MRTNZ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 A już miałem nadzieję że SS Air stuninguję. Nie badałem osobiście tematu, ale coś mi świta, że się to niestety nie uda. Poza tym ta szpulka to 2/3 SS AIR... A sama szpulka waży 10g, więc chyba raczej się nie opłaca taka zamianka. Szpulka idzie do multika, który mam nadzieję użyć na nielotnych sandaczowych wobach. Seryjna "itowska" sobie z nimi radzi, ale jednak ta radzić sobie będzie o wieeeele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie badałem osobiście tematu, ale coś mi świta, że się to niestety nie uda. Poza tym ta szpulka to 2/3 SS AIR... A sama szpulka waży 10g, więc chyba raczej się nie opłaca taka zamianka. Szpulka idzie do multika, który mam nadzieję użyć na nielotnych sandaczowych wobach. Seryjna "itowska" sobie z nimi radzi, ale jednak ta radzić sobie będzie o wieeeele lepiej.O.K., taka zamiana nie ma sensu, a rozumiem Twoje zamiary, bo sam stosuję tuningowe szpulki, i nie po to aby dalej rzucić przynętą, ale po to aby mieć większy komfort łowienia i zwiększyć "elastyczność " multiplikatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja bym tego IS63L na Twoim miejscu sprzedał.Czorne to takie brzydkie jakieś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 ...a że ja nie mam gustu to mógłbym przygarnąć brzydactwo (tak z litości) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 No już lecę i go rozdaję;-) NIE MA MOWY! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja też bym przygarnął oczywiście z litości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 I znalazł się drugi samarytanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Czekaj BOB jak Ito zasunie jakąś bombę to będą sprzedawać jeden przez drugiego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Część planów na 2016 zrealizowałem w sobotę....czyli dokonałem zakupu przyczepy podłodziowej (pływdła do 5m)Do pełni szczęścia jeszcze brakuje łodzi z laminatu lub alu....oczywiście będzie stosownie przerabiana np podest do jerkowania itp - Mam nadzieję, że uda mi się wyrobić do maja, ale jakby co, to zawsze mogę w weekend majowy pływać składakiem PS Na następny sezon kajak wędkarski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Cieszę się, że żona jest wyrozumiała i nie robi problemów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Pozdrawiam Twoja żonę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Część planów na 2016 zrealizowałem w sobotę....czyli dokonałem zakupu przyczepy podłodziowej (pływdła do 5m)Do pełni szczęścia jeszcze brakuje łodzi z laminatu lub alu....oczywiście będzie stosownie przerabiana np podest do jerkowania itp - Mam nadzieję, że uda mi się wyrobić do maja, ale jakby co, to zawsze mogę w weekend majowy pływać składakiem PS Na następny sezon kajak wędkarski No Panie pięknie .Masz już jakieś pływadło na oku ?Sam myślałem zrobić pomost u siebie ale jakoś nie mogę się zmobilizować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Myślę nad f420 lub IWA390.....będę i tak cały pokład przerabiał, więc dla mnie najekonomiczniej będzie kupić sam kadłub, jeśli uda się dogadać z którymś z producentów. Z Polmiru mam info, że nie będzie problemu, ale pogadam jeszcze na targach za 2 tygodnie w sprawie F420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 jeżeli sam kadłub do zabudowy to może warto pomyśleć nad nową romaną 460 - powiększona znana romana 430... pływa już na 30 kmprzy samodzielnej zabudowie nie musi być ciężka.ja swoją romanę 430 kupiłem używaną i to mocno ale od razu poszła pod nóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 No tak, ale puki co ogranicza mnie 8KM i brak papierka na więcej niż 13,5KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 No tak, ale puki co ogranicza mnie 8KM i brak papierka na więcej niż 13,5KMPrzemo na targach jak będziesz gadał w sprawie F420 od razu mów, że jesteś z JB - myślę, że o wiele lepiej będzie Ci się rozmawiało;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Od Andrzeja Stanka mam naszywkę J.pl więc gdzieś ją doczepię i nie będę musiał mówić skąd jestem Skorupa wielkości 420 lub większa będzie fajną bazą do przeróbki pod moje "widzimisię". Użytkowo fajnie wypadają łódki z alu typu jon boat, lekko kwadraciaki, ale szerokie na dziobie, więc mega stabilne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 papierek to nie jest problem....zdaje się to z marszu a łódka pozostaje na dłużej ja swoją romaną pływałem najpierw na 8 km potem na 15km aż zdecydowałem podpiąć do niej 30km.... kilka razy ją przerabiałem w różnym zakresie bo co chwila były nowe pomysły....trzeba troszkę dalej patrzeć niż teraz mam/nie mam papierka lub taki a nie inny napęd... niebagatelną sprawą jest też dzielność łodzi i to gdzie się będzie pływało.... płaski i szeroki dziób to pływanie praktycznie na flaucie... są jeszcze na tyle wredne zbiorniki (np zegrze) że fala jest wysoka i krótka mocno załamująca się na licznych płyciznach przy wydawało by się niezbyt silnych wiatrach...jak kasa pozwala brać większą rozwojową to i żona się swobodnie poopala na pokładzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 No to Romana dodana do listy Ciężko było na tych 8KM......bo na ten rok już chyba budżet nie pozwoli na większy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jon boat nie jest aż tak bardzo stabilna jak mogło by sie wydawać. Tez kiedyś tak myślałem dopóki nie zaliczyłem podtopienia. Ja akurat miałem 12ft -3.6 m wiec nie zaduza ale od jon boat bardziej stabilna jest semi v boat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 To zostaje tylko wybór która i Dużo pracy przed Tobą , zaplanuj tak co byś nie musiał zmieniać wcześniejszego projektu .Jak robiłem swoją sądziłem ze juz jest ok ale zawsze jest jakieś ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 ja ze swoich pomysłów to bym ze 3 łodzie zrobił ale faktem jest że trzeba najpierw dobrze się zastanowić czego się oczekuje i chce i zrobić raz a dobrze bez oszczędzania lub odkładania na następne sezony....oczywiście ja będę odstawał za poleceniem większej a 8 km da radę popchnąć całkiem sporą łajbę-oczywiście bez pływania w ślizgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) @ Minecjusz , @ Meme - wielu dobrych chwil spędzonych nad wodą z sukcesami na kiju!Wszystkiego dobrego, 100 lat! Edytowane 9 Lutego 2016 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Drodzy koledzy, Naczytałem się już sporo na temat wędek castingowych. Podpowiedzcie mi proszę, który blank będzie odpowiedni do moich oczekiwań opisanych poniżej:-2 składy-tylko pod jerki w wadze 17-50g (slider7, slider10, sweeper 10-12)-długość około 2,00mW związku z tym, że w jeziorach w których poławiam najczęstszą zdobyczą są jednak zębate w wielkości 50-60cm, zależy mi aby kij dobrze trzymał nawet tak małe szczupaki.Wstępnie wybrałem PC66MHF2 choć on może nie dać rady tonącemu sliderowi 10. Poszukiwałem blanku MHX`a ale nie siedzę w temacie rodbuildingu na tyle długo aby samodzielnie wybrać odpowiedni blank.Skłaniam się ewentualnie do zakupu wędki gotowej od naszych krajowych dystrybutorów, lecz w tej materii jest tak wiele propozycji, że mam jeden wielki mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi