BOB1 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Z 2020, nie dawno była wystawiona na innym forum (może jeszcze jest?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 I to za dobrą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Panowie, do jakich przynęt sprawdzi się najlepiej taki multik? http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-quick-effzett-baitcast-g5-a75-p2307-k14926.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Poczytaj, może coś najdziesz ciekawego http://jerkbait.pl/topic/50563-dam-opinie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Woda i ryby weryfikuja pomysly... I wyszlo na to, ze nie ma co sie bawic w 30g jerki, a trzeba rzucac klockami po 80-100g+Wiec pewnie skonczy sie na ryoga 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Paweł a ja mam pytanie troche inne... czemu uparłs sie akurat na ryoge ? bo i tak jak przestudiuje sie Twoj wybór to w sumie byłes na nia skazany multik swietny to prawda chodzi o design ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Z designu to najbardziej mi sie podobal MB Lin 10 Pozniej Abu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnrzejT Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Woda i ryby weryfikuja pomysly... I wyszlo na to, ze nie ma co sie bawic w 30g jerki, a trzeba rzucac klockami po 80-100g+Wiec pewnie skonczy sie na ryoga 2020 30g dobre na okonia jeszcze troche i bedziesz chcial rzucac 300g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 30g dobre na okonia jeszcze troche i bedziesz chcial rzucac 300g Nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Przynęta 30g na okonia to ideał!Łatwo ogłuszyć te, żerujące na powierzchni! Popper jest przereklamowany Edytowane 14 Lipca 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dobra... jeszcze jedno pytanko Ryoga 2020HL czy 2020L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Zalezy czym i jak chcesz lowic. Przelozenie dobierasz do wabikow i sposobu ich prowadzenia. Cankbaits, spinnerbaits, jerks dla przykladu bedzie lepsza Lka. A do opadu, boleniowek itp lepsza bedzie wersja HL. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 No to bedzie L w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Panowie! I na mnie przyszedl czas. Czas, zeby przeniesc sie na ta ciemna strone mocy Czas na pierwszy zestaw castingowy...Docelowo ma tyc xzoga taka 7kg, glownie pod przynety 30-80g. Ale jaki mlynek? Myslalem nad tymi: Daiwa Ryoga 2020HL lub 2020LMegabass Black Jungle LAbu Garcia Mörrum ZX3601 Dobrze kombinuje? Czy troche za mocny lub za slaby sprzet do mojego zastosowania? Jesli ja miałbym TAKIE opcje wyboru to... tylko Black Jungle... Tylko do 30-80 chyba nie miałbym serca... i dlatego... poszedłym w ... LUNE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) przy cegłach 80g-100g to BJ serce pęknie., Edytowane 18 Lipca 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Właśnie wróciłem z urlopu rodzinnego nad wyjałowionym sieciami , jeziora. Ale i tak bez względu jakie tam jest gówno to i tak je wolę niż te tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Robert rozwiniesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Faktycznie, trochę uprościłem wpis targany emocjami o powrocie do "stolnicy" sorki.W trakcie urlopu aktywniejszy byłem w wątku Okoń 2015 (na których się skupiłem)Zacytuję siebie: Ja od blisko trzydziestu lat łowię (teraz już tylko w czasie urlopu) na Plusznym więc mogę powiedzieć , że chyba znam tę wodę dość dobrze. Dlatego też wczorajszy wynik traktuję jak "złoty strzał". Przez te wszystkie lata obserwuję bardzo skuteczną "gospodarkę rybacką" i tzw odłowy kontrolne (najlepiej wychodzą im teraz już tylko z pod lodu na zimowiskach ryb i wiosną na tarliskach) gospodarstwa Szwaderki. Jak słyszałem ostatnio to z ponad 20-tu sieci wyjęli trzy skrzynki marnych rybek! Więc pozostaje pytanie: po co to robią?! To przecież nawet paliwo do łodzi im się nie zwróci!PS oby tylko nie wylornetkowali mnie wczoraj bo już dzisiaj będą tam z siatką Na trzy tygodnie wędkowania miałem tylko jeden super dzień ..."dzień dziecka" - 21 okoni w tym 18szt w przedziale 25-37cm (reagowały tylko na jeden typ gumki, której miałem niestety jedna sztukę )Więc nie mogę powiedzieć aby wędkarsko ten urlop był zgodnie z oczekiwaniami i nadziejami ale..." i tak bez względu jakie tam jest gówno to i tak je wolę niż te tutaj :(" czyli w warszawce , której coraz bardziej nie cierpię PS było, minęło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) I jeszcze moja największa radość...wnuczka Natalia (8 lat) PS korekta...Natalia ma 6 i pół (gdyby się dowiedział to tej korekcie to miał bym taaaaaki minus ) Edytowane 20 Lipca 2015 przez BOB1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Nie trać wiary ,będzie lepiej.Wychowujesz nowe pokolenie i jak widać właściwie.Ono zrozumie/ taką mamy nadzieję/ jaka jest właściwa droga . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 i ja po urlopie. niestety bez szału. dwa krótkie szczupaczki, myślę że 45cm nie przekroczyły. jeden mój, drugi córci Bob-okonie ładne, wnuczka z wedka- urlop chyba nie najgorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Myślałem, że wnuczka szkoli się na CC a tu jakaś hybryda:/ Edytowane 19 Lipca 2015 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 W zeszłym roku była castingowa teoria. W tym roku to już poważne łowienie a na "froncie", CC dla ośmiolatki to zbyt poważne wyzwanie. Łatwo dziecko zniechęcić Więc na początek dostała "tylko" St, C Elit (brązowa seria) z Daiwą Mini Cast (kręcioł z lat 70-tych, zero stresu przy rzutach, brak możliwości zrobienia brody) i dzięki temu zabaw przednia gdyby jeszcze rybki dopisały to już nie dał bym rady spędzić jej z wody do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Wojtkowa elitka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Elitka,taka sama jak Wojtkowa Musze sprostować pewne przekłamanie z czego Natalia była by bardzo niezadowolona Natalia nie ma ośmiu lat a dopiero 6 i pół (ciekawe , że w ty wieku latka sobie dodają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi