karolkrause Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zawsze mówiłem że NIE ........ a jednak W planach a w zasadzie już skompletowany jest zestaw nr 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 To pochwal się trzecim zestawikiem Ten lamiglass + curado to chyba z tych zestawów na grubo? Wczoraj robiłem swoje pierwsze przypony, a w zasadzie dozbrojki, bo w dł do 9cm.Dziś sprawdziłem wytrzymałość i muszę pochwalić dragona.Kupiłem dragon self made surfstrand 7x7, 2,5m 18kg /AFW/.Wykonałem wg wskazówek BOBa /jeszcze raz dziękuję!/ i okazały się mega mocne.Ale co najciekawsze - deklarowana wytrzymałość linki 18kg, a wytrzymała 20kg.dopiero przy kolejnej butelce żywiec zdrój /21kg/ pękła.Jestem mile zaskoczony dragonem.Teraz czas na linkę tytanową do przyponów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) 1 zestaw do Jerkówka , przezbrojony blank Jaxon Astral 185 cm 50-125 gram + DaiwaTatula HD 200 linka 30lb2 zestaw to Lamiglas Competitor CC705 10-25lb 14-42g + Curado 201G7 , linka 15 lb3 zestaw to kijek pod troling lub z ręki za sumkiem na 99% Xzoga 12kg ( jeszcze nie uzbrojony ) + Abu Toro NACL 51 + linka 50-65lb Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Xzoga.....miodzio!Fajny zestawik będzie. I pod szczupaka na grubo Tylko ta linka do zestawu '1' mnie zastanawia..... Ja do przynęt o wadze 40-80g używam linki 40lb. Ciężej na jesieni zamierzam rzucać /80-120g/ i planuję kupić pletkę xzogę a8 /polecaną kilka str wcześniej/ 70lb i zrobić przypon z linki tytanowej 70lb - kupę kasy ale to wszystko żeby nie strzelił żaden element przy wyrzucie klocka 120g. Do wyciągnięcia nawet suma wystarczy o połowę słabszy zestaw, ale chodzi właśnie o odstrzelenie przynęty przy wyrzucie......Byłoby mi okrutnie żal gdybym do wody wrzucił 80zł bo linka pieprzła czy przypon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Na moich łowiskach nie ma potrzeby łowić tak ciężkimi przynętami ( max to 50 gram ) , oraz tak mocarnymi zestawami Płytkie , nie zarośnięte , bez zaczepów łowisko. Chociaż ciekawych wskazówek i podpowiedzi bardzo chętnie wysłucham. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Gorzej jak zamiast przynęty odstrzelisz przelotkę, bo się linka zawinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 O ja pierdziu! mam wrażenie że z autopsji to znasz.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Z autopsji, bo kiedyś tak straciłem z 10cm szczytówki:) Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja znam człowieka co odstrzelił cały zestaw(kij+multiplikator+plećka+przypon+przynęta)???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ...to jakiś totalny kretyn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To musialo ciekawie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jak chcesz, to zadzwoń do mnie...opowiem Ci tę historię ze szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jak chcesz, to zadzwoń do mnie...opowiem Ci tę historię ze szczegółami Nie mow BOB ze to Ty rzucales 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Znam człowieka???? to bardzo porządny Gość???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Nie mow BOB ze to Ty rzucales Cały czas liczę na to, że jest jeszcze jeden taki matołek jak ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 hahahha napisz jak to sie stalo Pewnie wielu osobom humor poprawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Napiszemy jak w piątek ten zestaw wyłowimy po roku leżakowania na dnie???? Żarnowieckiego???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ...no dobra , może komuś (poza mną ) humor poprawię Zacznę od tego, że jutro ruszam w miejsce tej "bardzo zabawnej" historii, która wydarzyła się rok temu podczas zlotu castingowców z sąsiedniego forum...jezioro Żarnowiec.Pływałem z super kolegą Jackiem na jego rewelacyjnej łódce (dosłownie jego bo to on robi aluminiowe łódki Rados). Warto zaznaczyć, że była godz 9-ta rano a więc już byłem całkowicie "wypoczęty" i jeszcze absolutnie nie "zmęczony". Zestaw: Dragon "Ultima" (do 90g), Daiwa Alphas 150HL, plecionka-Spider Wire 0,25, przypon tytanowy (do 30kg), przynęta - tonący jerk Siek (brązowo/fioletowy ze srebrnymi paskami makrelowymi, ok, 90g...super, polecam, dzień wcześniej połowiłem na niego) Jak widać zestaw raczej poważny. Łowiliśmy w dryfie.Przy którymś tam, kolejnym rzucie, przy maksymalnym na ładowaniu kija - coś pier... (sorki) pękło przy przynęcie. Siek poleciał w pi...du w jedna stronę a wędka "rozładowała" mi się w dłoni. potężna siła w ułamku sekundy wyrwała mi kij z ręki, który wyfrunął w powietrze na jakieś dwa metry od łodzi...plum! Jak zamykam teraz oczy to jeszcze widzę tonący pod skosem zestaw (logo Dragon na dolniku jest ostatnim, zapamiętanym obrazem )Oczywiście prawie natychmiast wrzuciłem kotwicę. Przez pół godziny czesałem, mocno zarośnięte dno różnymi "zaczepowymi" przynętami i wyciągałem tylko zielsko (głębokość ok 4,5m) niby tylko ale jednak kilka czynników, spowodowało to, że było to klasyczne szukanie igły w stogu moczarki kanadyjskiej. Zapisałem namiary w GPS i odpuściłem...podniosłem kotwicę. Odreagowywałem w milczeniu przez następne pół godziny. I do dzisiaj jestem wdzięczny Jackowi, że przez ten cały czas nie próbował nawet pocieszyć mnie jednym słowem a kiedy poprosiłem abyśmy wrócili kilka kilometrów do bazy, po zapasowy zestaw jerkowy, zrobił to bez jakichkolwiek komentarzy (Super Gość)Pewnie w tym roku popłynę na zapisany namiar i ot tak sobie połowię przy dnie na ciąganego (licząc na frajerskie szczęście) a poza tym, ciekaw w jakiem stanie jest po roku taki "topielec"?I to by było na tyle 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 hahaha rewelacja wlasnie rechocze w robocie i spogladam czy przypadkiem nie patrza na mnie jak na glupka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 No to przykra sprawa , taka przygoda. Trzeba chyba cięższe kije wiązać do ręki na jakimś troku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Pocieszę Cię Bob1, razu pewnego byłem blisko podobnego przypadku z cts'em z FA sprawowanym z CC201DC, to by było dopiero drogie wędkowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Potrzebuje pomocy z wyborem krecioła po szczupaki przynęty do 100gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Potrzebuje pomocy z wyborem krecioła po szczupaki przynęty do 100gram Niski czy okrągły?Jaki budżet?Nowy czy używka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Nowy niski budżet nieograniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Jest coś takiego Daiwa Z2020HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi