Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe tez wiedzialem ze kiedys wrocisz do ryogi, to swiadczy o jej niezawodnosci. No optycznie wyglada super z ta korbka, w moj desen. I wkoncu jakies normalne knoby :ph34r: Pitching jest pomocny w wielu sytuacjach choc sam rzadko go stosuje. Najczesciej jak lowilem pstragi na casta lub oblawialem pomosty na zaporowce. Ale z nudow bede sobie cwiczyl bo tak chociaz mam kontakt ze sprzetem a wyjdzie mi to tylko na dobre.

Hehe tez wiedzialem ze kiedys wrocisz do ryogi, to swiadczy o jej niezawodnosci. No optycznie wyglada super z ta korbka, w moj desen. I wkoncu jakies normalne knoby :ph34r: Pitching jest pomocny w wielu sytuacjach choc sam rzadko go stosuje. Najczesciej jak lowilem pstragi na casta lub oblawialem pomosty na zaporowce. Ale z nudow bede sobie cwiczyl bo tak chociaz mam kontakt ze sprzetem a wyjdzie mi to tylko na dobre.

Coś mi tu śmierdzi podśmiechiwaniem sie z moich TKnobów ;> ?

Basy Srasy - robicie z tej ryby chu... wie co a to przecież taki zagraniczny okoń tylko głupszy ... Ja tam w Polsce chce łapać ryby i w du... mam na co łowia basy w USA pytanie było o zastosowanie żylki w okreslonych warunkach u mnie na łowisku i Gugcio polecił mi MGC nawet posłał mi 75m do testu i zobaczy sie ... 

@RafałWrocław oglądając filmiki na youtubie też myślałem że bass jest głupi ale szybko to zostało zweryfikowane. Nie raz przyzerowałem i to nauczyło mnie pokory. 

To wszystko zależy jak dużo jest ryb w łowisku.Jak sporo to brania są pewne-konkurencja pokarmowa,jak mało no cóż trzeba trafić w odpowiednią porę i przynętę.To się tyczy każdego gatunku.Tu nie ma filozofii ryba to ryba.Na moich łowiskach np.taki Boleń to ma luz.Jeden dyżurny na miejscówce no!może dwa.Uklejek od cholery,czebaczkiem zachwaszczone na dodatek ten ostatni to tłusty muł łatwy do upolowania.Tak więc ciężko na sztuczną rybkę go skusić.Jeszcze jak przyjdzie ktoś i zwija mu expresem to pewnie stoi w nurcie i puka się płetwą piersiową w czoło.

Mifek spokojna glowa, nie mialem zamiaru odpowiadac na te zaczepki ;-)

Rafal zobacz, lowienie bassow nie jest takie zle ;)

Zwroc uwage na linke :ph34r:

I juz mnie tu nie ma :ph34r::ph34r::ph34r:

Wypowiadasz sie bardzo czesto na temat roznego rodzaju zylek jak I plecionek a nie masz pojecia o ich zastosowaniu.....kazdy kto ma jakas wiedze I doswiadczenie zdobyte nad woda na ten temat doskonale wie w jakich sytulacjach uzywa sie dana linke (mono,fc,braid tip...)wedkarz na podanym przez ciebie filmie uzywa najprawdopodobniej mono a nie fc .....przy top water lures uzywa sie zazwyczaj mono z tego powodu ze ten rodzaj linki am tendencje do unoszenia sie na powirzchni....jest to bardzo wazny element ktory odpowiada za prawidlowa prace poppers,walking the dog tip......

W przyszlosci zanim zdecydulesz sie podwazyc czyjas opinie marnej jakosci filmami proponuje zebys sie bardziej postaral I znalazl cos na lepszym poziomie....tu jest jeden z nich...http://www.tacklewarehouse.com/vlogpage.html?ccode=VLOG246

Tym razem moze ty zwroc uwage na zylke stosowana przez tych wedkarzy.....

Jezeli ktorys z forumowiczow ma ochote podyskutowac na temat bass fishing,jdm......zapraszam na priv....