Marioo Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Mam pytanie czy do zakupu dolicza się opłate celną?.Zastanawiam się nad zakupem tylko,czy warto????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Mam pytanie czy do zakupu dolicza się opłate celną?.Zastanawiam się nad zakupem tylko,czy warto?????Skąd i co chcesz kupić, od tego trzeba zacząć. Wróżek u nas mało;) nie domyślimy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No, ładne ceny. Przed nowymi wyprzedają T3, nowa era TWS nadchodzi. Przepraszam????chodzi mi o T3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 VAT doliczane jest już w Polsce, więc musisz wziąć pod uwagę: 1. Koszt zakupu.2. Koszt przesyłki.3. VAT. Nie ma cła. Ostatni przesyłka dla przykłądu - za deklarowaną przesyłkę wartości 17 040 jenów zapłaciłem 161,00 zł podatku (FEDEX). DO THE MATH;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Oki czyli T3 całość ile by wyszło?dziękuje za informacje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Oki czyli T3 całość ile by wyszło?dziękuje za informacjeKalkulator w rękę i przecież możesz policzyć, nie? No, to do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Oki dziękuje za informację???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Panowie, wiecie gdzie namierzyć te 3 kolory? To chyba IMAKTSU SG 3D. Szukam ale tych modeli nigdzie nie ma:(. Barwy świetne. Tomy - wyzwanie przed Toba;) http://www.bass.co.jp/index.php?m=c&cc=0009&uid=53360101G5500060 http://www.imakatsu.co.jp/products/lure/pro_a226.htmlKtoś namierzył już te karpie? Byłby petarda u mnie na łowisku specjalnym, gdzie jest właśnie dużo karpia i szczupaki się nim żywią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No lipa z tym jest, jeszcze dziś pogrzebię ale możliwe, że zaprezentowali jakąś nowość z tymi barwami na.2016 i pojawią się w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jedno z tych tzw goopich pytań. Aż do teraz oczywistym dla mnie było, że po tym jak przynęta dotknie wody zaczynamy po prostu zwijać. Czyli przycisk od zwalniania szpuli odskakuje po kręceniu korbą.Teraz trafiłem na film z Daiwy, gdzie chłopaczek kciukiem podnosi ten przycisk.Może to wydłużyć żywotność multi?? W drugiej części inny prezentujący robi to tradycyjnie /jak dla mnie/ - chyba że coś przeoczyłem, te japonki mnie rozpraszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Drodzy koledzy … Nie będę bawił się w grzeczne słowa, bo sprawę stawiam jasno i stanowczo. Mam do Was mnóstwo pretensji. Odczuwam, że robicie to wszystko specjalnie i z premedytacją nie patrząc na skutki waszych działań. Co tu dużo mówić, jesteście winni zaistniałej sytuacji. Tak, Wy wszyscy i te wasze rozmowy na temat castingu, multiplikatorów i jerkbaitów.Jesteście winni tego, że zaraziliście mnie niczym wirus grypy przypadłością „ruchomej szpuli”. Dziękuję Wam bardzo. Po przeczytaniu kilku tematów dotyczących castnigu zupełnie przypadkiem znalazłem pewną „lukę” sprzętową, którą chciałbym zapełnić właśnie sprzętem castingowym. Dziwnym trafem owej luki nie dojrzałem wcześniej… Przechodzę do sedna sprawy. Wybieram kołowrotek niskoprofilowy. Taki, który ogarnie przynęty w zakresie 10-60g, zmieści się w budżecie około 600zł i nie ulegnie awarii zbyt wcześnie zakładając, że użyję go ze 20 razy w roku. Krótka chwila zastanowienia czy wybrać nowy czy może używany. Na używany nie wiem jak długo poczekam a znając życie dobre egzemplarze ktoś przede mną zarezerwuje, ponieważ nie często zaglądam na giełdę. Wybieram więc nowy. Dalsze moje drogi poszukiwawcze doprowadziły mnie do abu revo s jednak okazało się, że aktualnie sprzedawana generacja tego modelu nie jest już tak udana jak poprzednie. Aktualnie stoję przed wyborem pomiędzy Shimano Citica 201HG LH a Daiwa Tatula 100hsl. Pojawiła się jeszcze opcja zamówienia sprzętu z USA (zwłaszcza Tatula wydaje się korzystna), lecz w tym temacie jestem kompletnie zielony. Może ktoś z kolegów będzie zamawiał coś dla siebie to chętnie się dołączę lub pomoże w zrealizowaniu przesyłki z USA ? Jeśli macie jakąś alternatywę dla wybranych przeze mnie multików to napiszcie proszę. PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jak do 600zł używka to zerkaj na giełdę, cięgle coś się pojawia od Tatuli po Revo... Poczekaj tylko jak pomacasz te z górnej pułki to gotówki może ubyć...; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Drodzy koledzy … Nie będę bawił się w grzeczne słowa, bo sprawę stawiam jasno i stanowczo. Mam do Was mnóstwo pretensji. Odczuwam, że robicie to wszystko specjalnie i z premedytacją nie patrząc na skutki waszych działań. Co tu dużo mówić, jesteście winni zaistniałej sytuacji. Tak, Wy wszyscy i te wasze rozmowy na temat castingu, multiplikatorów i jerkbaitów.Jesteście winni tego, że zaraziliście mnie niczym wirus grypy przypadłością „ruchomej szpuli”. Dziękuję Wam bardzo. Po przeczytaniu kilku tematów dotyczących castnigu zupełnie przypadkiem znalazłem pewną „lukę” sprzętową, którą chciałbym zapełnić właśnie sprzętem castingowym. Dziwnym trafem owej luki nie dojrzałem wcześniej… Przechodzę do sedna sprawy. Wybieram kołowrotek niskoprofilowy. Taki, który ogarnie przynęty w zakresie 10-60g, zmieści się w budżecie około 600zł i nie ulegnie awarii zbyt wcześnie zakładając, że użyję go ze 20 razy w roku. Krótka chwila zastanowienia czy wybrać nowy czy może używany. Na używany nie wiem jak długo poczekam a znając życie dobre egzemplarze ktoś przede mną zarezerwuje, ponieważ nie często zaglądam na giełdę. Wybieram więc nowy. Dalsze moje drogi poszukiwawcze doprowadziły mnie do abu revo s jednak okazało się, że aktualnie sprzedawana generacja tego modelu nie jest już tak udana jak poprzednie. Aktualnie stoję przed wyborem pomiędzy Shimano Citica 201HG LH a Daiwa Tatula 100hsl. Pojawiła się jeszcze opcja zamówienia sprzętu z USA (zwłaszcza Tatula wydaje się korzystna), lecz w tym temacie jestem kompletnie zielony. Może ktoś z kolegów będzie zamawiał coś dla siebie to chętnie się dołączę lub pomoże w zrealizowaniu przesyłki z USA ? Jeśli macie jakąś alternatywę dla wybranych przeze mnie multików to napiszcie proszę. PozdrawiamMarekNasza wina, nasza wina, nasza bardzo wielka wina ... i bardzo się z tego cieszymy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jak do 600zł używka to zerkaj na giełdę, cięgle coś się pojawia od Tatuli po Revo... Poczekaj tylko jak pomacasz te z górnej pułki to gotówki może ubyć...;oj gotówki ubywa...... :D ale co tam kobitki buty najładniejsze a my sprzęt jak najlepszy w miarę budżetu i jest ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tylko często wychodzi poza budżet, rzadko zostaje na "dobry wobler" a o pletce już nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 taaaa zostaje.... ja to musiałem sam se wędki wystrugać po zakupach........ a i tak mi mało.....co jeden z ruchomą szpulką to ładniejszy.....i ma jakiś dodatkowy bajerek..... kuźwa że też faceci to tacy gadżeciarze......jak tu wygrać z naturą........