BOB1 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 To tylko połowa zakupu. Druga część zabrał @mekamil a jego zestaw jest równie bogaty tylko z wyższej półki ABU.Kijki w dalszym ciągu mają swoja wagę ale to już puste szkło. Piękna szczytowa akcja i dynamika. Multiki pracują pięknie. Od razu można iść na ryby tym bardziej, że mają już nawinięty Abulon (z lat 80-tych )(nie długo dorzucę jeszcze coś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Robert mam nadzieje że dane kiedyś mi będzie zobaczyć to na o żywo ,obiecuję niczego nie dotykać.Co to znaczy "nie dotykać"?! ten stary sprzęt tylko czeka aby znowu połowić Na pewno nie odmówię nikomu takiej frajdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Kiedyś to była zapewne ekstrawagancja. Nie raz myślałem, żeby sobie sprawić jakiegoś malutkiego takiego Abulczyka pod pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Polecam. To jak jazda samochodem bez ABS ASR i innych kamer cofania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Polecam. To jak jazda samochodem bez ABS ASR i innych kamer cofania Sama esencja castingu,jak później biorę do ręki młynek z wyrafinowanym systemem rzutowym jakie wszystko jest łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Wiesz Pawle, że łowię raczej sprzętem współczesnym ale łowienie tymi "starociami" traktuję jako przerywnik i fajną przygodę, która dostarcza doznań autentycznie cofających w tamte lata (tylko ryby nie te ) Po dwóch - trzech godzinach machania, zaczynam sie zastanawiać..."jak oni wytrzymywali cały sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Normalnie....trzeba było najpierw iść na siłownię, a jak już stało się jak Schwarzenegger to można było iść na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Chodziło chyba bardziej o tężyzne psychiczną :-P Edytowane 4 Lutego 2015 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Jak mieli wybór - Siedzenie w domu z jedną babą , albo wypad na rybki ..... to wybierali wypad na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Jak mieli wybór - Siedzenie w domu z jedną babą , albo wypad na rybki ..... to wybierali wypad na rybki Te odważny pokaż tego posta swojej pani,to rybki zobaczysz w akwarium. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Moja wie Zresztą widzimy się tylko po kilka godzin dziennie, więc przywykła do tego, że rzadko się widzimy....i że jak mam wolną chwilkę, to pakuje menelei nad wodę PS Moja woli, żebym spędzał czas nad wodą i robił to co lubię, niż miałbym się szlajać np po barach...albo siedzieć markotny w domu....bo myślałbym o rybkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Czy ktoś, wystruga mi do tego jakiś Avile? ...kręci się, terkotka działa, drewnojady były łaskawe...czyli super sprzęt! (czas powstania: Anglia XIX/XXw ? może ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Może USA kojarzę trzy możliwe nazwiska rosyjski zegarmistrz Boris Peetz i dwóch wytwórców polskiego pochodzenia Nick Lupkoski ew Artur Kovalovski . Tylko wtedy wychodzą lata po 1900 do 1920 , szczególnie pierwsze nazwisko , był zegarmistrzem i druga fotka kojarzy się z tarczą zegara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Intrygująca wskazówka. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Robert kopalnia wiedzy http://66.51.163.9/fishing/collection/index.cfm?hierarchy=2&depth=2&finalLevel=2&category=2&level1=Peetz wybaczcie wszyscy nie zaiteresowani. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak, znam te stronę wybaczcie wszyscy nie zainteresowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Bob - na wykrywkę jeździsz i takie rzeczy znajdujesz;p? (z wykrywaczem metali). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) A znacie ten dowcip?Spotykają się Polak, Rosjanin i Szwedi Szwed pyta- "czy ja kiedykolwiek zgodziłem się na to aby mnie klonować?" właśnie pozyskałem takiego Rosjanina do rodziny "5000". Ciekawe jest to, że na tym szacownym wyrobie nie ma jakiego kolwiek znaku, który wskazywał by na produkcję w ZSRR Edytowane 10 Lutego 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Tak jak i tutaj: ten z lewej to opisany RILEH 2 z DDR a ten drugi bez żadnych opisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dorzucę jeszcze bogate wnętrze ruskiego "abu 5000" z misternym rozwiązaniem hamulca rzutowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Haroszaja maszina, gniotsa nełamiotsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Trochę po za zakresem tego forum ale jednak ciekawostka wędkarska:"EBISU Combo" japońska klejonka z lat 60-tych(?)...daje "szeroki wachlarz alternatyw" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Robercie fajna i nowoczesna konstrukcja jak na tamte lata, bo u nas takie konstrukcje miały dodatkowe oploty co kilka cm, coby blank się nie rozklejał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Spino-muchówka w zależności od potrzeb i sytuacji na łowisku (ale przelotki nie wykluczają podpięcia multika Całość była pakowana w bambusową skrzyneczkę (niestety tutaj się nie zachowała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Czy ktoś, wystruga mi do tego jakiś Avile? ...kręci się, terkotka działa, drewnojady były łaskawe...czyli super sprzęt! (czas powstania: Anglia XIX/XXw ? może ktoś podpowie?że sobie pozwolę przekleić w całości post kolegi z innego forum ;-) :Ten kołowrotek wykonałem z kawałka ciemnego drewna bukowego. Został pociągnięty olejem lnianym i politurą rubinową. Średnica - 88 mmSzerokość - 53 mmWaga - 171 gramy Wyrób jak najbardziej współczesny i jeden z jego wielu, ale stare angielskie drewniane też już remontował dla innego z naszych kolegów... takiego samego jak Twój także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi