Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

VAT doliczane jest już w Polsce, więc musisz wziąć pod uwagę:

1. Koszt zakupu.

2. Koszt przesyłki.

3. VAT. Nie ma cła.

Ostatni przesyłka dla przykłądu - za deklarowaną przesyłkę wartości 17 040 jenów zapłaciłem 161,00 zł podatku (FEDEX). DO THE MATH;-)

Panowie, wiecie gdzie namierzyć te 3 kolory? To chyba IMAKTSU SG 3D. Szukam ale tych modeli nigdzie nie ma:(. Barwy świetne. Tomy - wyzwanie przed Toba;)

http://www.bass.co.jp/index.php?m=c&cc=0009&uid=53360101G5500060

http://www.imakatsu.co.jp/products/lure/pro_a226.html

Ktoś namierzył już te karpie? Byłby petarda u mnie na łowisku specjalnym, gdzie jest właśnie dużo karpia i szczupaki się nim żywią ;)

Jedno z tych tzw goopich pytań.

Aż do teraz oczywistym dla mnie było, że po tym jak przynęta dotknie wody zaczynamy po prostu zwijać. 

Czyli przycisk od zwalniania szpuli odskakuje po kręceniu korbą.

Teraz trafiłem na film z Daiwy, gdzie chłopaczek kciukiem podnosi ten przycisk.

Może to wydłużyć żywotność multi??

W drugiej części inny prezentujący robi to tradycyjnie /jak dla mnie/ - chyba że coś przeoczyłem, te japonki mnie rozpraszają.

Drodzy koledzy …

Nie będę bawił się w grzeczne słowa, bo sprawę stawiam jasno i stanowczo. Mam do Was mnóstwo pretensji. Odczuwam, że robicie to wszystko specjalnie i z premedytacją nie patrząc na skutki waszych działań. Co tu dużo mówić, jesteście winni zaistniałej sytuacji. Tak, Wy wszyscy i te wasze rozmowy na temat castingu, multiplikatorów i jerkbaitów.

Jesteście winni tego, że zaraziliście mnie niczym wirus grypy przypadłością „ruchomej szpuli”. Dziękuję Wam bardzo.

Po przeczytaniu kilku tematów dotyczących castnigu zupełnie przypadkiem znalazłem pewną „lukę” sprzętową, którą chciałbym zapełnić właśnie sprzętem castingowym. Dziwnym trafem owej luki nie dojrzałem wcześniej…

Przechodzę do sedna sprawy. Wybieram kołowrotek niskoprofilowy. Taki, który ogarnie przynęty w zakresie 10-60g, zmieści się w budżecie około 600zł i nie ulegnie awarii zbyt wcześnie zakładając, że użyję go ze 20 razy w roku. Krótka chwila zastanowienia czy wybrać nowy czy może używany. Na używany nie wiem jak długo poczekam a znając życie dobre egzemplarze ktoś przede mną zarezerwuje, ponieważ nie często zaglądam na giełdę. Wybieram więc nowy. Dalsze moje drogi poszukiwawcze doprowadziły mnie do abu revo s jednak okazało się, że aktualnie sprzedawana generacja tego modelu nie jest już tak udana jak poprzednie. Aktualnie stoję przed wyborem pomiędzy Shimano Citica 201HG LH a Daiwa Tatula 100hsl. Pojawiła się jeszcze opcja zamówienia sprzętu z USA (zwłaszcza Tatula wydaje się korzystna), lecz w tym temacie jestem kompletnie zielony. Może ktoś z kolegów będzie zamawiał coś dla siebie to chętnie się dołączę lub pomoże w zrealizowaniu przesyłki z USA ?

Jeśli macie jakąś alternatywę dla wybranych przeze mnie multików to napiszcie proszę.

Pozdrawiam

Marek

Drodzy koledzy …

Nie będę bawił się w grzeczne słowa, bo sprawę stawiam jasno i stanowczo. Mam do Was mnóstwo pretensji. Odczuwam, że robicie to wszystko specjalnie i z premedytacją nie patrząc na skutki waszych działań. Co tu dużo mówić, jesteście winni zaistniałej sytuacji. Tak, Wy wszyscy i te wasze rozmowy na temat castingu, multiplikatorów i jerkbaitów.

Jesteście winni tego, że zaraziliście mnie niczym wirus grypy przypadłością „ruchomej szpuli”. Dziękuję Wam bardzo.

Po przeczytaniu kilku tematów dotyczących castnigu zupełnie przypadkiem znalazłem pewną „lukę” sprzętową, którą chciałbym zapełnić właśnie sprzętem castingowym. Dziwnym trafem owej luki nie dojrzałem wcześniej…

Przechodzę do sedna sprawy. Wybieram kołowrotek niskoprofilowy. Taki, który ogarnie przynęty w zakresie 10-60g, zmieści się w budżecie około 600zł i nie ulegnie awarii zbyt wcześnie zakładając, że użyję go ze 20 razy w roku. Krótka chwila zastanowienia czy wybrać nowy czy może używany. Na używany nie wiem jak długo poczekam a znając życie dobre egzemplarze ktoś przede mną zarezerwuje, ponieważ nie często zaglądam na giełdę. Wybieram więc nowy. Dalsze moje drogi poszukiwawcze doprowadziły mnie do abu revo s jednak okazało się, że aktualnie sprzedawana generacja tego modelu nie jest już tak udana jak poprzednie. Aktualnie stoję przed wyborem pomiędzy Shimano Citica 201HG LH a Daiwa Tatula 100hsl. Pojawiła się jeszcze opcja zamówienia sprzętu z USA (zwłaszcza Tatula wydaje się korzystna), lecz w tym temacie jestem kompletnie zielony. Może ktoś z kolegów będzie zamawiał coś dla siebie to chętnie się dołączę lub pomoże w zrealizowaniu przesyłki z USA ?

Jeśli macie jakąś alternatywę dla wybranych przeze mnie multików to napiszcie proszę.

Pozdrawiam

Marek

Nasza wina, nasza wina, nasza bardzo wielka wina ... i bardzo się z tego cieszymy :P  :D

• Like 2

Jak do 600zł używka to zerkaj na giełdę, cięgle coś się pojawia od Tatuli po Revo...

Poczekaj tylko jak pomacasz te z górnej pułki to gotówki może ubyć...;

oj gotówki ubywa...... :D :D :D

ale co tam kobitki buty najładniejsze a my sprzęt jak najlepszy w miarę budżetu  i jest ok..

Drodzy koledzy …

Pozdrawiam

Marek

Obyś po zakupie nie dotykał multiplikator ów tych troszkę lepszych , bo się już całkiem zaszczepisz hehe:).

Pozdrawiam

• Like 1

Ta garażowa wyprzedaż na plat.co.jp to multiki na prawą rękę? Czy można przy zamówieniu zaznaczyć lewą?

Na lewą już chyba tylko ta Daiwa z wyprzedaży została: T3 1016HL-TW

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/14248/cPath/36_3290/garage-sale.html

Ogólnie jak ma L w nazwie modelu to jest na Left Hand.

Edytowane przez coma
  • Like 2