MRTNZ Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 No to z innej beczki chłopaki, dzisiaj kilka rzutów nowym kijkiem Presso AGS 60L-B wykonanych - ponoć pstrągowy, ale na miniprzynęty będzie z wszystkimi gatunkami współpracował. Zapowiada się nieźle!;-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ładne cacko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 próbowałeś na tej szpuli xtreme . od ilu gram lata ? tak lajtowo ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Marcinie, pochwal się jak to się gnie podczas holu ... uklei, ciernika itp. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Kupiłeś na ebayu? Bo widzę że zniknęła.Też ją oglądałem ale padło na Criffhangera. Gratulacje. Edytowane 31 Marca 2016 przez bobin3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Kupiłeś na ebayu? Bo widzę że zniknęła.Też ją oglądałem ale padło na Criffhangera. Gratulacje.Nie, z japońskiego yahoo. W porównaniu z tym presso, F2-60X ma charakterystykę kija na tuńczyki;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 próbowałeś na tej szpuli xtreme . od ilu gram lata ? tak lajtowo ... ???w niedzielę będą próby włącznie z przepinaniem pod różne kijki to coś będę wiedział wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Nie, z japońskiego yahoo. W porównaniu z tym presso, F2-60X ma charakterystykę kija na tuńczyki;)No wła$nie dlatego odpuściłem sobie bo takie extremum mi nie jest potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 No i cały komplet 3 patyków "Megabass Style" na pokładzie https://www.facebook.com/bbcustomrodspl/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Bajka gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Gratuluje realizacji pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dla ciekawości powiem, ze kijki sa praktycznie ideantyczne w masie: Suzuki 165g, Xzoga 165g, Phenix 166g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Piękny kunszt gratulacje dla właściciela no i dla Bartka za wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) w niedzielę będą próby włącznie z przepinaniem pod różne kijki to coś będę wiedział wtedyno to popróbowałem mgxtreme z lekką szpulką....do testów dwa kijki DS821 3,5 - 10,5 g cw i SP840 RX6 1-6 g cw.a przynęty takie:dwa woblerki: szczuplejszy z dawnych czasów jeszcze ma mój opis 2,3g szeroki 3 i coś (już się zamazało), meps aglia 2, jaskółka 5 cm na offsetowym haku z nawiniętą lametą (ile waży nie wiem), dwu calowy kajtek na 4 gramach, 5 cm mikado na 3 gramach, jaskółka na 5,5 grama.RX6 wszystkie te przynęty ładnie wyrzucał i gdyby nie brak umiejętności z mojej strony to pewnie odległości były by większe. węższy wobler latał średnio na 26 obrotów korbką lub 24 - 26 kroków (na łące). niestety pogoda nie najlepsza do testów - wiatr silny zmienny, raz z boku, raz w plecy, raz bez wiatru, raz prosto w twarz...DS821 zaczynał dopiero pracę od jaskółki na 5,5 g.plecionka pp 0,6 + 50 cm przypon z FC 8lb.może komuś się przyda Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Przemsol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No wła$nie dlatego odpuściłem sobie bo takie extremum mi nie jest potrzebneWiesz, sam dokładnie tak samo myślałem, na początku sezonu 2015 kiedy wylądował u mnie Criffhanger myślałem, że to już jest to i niżej nie ma co iść. Na początku sezonu 2016 zmieniłem zdanie To Presso jest naprawdę już prawie XUL-ową witką - moje osobiste odczucie, w skali castingowej. Świetnie się ładuje (czego niestety F2-60X przy 2g i niżej nie potrafi aż tak dobrze), poza tym nie jest wędką bass'ową - a Criffhanger jest takową, ma moc w dolniku, jest szybki. Presso jako japońska pstrągóweczka jest takim naszym mod-fast'em, a tego też mi w arsenale brakowało. Następne generalne spostrzeżenie - niestety im niżej z gramaturą wyrzutu, tym zakres pracy poszczególnych wędek jest bardziej zawężony, wyspecjalizowany. Presso dla mnie po kilku próbach nad wodą to max 3g w komplecie, potem jest już lejąca się szczytówka. Z kolei Criffhanger od 3g do 6-7g działa świetnie. Tylko ile można tych zestawów mieć do cholery;-) T3 Air na ten moment zamontowane na Presso, więc Criffhanger jest trochę osierocony - spróbuję go jednak zestawić z IS63L + honeycomb, przy okazji zobaczymy jak wypadnie w porównaniu z T3 Air w gramaturze 3g+. Mam nadzieję na ciekawy rezultat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Marcin, z powodów technicznych(T3 Air już do mnie leci) podpiąłem pod Criffhangera(jeszcze raz dzięki Marcin ) Steeza ze szpulką SV i główka 4 gr.+ 2" zapierdziela całkiem nie źle i przyjemnie, także myślę że Twój pomysł z IS-em w 100% wypali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wczoraj przyszedł przedostatni element zestawu - multik.Na początek wybrałem Dragona SHS200iL zamontowanego na Millenium Fatso Jerk cast 1.80. Do tego jerki Salmo.Czekam jeszcze na przypony BigGame, ale dziś jadę zobaczyć nad wodę czy się nie zabiję tym sprzętem. Na zdjęciu na kiju wobler, który mój ojciec znalazł w Szwecji w tataraku - AbuGarcia Hi-Lo 42g. Nareszcie mam wędkę, która sobie z nim poradzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 To kotwy zdejmij żeby nie było że za szczupakiem w okresie ochronnym biegasz.Bo okoniowaniem się nie wymigasz z takimi cegłówkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Koledzy czy ktoś się orientuje jak gabarytowo wygląda RYOGA BJ C1012PE-SHL.Wiesza jest od abu 5601? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 To kotwy zdejmij żeby nie było że za szczupakiem w okresie ochronnym biegasz.Bo okoniowaniem się nie wymigasz z takimi cegłówkami Nie strasz,nie chce kotwic ściągać bo maja wpływ na pracę, ale nie mam zamiaru tam siedzieć i łapać.Rzucę kilka, może kilkanaście razy co by się zapoznać ze sprzętem i do domu.Zresztą nawet jak bym łapał okonie a trafi się szczupły to jak miał bym się tłumaczyć?Nie wiem czy straż jest wyrozumiała na tyle czy nie i czy dadzą sobie wytłumaczyć.Musieli by mnie złapać ze szczupakiem w siatce chyba, bo co i jak robię nad wodą i z jaką wędką to bez znaczenia dopóki rzeczywiście nie spakuję chronionej ryby do wora albo nie ma zakazu spiningu. Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Co z tego że mają wpływ na pracę? Mówisz,zs idziesz nauczyć się rzucać więc jego praca jest bez znaczenia,nauczysz się teraz rzucać a w sezonie popracujesz nad prowadzeniem wabika. Może i nie grozi Ci nic póki nie zabierzesz szczupaka,ale rzucanie uzbrojonymi klockami szczupakowymi w okresie ochronnym nie jest fajne. Nieważne czy rzucasz raz czy kilkaset,branie może być w pierwszym rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Może się nie znam, ale zdaje się, że jak szczupak jest pod ochroną, to nie tylko nie wolno do wora go wpakować, ale w ogóle dupy mu zawracać przynętami typowo szczupaczymi i sprzętem tego typu.Taka moja opinia. PS - kupiłem jakiś czas temu multik o którym dłuuuugo marzyłem.Nawinąłem linkę 40lb i leży, czeka. Spoglądam tylko czasem, czasem dotknę, ale nad wodę 23 kwietnia dopiero,jak otworzą prywatny stawik. A odnośnie wyrozumiałości straży - ja bym na nią nie liczył.Sam bym nie odpuścił gdybym zobaczył takie przynęty nad wodą w kwietniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dla nauki rzutów równie dobrze można iść na łączkę/boisko, na agrafkę założyć ciężarek i trenować (takim skupionym ciężarem nawet lepiej). A jak chcesz koniecznie nad wodą, to albo weź kulę wodną wypełnioną wodą(w razie "brody" i tak będzie pływała po powierzchni), lub pływające jerki bez kotwic- choć tych drugich i tak żal, jak odstrzelisz. Co do służb kontrolujących. Jak przynęta będzie bez kotwic, to wg RAPR nie jesteś w ogóle osobą wędkującą, więc nawet nie ma powodu kontroli. A jak już koniecznie chcesz ćwiczyć prowadzenie wabików i obawiasz się o utratę pracy bez kotwic, to zważ je i dowiń kawałku lamety odpowiadającemu wagą, na oczka jerka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dobrze kolega radzi pozatym na trawie znajdziesz przynęte ????. Dla nauki rzutów równie dobrze można iść na łączkę/boisko, na agrafkę założyć ciężarek i trenować (takim skupionym ciężarem nawet lepiej). A jak chcesz koniecznie nad wodą, to albo weź kulę wodną wypełnioną wodą(w razie "brody" i tak będzie pływała po powierzchni), lub pływające jerki bez kotwic- choć tych drugich i tak żal, jak odstrzelisz. Co do służb kontrolujących. Jak przynęta będzie bez kotwic, to wg RAPR nie jesteś w ogóle osobą wędkującą, więc nawet nie ma powodu kontroli. A jak już koniecznie chcesz ćwiczyć prowadzenie wabików i obawiasz się o utratę pracy bez kotwic, to zważ je i dowiń kawałku lamety odpowiadającemu wagą, na oczka jerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Nastawianie się na ryby w okresie ochronnym też jest zabronione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi