Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Marcinie mialem Przemka i jego konspirantow na mysli dlatego fo zacytowalem ???? Wiem ze ty na MB zlego slowa bys nie powiedzial. Najlepsze jest jest to ze Ci co krytykuja korek znaja to tylko z fotek lub opowiadan a sami wychwalaja st. Croix, loomisy czy tym podobne gdzie tam to dopiero cuda sa ????

Ja to pisałem w żartobliwym kontekście, bo Marcin jakiegoś kija wystawiał na giełdzie i ktoś mu zarzucił że jest oszustem i sprzedaje naprawiany kijek jako nowy, a o naprawie świadczyć miał szpachel na korku :huh: :lol: :lol: :lol:

PS   Marcin, jak pisałeś o klejeniu na ślinę to myślałem, że kojarzysz te farmazony z giełdowego wątku :rolleyes:

PS2  Kamilu korek to tylko rękojeść....najważniejszy jest blank i wędki należy pod tym względem oceniać.... ;) zresztą wole piankę :ph34r:

Edytowane przez minecjusz
  • Like 2

Ja to pisałem w żartobliwym kontekście, bo Marcin jakiegoś kija wystawiał na giełdzie i ktoś mu zarzucił że jest oszustem i sprzedaje naprawiany kijek jako nowy, a o naprawie świadczyć miał szpachel na korku :huh: [emoji38] [emoji38] [emoji38]

Przeca ja wiem, tylko troche pociagnalem temat;)
  • Like 1

Korek w wędkach seryjnych wszędzie jest podłej jakości. Ale w drogich kijach bardziej to boli. Sam jestem fanem pianki choć coraz częściej mnie nachodzi chęć na zrobieniu w korku i na pewno wybiorę super floor mimo ceny.

Bardziej istotne jak osadzony jest uchwyt kołowrotka. Przerabiałem swoje st.croix tournament i tam był piankowy kruchy arbor (do kupienia w BRC- taki jasny, nie pamiętam nazwy).

Demontowałem też kilka połamanych megabassów. Blank przeważnie kończył się w połowie uchwytu a później była kombinacja różnej średnicy rurek i sporo kleju.

Leży do rozbiórki grafitleader. Mimo niedużej średnicy uchwyt nie jest ecs. Ciekawe jak tam został zamontowany.

• Like 3

A to zwracam honor Przemku, myslalem ze ty tak na powaznie bo watek z gieldy mnie ominal ☺ Jesli chodzi o Blanki to i tak wole japonce ???? Dozbieram troche materialu na clip to bedzie mozna zobaczyc prace pod ryba kijkow takich jak Eg firangi, eg gazelle, eg tempest i moze reszta tez sie zalapie ????

• Like 1

Demontowałem też kilka połamanych megabassów. Blank przeważnie kończył się w połowie uchwytu a później była kombinacja różnej średnicy rurek i sporo kleju.

Wiekszosc firmowek tak ma ;) Daiwy i Shimano jak przerabialem to wlasnie takie niespodzianki maja :) Po MB sie nie spodziewalem...

A tu w rękach Dominika moje dwa nabytki czyli Abu Revo LT i SG Finezze do 12 g i pierwszy okonek w życiu :) Zapytałem Dominik a co zrobisz teraz z rybką?  i usłyszałem wspaniałą odpowiedź wypuszczę do wody żeby rybka popłynęła do swojej mamy i taty :) 

post-55571-0-85374000-1432352887_thumb.jpg

• Like 5

Damianie ogólnie w nowym pokoleniu nie będzie myślenia Ryby = jedzenie, tylko będzie rozumowanie ryby = przyjemność z łowienia..... :good: :good:

Leśne dziadki muszą wymrzeć, ale zanim to nastąpi jeszcze dużo wody musi przepłynąć naszymi rzekami

• Like 2

w nowym pokoleniu nie będzie myślenia Ryby = jedzenie, tylko będzie rozumowanie ryby = przyjemność z łowienia..... :good: :good:

Oby.

Tylko żeby do tego czasu coś jeszcze się uchowało w polskich wodach.

Dobra, chłopaki, w końcu Robson jedzie, będziemy mogli sie rozpisać. Tylko cicho na razie;)

Powodzenia, jak pamiętam zeszłoroczny wyjazd nie przyprawiał od dreszcz emocji więc życzę Ci lepszych wyników. Oczywiscie na multiki drewniane;)

Już jestem! :P  :D

Dzięki za życzenia powodzenia...odniosły skutek :)

Wyjazd fajny (pogoda raczej nie). Woda zaskakująco zimna. Max 11 stopni. Grupa 6 osób zaliczyła: 110, 105, 2x101 (takiego ja trafiłem). Do tego miałem  90 i 82. Dużo 70-tek (50-60 sa nieklasyfikowane ;) )

post-52107-0-65388500-1432498946_thumb.jpg

post-52107-0-08812600-1432498994_thumb.jpg

• Like 8

Pod sandacze się nie ustawialiśmy (podobno jest i niewiele w tej wodzie) Okonie oczywiście były. Mój największy tylko 34 ale kolego z łodzi trafił czterdziestaka na wahadełko (autorstwa naszego innego kolegi). Wybarwione przepięknie z powodu naturalnej barwy wody.

post-52107-0-19457800-1432572046_thumb.jpg

post-52107-0-47212300-1432572286_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 2