bazyloss Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) w spinnie już coś z nowości się w tym tygodniu pokazło, więc zapewne i w cast zaraz coś będzie, ale Daiwa potrafi wypuścić model "noworoczny" pod koniec roku , czyli nawet do końca 2016 można czekać :) Edytowane 10 Grudnia 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Co do blanku, którego link wkleiłeś - niestety ja nie pomogę, pewnie ktoś z kolegów miał do czynienia już z ta produkcją, przeszukaj forum, założę się, że znajdziesz kilka wartościowych informacji w temacie. W zakresie doboru charakterystyki pracy kija nie musi to być klucha, med-fast też da radę - najważniejszy parametr - musi się dobrze ładować pod małym obciążeniem. Do takiego UL łowienia używam kija opisanego jako Regular, ale w rzeczywistości jest to med-fast z mocnym dolnikiem, działa bardzo dobrze.No to wiem czego szukać ale T3 Air chyba będzie na moim ijaszku przyczepiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Pytanien pod jakie rybki i przynęty ma być ta wędka .U mnie Aldebaran z Availem jest tylko pod okonia sparowany z taką kluską Batsona IP 841.Ale multik z fabryczną szpulą nie boi się główek 18 gramów + gumiś .Sparowany z brązowym St.Croix 5S70-MF jest killerem na sandacza .kijek do tego maks do 15g, długość 2,10 będzie dobra? Szybki czy bardziej klucha?? albo taki blank https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/BLANK-MHX-S721%2C-0%2C9-5%2C5g%2C-2-6lb%2C-Mod-FAST%2C-183cm%2C-1-czesciowy-1/1036 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Pytanien pod jakie rybki i przynęty ma być ta wędka .U mnie Aldebaran z Availem jest tylko pod okonia sparowany z taką kluską Batsona IP 841.Ale multik z fabryczną szpulą nie boi się główek 18 gramów + gumiś .Sparowany z brązowym St.Croix 5S70-MF jest killerem na sandacza .pod okonia kijek, do tej pory łowię okonie na SG seryjne LRF do 5gr pod kołowrotek ze stałą szpulą,a pod klenia, jazia głownie małe woblerki nie smużaki takie do 4gr blant dłuszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Czyli lekko .Szukaj Fx 661 lub 771 w tym typie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 dzięki za info :D no i dylemat po nowym roku co pierwsze blank czy multik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 To bez znaczenia. Przed sezonem, kupisz i jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 dzięki za info :D no i dylemat po nowym roku co pierwsze blank czy multik ??Najlepiej jednocześnie, co Ci da multik UL bez kija pod niego. Jak to mówi mój serdeczny kolega @Meme w castingu powinno się mówić o zestawie a nie o kiju. Dopiero zestaw tworzy całość - multik plus kij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Marcin wie co mówi. Miałem w łapie jego zestaw UL ... jasna cholera, znowu mi się przypomniało i nocka będzie nieprzespana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) To fakt i tak trzeba zrobić.... jak MarcinZet radzi poczekać dłużej i mieć całość Edytowane 10 Grudnia 2015 przez biker1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam koledzy kto pomoze w platnosci z konta paypal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Witam koledzy kto pomoze w platnosci z konta paypal? Dziękuje, maniek66 przyszedł z pomocą. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez kolo807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) do UL to może coś takiego i nie kosztuje krocie 1/16-1/4oz ; Lure,6-10lb Edytowane 11 Grudnia 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 fajnie wygląda a sam blank można kupić? do UL to może coś takiego i nie kosztuje krocie 1/16-1/4oz ; Lure,6-10lb 3ksbf65lx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Po co Ci sam blank, jak masz gotowy kij do boju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Kamil, czy Ty gdzieś widziałeś szpulkę do T3 Air gdzieś ostatnio? Jeszcze nie patrzyłem, ale może masz pewny namiar... znowu się wzięła i spadła, więc nie jest wesoło. Jest cholernie delikatna i nie lubi bum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Tzn , że wzięłaś i upuściłeś (znowu)?(nie da się wyklepać? Ja kupiłem całą Avensis klepaną) Edytowane 11 Grudnia 2015 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wziął pies mi i pociągnął za plećkę. Gdyby nie małżonka, to byłby ostatni jego ruch w życiu. Nauczka dla mnie żeby przt smarowaniu zachować pełne odosobnienie... spadła z biurka na fotel - luzik, ale następnie powolutku stoczyła się na podłogę. Teoretycznie wszystko powinno być ok, ale pewnie motoryka szpuli już nie ta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Tzn , że wzięłaś i upuściłeś (znowu)?(nie da się wyklepać? Ja kupiłem całą Avensis klepaną)Hahahha trochę ją wyklepałem, to fakt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Po co Ci sam blank, jak masz gotowy kij do boju bo lubię coś swojego ukręcić.... na kijku uzbrojonym własnoręcznie jakoś lepiej się łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Hahahha trochę ją wyklepałem, to fakt:)Nie ma lekko. Ta moja Avensis tez lekko ciągła w booooook (ale dzięki Panu już jej nie mam ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 ja szpulki T3 Air już daaaawano nie widziałem na Yahoo a kijek który zaproponowałem jest robiony przez Killerheat na blanku Designo (chyba samych blanków nie sprzedają) - .... tak od tego Pana, co grzebał i ponoć nadal grzebie (wędki Solid Tip) w EG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Pytanien pod jakie rybki i przynęty ma być ta wędka .U mnie Aldebaran z Availem jest tylko pod okonia sparowany z taką kluską Batsona IP 841.Ale multik z fabryczną szpulą nie boi się główek 18 gramów + gumiś .Sparowany z brązowym St.Croix 5S70-MF jest killerem na sandacza . Też mam taki zestaw, batson ip841 aldek mg7 i avail...2x użyłem w tym roku :-( kryzys muchowy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tadaaam! Stara miłość nie rdzewieje, także taki oto Zillionek perełeczka niebawem do mnie zapuka:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 kurka zabrałeś mi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi