MRTNZ Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Walka będzie wyrównana więc haha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Niech moc bedzie z toba ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 A co to za zabawy bez ze mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 A gdzieś Ty się podziewał,a???? U Rafała byleś ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 A co to za zabawy bez ze mnie ? Przestan biegac i pakowac, zajrzyj do kolegow czasem to nic Cie nie ominie;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Pierwszy Brytyjczyk w mojej kolekcji. z lat trzydziestych XXw. Blue Grass Simplex No 25. Firma: The Horton MFG. Co BristolPiękne maleństwo. Kręci jak szatan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 I co... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 To to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dla mnie super...jajko Fabergé 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jak to wdrożą do produkcji to się przesiadam... No dobra tutaj to macie. http://www.danielsson-flyreels.se/affarside.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Przestan biegac i pakowac, zajrzyj do kolegow czasem to nic Cie nie ominie;)Przeciez dzwonilem ostatnio... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wiem wiem, to takie male zaczepne akcje;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Evergreen rulez !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Evergreen rulez !! [emoji14]O, nastepny sie znalazl. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 WitamJeden z kolegów zaryzykował i dał mi połowić swoim castem . Po 3 tygodniach wpadłem w szał zakupów i stało się.A że mam dobrego kolegę to szybko złożyliśmy pierwszy zestaw pod sandacza . Następny zestaw chciałbym na szczupaka wygrzewającego się w zielsku pod woblery jerkbait minnow np. M.B. Vision Oneten i inne wobki minnow do jerkownia . Gramatura od 5gr, do 18gr max. długość od 6-7cm do 15cm. Tylko łódka na jeziorach. Z powodu małej dłoni nabyłem multiplikator M.B- IS71HL ale jakie wędzisko do niego pod tą metodę i woblery. Proszę kolegów którzy łowią tą metodą o poradę jakie wędzisko dobrać żeby komfortowo się ładowało podanym zakresem , oraz jaka minimalna moc żeby rybę wyrwać z zielska.PozdrawiamHenrykJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja do takich wobkow tzn. 8 -13cm uzywam Evergreen temujin kaleido the impala. Kij nie zaszybki o glebszym lecz nie parabolicznym ugieciu i sporej mlcy w dolniku. Do takiego lowienia uzywam Nylonu i kij pasuje idealnie, z pletka nie jest juz tak komfortowo. Lariat to zajefajny mlynek ale moim zdaniem troche za wysokie przelozenie do takiego lowienia, choc kazdy woli cos innego. Ww. Kijek ma 6.2 stopy dlugosci, 1/4-3/4oz i o sugerowanej mocy linki 8-16lb. Piszesz ze chcesz lowic na wabiki 5-18gr ale to ciezko pogodzic w jednym kiju zeby nie powiedziec ze niemozliwe. Taki kij musi sie dobrze ladowac aby poslac 5gr wabik na odpowiednia odleglosc ale miesc wystarczsjaco mocy zeby poprowadzic 18gr twitchbaita. 8-9 gr to bedzie takie minimum aby lowic komfortowo. 15cm i 18gr to juz tez moze byc za duzo dla kija do 3/4oz wie sklanialbym sie ku 1uncjowce o max mocy 20lb. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dokladnie tak jak napisal Kamil...pogodzenie 5 gr. i 18 gr. jest niemozliwe ...jerkbaits 5 gr. to klasa ML,M a 18gr to MH ,H... Do tego wiekszosc wedzisk jp zaprojektowanych do jerkbaits, crankbaits beda mialy glebsze ugiecie(medium fast,regular ) i slabsze dolniki niz wedziska typowo jigowe zeby kotwice nie rozrywaly pyskow przy walce z ryba na wiekszych glebokosciach czy energicznych odejsciach ,wiec kij o bardzo mocnym dolniku do tej metody tez nie bedzie taki latwy do znalezienia... Jedynie co mi teraz przychodzi do glowy co mogloby sie sprawdzic to megabass f5 1/2-70 xti ale to jest i tak rozwiazanie do przynet od minimum 10 gramow... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dzięki za informacje mniej więcej też tak to widzę( 1/4-3/4oz i o sugerowanej mocy linki 8-(16lb-20lb).Wiem że trudno to będzie ogarnąć i potrzebny będzie kompromis w kierunku zwiększenia dolnej wagi wobka minimum 1/4oz a górny jednak 3/4oz to max . Może jeszcze jest coś godnego polecenia?PozdrawiamHenrykJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Też myślę o M.B ale o F4-62x niby do tej metody ale mało informacji w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jesli ma byc cos z Megabassa to @Gregmegabass jedyny ktory zna te kije jak mal kto wiec ja sie nie wypowiem. Mysle jednak ze nawet 3/8-1oz regular fast bylby lepszym rozwiazaniem. Moja Impala mimo ze jest do 3/4oz komfortowo obsluguje wabiki do max 16gr i to plytko chodzace modele, potem brakuje mocy zeby zaciac szczupaka czy sandacza. Najlepsze.rozwiazanie to kupic dwa zestawy. Jeden ML do 1/2 oz i jeden MH do 1Oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Orochi oneten stick by czasem nie dal rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Też myślę o M.B ale o F4-62x niby do tej metody ale mało informacji w necie.Mam go i bardzo sobie chwale, lataja na nim przewaznie jerkbaity max 3/4oz. Krotki dolnik, ktorki gornik - jak ktos lubi na krotko, ten kij jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Marcin dla mnie wabik 18gr to max . Krótki dolnik wręcz pomaga w tej metodzie.Cieszę się że go masz gratuluje. Greg nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś chodzi mi o wabiki minnow i jerowanie nimi a nie o wabiki crankbaits . Wydaje mi się że M.B ma w ofercie wędziska do wabików minnow w zakresie 1/4-3/4oz 8-20lb tylko który obsłuży komfortowo powiedzmy od 8-10gr do 18gr maxKamil też gratuluje godny kij. (Moja Impala mimo ze jest do 3/4oz komfortowo obsluguje wabiki do max 16gr i to plytko chodzace modele) proszę doprecyzuj na jakich głębokościach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Napisano dziś, 15:18 Orochi oneten stick by czasem nie dal rade? Też wydaje mi się odpowiedni tylko czy będzie komfort poniżej 10gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Napisano dziś, 15:18Orochi oneten stick by czasem nie dal rade? Też wydaje mi się odpowiedni tylko czy będzie komfort poniżej 10gr. Tez mialem i uzywalem z powodzeniem, ale ponizej 10gr moze byc slabo. Jest wedlug mnie nieznacznie mocniejszy od F4-62X. Flatbacker go wlasciwie zastapil;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi