Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Co do blanku, którego link wkleiłeś - niestety ja nie pomogę, pewnie ktoś z kolegów miał do czynienia już z ta produkcją, przeszukaj forum, założę się, że znajdziesz kilka wartościowych informacji w temacie. W zakresie doboru charakterystyki pracy kija nie musi to być klucha, med-fast też da radę - najważniejszy parametr - musi się dobrze ładować pod małym obciążeniem. Do takiego UL łowienia używam kija opisanego jako Regular, ale w rzeczywistości jest to med-fast z mocnym dolnikiem, działa bardzo dobrze.

No to wiem czego szukać :D  ale T3 Air :rolleyes: chyba będzie na moim ijaszku przyczepiony

Pytanien pod jakie rybki i przynęty ma być ta wędka .U mnie Aldebaran z Availem jest tylko pod okonia sparowany z taką kluską Batsona IP 841.Ale multik z fabryczną szpulą nie boi się główek 18 gramów + gumiś .Sparowany z brązowym St.Croix 5S70-MF jest killerem na sandacza .

kijek do tego maks do 15g, długość 2,10 będzie dobra? Szybki czy bardziej klucha??

albo taki blank https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/BLANK-MHX-S721%2C-0%2C9-5%2C5g%2C-2-6lb%2C-Mod-FAST%2C-183cm%2C-1-czesciowy-1/1036

Pytanien pod jakie rybki i przynęty ma być ta wędka .U mnie Aldebaran z Availem jest tylko pod okonia sparowany z taką kluską Batsona IP 841.Ale multik z fabryczną szpulą nie boi się główek 18 gramów + gumiś .Sparowany z brązowym St.Croix 5S70-MF jest killerem na sandacza .

pod okonia kijek, do tej pory łowię okonie na SG seryjne LRF do 5gr pod kołowrotek ze stałą szpulą,

a pod klenia, jazia głownie małe woblerki nie smużaki takie do 4gr blant dłuszy?

dzięki za info :D :D no i dylemat po nowym roku co pierwsze blank czy multik ??

Najlepiej jednocześnie, co Ci da multik UL bez kija pod niego. Jak to mówi mój serdeczny kolega @Meme w castingu powinno się mówić o zestawie a nie o kiju. Dopiero zestaw tworzy całość - multik plus kij.
  • Like 1

Wziął pies mi i pociągnął za plećkę. Gdyby nie małżonka, to byłby ostatni jego ruch w życiu. Nauczka dla mnie żeby przt smarowaniu zachować pełne odosobnienie... spadła z biurka na fotel - luzik, ale następnie powolutku stoczyła się na podłogę. Teoretycznie wszystko powinno być ok, ale pewnie motoryka szpuli już nie ta...

Też mam taki zestaw, batson ip841 aldek mg7 i avail...2x użyłem w tym roku :-( kryzys muchowy.

• Like 3