Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

OK. Jeszcze dwa driny. Zrobi mi się ciemno w oczach i biorę!

Dzięki! Wiedziałem że można na Kolegów liczyć :wub:  :D Bob, uwazaj co pijesz!,objawy mi sie nie podobaja, o nie nie nie . Ciemnosc widze, ciemnosc Ja po paru drinach na drugi dzien nic nie pamietam, ale ze wzrokiem jest ok. :D

Koledzy poradźcie mi na szybko, zaraz kupię jakieś plecionki dostępne u nas w PL lub tu na forum. Kolor biała/szara jakieś na prawdę dobre/kozaki. Jedna do przynet 5/30g, druga 20/70g. Japan, PL czy inne. Jakies linki, namiary PROŚBA!!! Bazowałem ostatnimi czasy na PP i DragoJiging.

Wg mnie uktracast to najlepsza plecionka z jaką miałem do czynienia. Używałam 0,12 i nic złego się nie działo. Gdyby nje fakt że lubię eksperymentować to pewnie dalej bym ją kupował. Teraz dostałem dk testów varivasa high grade PE #0,8 i jest również fantastyczna...nie strzępi się, kolor trzyma, moc odpowiednia i nie strzela w niewiadomym miejscu. Zawsze przy węźle. Polecam również ją.

Spiderwire ultracast - boje się, ewentualnie na ciężko, 0.17 wystarczy niby ponad 18kg

Dragon HM8X - jak najbardziej ale 170zł a miały być dwie, jedna na zapas:) 

nie wystarczy, minimum 0,20 mm lub cokolwiek co ma prawdziwe 40 lb i 4 sploty. Po sezonie najwyżej wymienisz. W 39 zł zmieścisz się u popularnych polskich dystrybutorów.

- przy drugiej opcji 5/30 gram jeśli używasz już Dragona spróbuj serię. Będziesz zadowolony. Model dobierz pod siebie. Cenowo też przystępnie.

0,12 do opadu w tym zakresie co podałeś będzie raczej za gruba, jeśli chodzi o dolny zakres przynęt. Mam 0,08 do główek 10-25 i jest git

Jezeli 0.12 okaże się za gruba to pójdzie do spina a kupi się cieńszą, jak 0.08 jesta tak mocna to musi być dobra, zobaczymy

Varivas high grade pe - mam na prawie wszystkim ( poza boleniowka i kijem do 4 oz - ) i polecam nie ma sie do czego przyczepic a i cenowo nie jest zle :-) z pletek x8 do multika sie wyleczylem jakos :-)

Jak nie x8 to co lepszego:)? Ja to chyba jesze siedze w jaskini i to głęboko;)

Michale, które ośmiosplotowe takie wady mają? Bo ja już drugi sezon na tej samej x8 śmigam i bydle jak nowe. A lekko nie ma. Dosłownie :lol: Brody ani jednej nie miałem, tylko raz ustąpiła zaczepowi, ale aby ją zerwać musiałem coś ala martwy ciąg na wstecznym zastosować.

Jezeli 0.12 okaże się za gruba to pójdzie do spina a kupi się cieńszą, jak 0.08 jesta tak mocna to musi być dobra, zobaczymy

Jak nie x8 to co lepszego:)? Ja to chyba jesze siedze w jaskini i to głęboko;)

Jak to co ? Oczywiście 12-sto splotowe :) :

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/24732/cPath/30_198_421_2955/fishing-line.html

Pozdrawiam Z.

Michale, które ośmiosplotowe takie wady mają? Bo ja już drugi sezon na tej samej x8 śmigam i bydle jak nowe. A lekko nie ma. Dosłownie :lol: Brody ani jednej nie miałem, tylko raz ustąpiła zaczepowi, ale aby ją zerwać musiałem coś ala martwy ciąg na wstecznym zastosować.

Jak można zapytać, jaki model?

Między 0.08 a 0.12 jest widoczna jakaś róznica w odległosci rzutu? Rzeczywiście 0.12 HM8x Forte można spokojnie zamienić na 0.08 lub 0.10 do 30g opad - ktoś coś jeszcze? W sumie zaczepów u mnie nie brakuje.

Edytowane przez PILOT