HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Powiedz mi czy Flatbackerem próbowałeś wabiki typu minnow . Jeśli tak to jaki zakres tych wabików obsłuży komfortowo. Ponoć Flatbacker też już nie jest produkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Lowilem z powodzeniem aczkolwiek rzadko, ale wobkami do 1/2 oz. Wyzej nie probowalem. Zdarzaja sie jeszcze sztuki w Japonii do kupienia, nowe i uzywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dzięki Marcin może jeszcze się ktoś odezwie kto łowi często wabikami jerkbait minnow i coś doradzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja lowie impalka wabikami o ktorych piszesz. Zeby sprecyzowac uzywam.wabikow pracujacych na max 1m. Modele to takie jak: Duo realis jerkbait 120sp, megabass one ten magnum, megabass x 120, Megabass lates, jackall bros Arnaud 100f, od czasu do czasu ppwiesze cranka jak jackall jaco czy cherry. Kij doskonale radzi sobie tez z top water jak duo pencill 110, Megabass pop x itp. Taki woblerowy talent ale bardzo specyficzny kij. Podchodzilem 2 razy zeby go pogonic ale wkoncu zostawilem i nie zaluje ???? Pozwole sobie zacytowac Michala, "Evergreen rulezzz" ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Marcin dla mnie wabik 18gr to max . Krótki dolnik wręcz pomaga w tej metodzie.Cieszę się że go masz gratuluje. Greg nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś chodzi mi o wabiki minnow i jerowanie nimi a nie o wabiki crankbaits . Wydaje mi się że M.B ma w ofercie wędziska do wabików minnow w zakresie [/size]1/4-3/4oz 8-20lb tylko który obsłuży komfortowo powiedzmy od 8-10gr do 18gr max[/size]Kamil też gratuluje godny kij. (Moja Impala mimo ze jest do 3/4oz komfortowo obsluguje wabiki do max 16gr i to plytko chodzace modele) proszę doprecyzuj na jakich głębokościach . [/size]Tak jak najbardziej dobrze Cie zrozumialem...wypowiedzialem sie w ten sposob bo wedki MB do jerkbaits sa bardzo czesto tez wedkami do tzw.shallow diving crankbaits i medium diving crankbaits...wszystko zalezy jakich jerkbaits masz zamiar uzywac i w jaki sposob je prowadzic ...ja do jerkbaits o wadze 1/2oz,5/8 oz schodzacych na glebokosc od 2 do 3 metrow uzywam MB F 4 1/2-70x4, F5-71XBJ ewentualnie F5 1/2-70XTI..wyzej wymienione modele beda bardziej uniwersalne i obsluza wiekszy wachlarz przynet ale nie sa najlepszym rozwiazaniem do agresywnego prowadzenia bo maja dluzsze rekojesci...do agresywnego prowadzenia jerkbaits schodzacych do 1.5 metra i wadze 1/2oz ,5.8 oz moge polecic F4-65XDTI,F4-65x4 i A6104X...te modele maja krotsze rekojesci i z tego co wyczytalem to mysle ze beda Ci bardziej pasowac... Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Gregmegabass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja lowie impalka wabikami o ktorych piszesz. Zeby sprecyzowac uzywam.wabikow pracujacych na max 1m. Modele to takie jak: Duo realis jerkbait 120sp, megabass one ten magnum, megabass x 120, Megabass lates, jackall bros Arnaud 100f, od czasu do czasu ppwiesze cranka jak jackall jaco czy cherry. Kij doskonale radzi sobie tez z top water jak duo pencill 110, Megabass pop x itp. Taki woblerowy talent ale bardzo specyficzny kij. Podchodzilem 2 razy zeby go pogonic ale wkoncu zostawilem i nie zaluje ???? Pozwole sobie zacytowac Michala, "Evergreen rulezzz" ????Evergrren temujin crossfire the stead by nie podolal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Panowie pytanie z innej beczki bo jestem świeży w temacie..Zamawiając multik z Japonii również musieliście tłumaczyć fakturę/dowód zakupu na polski dla celników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Wystarczy deklaracja celna, calego tlumaczenia nie trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ...do agresywnego prowadzenia jerkbaits schodzacych do 1.5 metra i wadze 1/2oz ,5.8 oz moge polecic F4-65XDTI,F4-65x4 i A6104X...te modele maja krotsze rekojesci i z tego co wyczytalem to mysle ze beda Ci bardziej pasowac...Koledzy dzięki za odpowiedźGreg MB to też fantastyczne kije gratuluje. Chodzi mi właśnie o bardziej finezyjne i agresywne prowadzenie (podszarpywanie nadgarstkiem) nie wiem jak to lepiej nazwać. Więc tego typu kije MB czy Evergreen wydają mi się dobre do tej metody . Mam problem w tym że dolny zakres chciałbym mieć coś poniżej 10gr w miarę komfortowo a górny max18gr.Jeśli mogę prosić to wpiszcie na youtube Твичинг na tych filmach jest to czego miej więcej potrzebuje. Może będzie więcej propozycji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 moze po prostu trzeba sie rozejrzec poza JDM ... a moze nawet pojsc do pracowni robuilderskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 @Pitt pracownia to nie jest najlepsze rozwiazanie bo jak by nie bylo kolega adaptuje wabiki jak i metody do polowy bassow wiec idzie w dobrym kierunku. Nie uwazam ze ktoras z pracowni wykombinuje cos lepszego i bardziej optymalnego bo malo kto z nich lowi w ten sposob i uzywa do tego ww. Wabikow. Ogolnie ten Boom pracowniami w Polsce jest dla mnie czyms nie pojetym bo swiat na kijach z pracowni sie przeciez nie konczy. Sam troche krecilem patyki i mimo komponentow wysokiej klasy to zawsze im czegos brakowalo w moim odczuciu. @Michal, steed w dolnym zakresie by sobie poradzil znakomicie ale te 18gr i 15cm beda juz za duzo zwlaszcza ze kolega ma zamiar podszarpywac itd. Ja przy takiej rozbierznosci postawilbym na 2 kije bo nie ma kija ktory da komfort rzucania i prowadzenia wabikow 6-7gr i 16-18gr. Zawsze bedzie ciezej w dolnym lub gornym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 fakt, o tym nie pomyslalem zupelnie .. w takim razie nie pozostaje chyba nic innego jak JDM http://jerkbait.pl/topic/16089-baitcastowe-nowo%C5%9Bci/page-32#entry1535717 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 I ta twoja ukryta ironia jak ktos jest odmiennego zdania. Jak sie Ciebie ktos pyta jakiego mercedesa kupic to powiesz mu zeby sobie kupil skode czy VW? Zerknalem do katalogu troche i wytypowalem 3 modele ktore mogly by pasowac, nkestety nie lowilem zadnym z nich wiec trzeba by poszukac info w sieci. HCSC - 64M MANIPULATOR, HCSC - 63MH TECHNICAL ACTION, TKLC - 66MFX BLACK RACER. Najbardziej pasowal by moim Zdaniem Technical Action. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) sorry, w tym konkretnym przypadku wcale nie ukryta pomyslalem sobie, ze skoro ktos ma problem z doborem wedki seryjnej pod konkretne wabiki, to moze znajdzie rozwiazanie w customie, moj blad Edytowane 14 Stycznia 2015 przez pitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To zle sobie pomyslales ???? My poprostu szukamy najlepszego rozwiazania ☺ Wszedzie tylko te customy, jak by to jedyne sluszne rozwiazanie bylo. Na jerku to co 2 jest Rodbuilder i spec w tej materi. Praktycznie do wszystkiego polecaja Phenixy M1 czy jakies FX ???? To z juz ma malo wspolnego z prawdziwym custumem ☺ I nigdzie nie napisalem ze musi to byc JDM a kij do polowu bassow na twitchbaity itp. Moze tez cos byc z USDM ale nie wyobrazam sobie Lariata na jakis paskudnym lumisie czy st. Croix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pit Link bez komentarz . Chodzi mi o wędzisko do tej metody używane, sprawdzone przez wędkarza w boju a nie oferowane z przeznaczeniem do tej metody. Kamil dzięki może się ktoś wypowie w temacie HCSC - 64M MANIPULATOR, HCSC - 63MH TECHNICAL ACTION, TKLC - 66MFX BLACK RACER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To zle sobie pomyslales My poprostu szukamy najlepszego rozwiazania ☺ Wszedzie tylko te customy, jak by to jedyne sluszne rozwiazanie bylo. Na jerku to co 2 jest Rodbuilder i spec w tej materi. cos w tym jest, masz racje, przyznaje sie bez bicia http://jerkbait.pl/topic/11339-g-rod-custom-czyli-moja-przygoda-z-rodbuildingiem/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Phenix robi blanki dla MB, ale ciiiiiiii M.B F4-62x co ma Marcin to fajny i szybki patyczek i to mimo opisu regular. Jak pierwszy raz miałem ten kijek w ręce, to sprawił wrażenie kija, który ciężko będzie załadować, ale jednak po pierwszym rzucie stwierdziłem, że kijek ładuje się dyskretnie, ale z takim powerem, że szok, a przynęta leciała i leciała. Jeden to MB drugi Phenix wygląda znajomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) I co chcesz tym linkiem powiedziec, ze jestem jak inni z j.pl? To sie mylisz, nie robie tego zarobkowo tylko dla najblizszego grona znajomych i dla siebie choc ostatnimi czasy nie mam takiej potrzeby. Ostatni projekt byl dla forumowicza i mojego kolegi Mariusza za ktory nie wzialem ani zlotowki, ba podarowalem mu nawet Blank na ktorym.zlozylem kija. Nie udzielam sie w watkach RB bo nie uwazam sie za jakiegos fachowca. Tytul mojej galeri sam mowi za siebie "moja przygoda z RB". Druga sprawa to taka ze z tego co pamietam nie posiadasz osoboscie kijka MB czy EG w swoich szeregach wiec nie rozumiem po co robisz tu takie zamieszanie. Argumentow zero, sensownych rad tez zero ale najwazniejsze to zrobic zamet. Wiem ze jestes bardzo doswiadczonym wedkarzem i masz naprawde spora wiedze, sam z niej kiedys skorzystalem ale nie mozna wiedziec wszystkiego. Przerzucilem japonskich kijow naprawde sporo, tyle samo mialem w lapie od kolegow przyjaciol.czy towarzyszy wypraw wedkarskich dlatego smiem.twierdzic.ze w tej kwesti mam.troche wieksza wiedze jak.Ci.sie zdaje. Zdr P.s Przemek mam taki sam oplot na impali tzn. Ze blank phenixa? Myslisz ze jponcy ciagna blanki z USA i buduja na nich kije? [emoji23] [emoji23] [emoji23] Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Predatorhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Nie z usa z chin Co do stedda 18 rzuca bez problemowo z szarpaniem hmm tu by troche brakowalo choc zalezy jaki wabik. Ale to tylko moje zdanie Edytowane 14 Stycznia 2015 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Chyba jaja sobie robicie. Wielki ITO sam kręci te blanki na kolanie jak Kubanki cygara. I nie wierzę, że jest inaczej:-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Jak się cieszę, że się na tym nie znam i spokojne mogę czytać wszystkie wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 spokojnie, wez gleboki oddech wcale nie mialem zamiaru zaatakowac ciebie czy kogos innego, po prostu widze pewne rzeczy inaczej chcialbym zwrocic uwage na 2 fakty: 1) link pokazuje, ze sam jestes jednym z tych fachowcow i jezeli przeczytasz swoj wlasny watek to zorientujesz sie, co w nim napisales o customach ... a po 2) ja rozumiem ostra zajawke, sam mam grubo za uszami, ale nie wmawiajmy sobie, ze tylko JDM jest naj, zwlaszcza to niemilosiernie przecenione i naparzane po kosztach jalmuzny w PRC czy w wietnamie, bo tak nie jest ... chociaz wlasnie tak mozna wywnioskowac po przeczytaniu ostatnich kilku stron tego i kilku innych watkow ... widzialem kilka polamanych wedek MB i przerazajace jest to, co mozna znalezc pod uchwytem takiego kijka napisze raz jeszcze, ja rozumiem kazda zajawke ale nie robmy sobie wzajemnie wody z mozgu, kazdy moze miec i powinien miec swoje wlasne zdanie w kazdym jednym temacie i tylko dlatego, ze ktos neguje lub nie zgdaza sie ze zdaniem innych osob nie oznacza, ze ta osoba lub inne osoby sa w bledzie lub nie ... moze po prostu patrza na pewne sprawy odmiennie - tak jest dobrze i tak powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Patrzac z mojej strony to nie jestem jak inmi RB z j.pl bo nie jestem fachowcem RB tylko lubie sprobowac sil w czyms nowym. Do tej proby sklonilo mnie brak kijka klasy UL w wersji castingowej. Bylo to jakies 3-4 lata temu. Aktualnie na rynku jest juz sporo kijow tej klasy i nie mam takiej potrzeby. Kijki z pracowni czy krecone w kuchni maja jedna potezna wade, kiepsko sie sprzedaja jak nam sie znudza. Powiem tak zadna seryjna wedka nawet najwyzszej seri St. Croix czy Loomisa itp. Mi sie nie podoba a kusztuja czesto tyle samo co.topowy kij MB czy EG. Wykonanie tych kijow nierzadko pozostawia wiele do zyczenia, chocby NRX. Nie twierdze ze JDM a w moim przypadku Evergreen to najlepsze kije na swiecie, (choc dla mnie samego tak jest). Mi z moimi perelkami jest lepiej jak dobrze dlatego polecam jesli ktos cos takiego szuka. Kilku kolegow kupilo kije po rozmowie ze mna i kazdy twierdzil ze dokladnie tego szukal a wczesniej lowili wszystkim.w tym takze customami wiec jakas tam magia w tych kijach jest ???? Jesli ktos sie uparl i chce kija jdm to nie polece mu przeciez pracowni czy jakiegoś badziewiu. Zwlaszcza ze potrzeby zostaly sprecyzowane i sam lowie takimi wabikami to sie odezwalem. A co do RB jestem słaby bo nie zalezalo mi na ilosci robionych wedek i Tym samym robieniu kasy a na stworzeniu czegos unikatowego, czy mi sie to udalo nie mi oceniac. Zdr Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Predatorhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kamilu ja tylko wkleiłem fotki żeby stworzyć teorię spiskową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi