. Nie ma to nic wspólnego z wędkowaniem, popisy w gronie kolegów jako doping dobry browarek...  :) Pozdrawiam.

Będąc dzisiaj na łodzi nudząc się sprawdziłem Ryoga 1016 HL pod kątem tego co pisałem wcześniej - ustawy na :zero" magnetyka. No i muszę odszczekać, da się spokojnie połowić i to bez brody. Miałem lekki wiaterek w plecy, rzucałem razem z nim. Na początku ustawienie pozycja "2" wahadła jak na fotce. Latało tam gdzie chciałem, jedynie duże wahadło Nadrowskiego czasami robiło psikusa pikując co wybijało multik z rytmu oddawania plecionki. Idealnie zachowywały się pozostałe dwie blaszki: Igor Olejnik i Marek Szczęsny. Tą ostatnią przy ustawach hamulca "0" osiągałem bardzo konkretne odległości. Kij 7' 20lb. Łowiłem w ten sposób około godziny oddając sporą ilość rzutów, nie zaliczyłem brody. Mały trening i temat do opanowania dla każdego. Pozdrawiam.

v72q.jpg