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 ha ha no ale kobitka buty założy raz i w kąt a nas sprzęt cieszy i nie raz zostaje już z nami na stałe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Czasem jednak i sprzęt mniej potrzebny się okazuje i za szafą stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No tak Waldek, ale z za szafy wyjmiesz,wyczyścisz,pstyk i na giełdę, prawie zawsze ktoś chętny się znajdzie, a na używane szpileczki to chyba mało "Amatorek" jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Nie będę nic pisał bo od ostatniego postu w planach na 2016 juz przybyły kolejne dwa multiki . Ale przecież zawsze czegoś brakuje coś fajnego się trafi .I bądź tu Pan zdrowy na umyśle . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Drodzy koledzy … Nie będę bawił się w grzeczne słowa, bo sprawę stawiam jasno i stanowczo. Mam do Was mnóstwo pretensji. Odczuwam, że robicie to wszystko specjalnie i z premedytacją nie patrząc na skutki waszych działań. Co tu dużo mówić, jesteście winni zaistniałej sytuacji. Tak, Wy wszyscy i te wasze rozmowy na temat castingu, multiplikatorów i jerkbaitów.Jesteście winni tego, że zaraziliście mnie niczym wirus grypy przypadłością „ruchomej szpuli”. Dziękuję Wam bardzo. Po przeczytaniu kilku tematów dotyczących castnigu zupełnie przypadkiem znalazłem pewną „lukę” sprzętową, którą chciałbym zapełnić właśnie sprzętem castingowym. Dziwnym trafem owej luki nie dojrzałem wcześniej… Przechodzę do sedna sprawy. Wybieram kołowrotek niskoprofilowy. Taki, który ogarnie przynęty w zakresie 10-60g, zmieści się w budżecie około 600zł i nie ulegnie awarii zbyt wcześnie zakładając, że użyję go ze 20 razy w roku. Krótka chwila zastanowienia czy wybrać nowy czy może używany. Na używany nie wiem jak długo poczekam a znając życie dobre egzemplarze ktoś przede mną zarezerwuje, ponieważ nie często zaglądam na giełdę. Wybieram więc nowy. Dalsze moje drogi poszukiwawcze doprowadziły mnie do abu revo s jednak okazało się, że aktualnie sprzedawana generacja tego modelu nie jest już tak udana jak poprzednie. Aktualnie stoję przed wyborem pomiędzy Shimano Citica 201HG LH a Daiwa Tatula 100hsl. Pojawiła się jeszcze opcja zamówienia sprzętu z USA (zwłaszcza Tatula wydaje się korzystna), lecz w tym temacie jestem kompletnie zielony. Może ktoś z kolegów będzie zamawiał coś dla siebie to chętnie się dołączę lub pomoże w zrealizowaniu przesyłki z USA ? Jeśli macie jakąś alternatywę dla wybranych przeze mnie multików to napiszcie proszę. PozdrawiamMarek Obyś po zakupie nie dotykał multiplikator ów tych troszkę lepszych , bo się już całkiem zaszczepisz hehe:).Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Ta garażowa wyprzedaż na plat.co.jp to multiki na prawą rękę? Czy można przy zamówieniu zaznaczyć lewą? Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Ta garażowa wyprzedaż na plat.co.jp to multiki na prawą rękę? Czy można przy zamówieniu zaznaczyć lewą?Na lewą już chyba tylko ta Daiwa z wyprzedaży została: T3 1016HL-TWhttp://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/14248/cPath/36_3290/garage-sale.html Ogólnie jak ma L w nazwie modelu to jest na Left Hand. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez coma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Dzieki To jeszcze jedno pytanie-nada sie na początek przygody z castem do przynęt(jerkow rownież) ok60gr? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ok Ochłonąłem - czekam na cos ciekawego z giełdy. Moze tatula hd custom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi