Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Obaj mają przejegrane. 

Jeden się jara bo mu idzie (do pierwszego odstrzału, który może być bolesny...jakiś tonący Megabasik :P  :D ).

Drugi plącze i nie odpuszcza ... @przemsol ma najgorszą, nieuleczalną odmianę wirusa  :D

(szacun dla obu Panów :) )

i nie ma na to szczepionki???????????

Jeszcze do niedawna był to Pinnacle Vision ale oddałem go w łapki Kamila (@mekamil) i oto jest taki kijeczek.

Chciałem nazwać go "czarna dupa" ale , że zrobiony jest z myślą o mojej wnuczce muszę go ochrzcić jakoś grzeczniej.

Waga obecna 94g. Niestety nie zważyłem przed. Może ktoś poda wagę oryginału?

post-52107-0-56919200-1461258417_thumb.jpg

post-52107-0-07278000-1461258428_thumb.jpg

post-52107-0-08889600-1461258436_thumb.jpg

post-52107-0-01342300-1461258448_thumb.jpg

• Like 3

W mieście w ktòrym mieszkam tj.Wilhelmshaven jak byś wyskoczył,w kwietniu z takimi gumami 500euro mandacik pewniak

Tam gdzie łowie nie ma okresów ochronnych,oraz wymiarów ochronnych...i pomimo tego ryb jest dostatecznie dużo...po drugie mentalność inna...młodzież od małego jest nauczona,małe i duże okazy się wypuszcza,białoryb niejadalny...szczupaki i okonie można zjeść tylko z ultra-czystych akwenów i tak wogóle to powinno się łowić tylko łososiowate :P .

Wczoraj zaliczyłem drugie podejście do castingu,tym razem z innym zestawem ,a mianowicie szybki kij IM7 6'6'' 12lb z plusem ;) ,do tego Curado 201G7 i Tuf-Line 12lb.Zacząłem od gumki 4''+czeburaszka 6g,pierwszy rzut ,docisk szpuli na ''null'' ,włączone 4 bloczki...i poleciało na 40-pare obrotów korbki,po kilku rzutach przełączyłem na 3 bloczki i było troszkę lepiej,ale ciągle było mi mało,więc skończyłem na 2 bloczkach (boczny wiaterek około 10km/h) i po kilkunastu rzutach przyneta latała na stabilne 60 obrotów.Po godzince zacząłem dokładać ołowiu :) ,8g uśmiech na twarzy...10g-suszyłem już zęby...a przy 12g (ciężej nie łowię na moich miejscówkach),zabrakło mi już facjaty na pomieszczenie ''banana''.Przy 12g czeburaszcze + 4'' ,kij podczas dynamicznego wymachu ''za ucha'' oddawał całą swoją energię i przynęta lądowała za kazdym razem na 80-kilku obrotach korbki...jak dla mnie to wynik super zadowalający i co jeszcze lepszego,przez cały czas docisk był na zero i właczone 2 bloczki...i żadnej brody...pod koniec wypadu sam zmusiłem multik do jej zrobienia,zostawiając włączony tylko jeden bloczek.I tak na koniec reasumując,rzuty rzutami...ale komfort prowadzenia i możliwości animacja przynęty przy zestawie castingowym to coś pieknego,niestety już na pewno przepadłem :D .

attachicon.gifWP_20160420_12_37_51_Pro.jpg

no to pakuj manele zestaw castingowy i widzimy się w Bydgoszczy  :D  :D  :D  zobaczysz dużo zieleniny znajomych j.pl no i browarek   :P 

cóż lepszego może być.... :wub:

• Like 1

Wczoraj zaliczyłem drugie podejście do castingu,tym razem z innym zestawem ,a mianowicie szybki kij IM7 6'6'' 12lb z plusem ;) ,do tego Curado 201G7 i Tuf-Line 12lb.Zacząłem od gumki 4''+czeburaszka 6g,pierwszy rzut ,docisk szpuli na ''null'' ,włączone 4 bloczki...i poleciało na 40-pare obrotów korbki,po kilku rzutach przełączyłem na 3 bloczki i było troszkę lepiej,ale ciągle było mi mało,więc skończyłem na 2 bloczkach (boczny wiaterek około 10km/h) i po kilkunastu rzutach przyneta latała na stabilne 60 obrotów.Po godzince zacząłem dokładać ołowiu :) ,8g uśmiech na twarzy...10g-suszyłem już zęby...a przy 12g (ciężej nie łowię na moich miejscówkach),zabrakło mi już facjaty na pomieszczenie ''banana''.Przy 12g czeburaszcze + 4'' ,kij podczas dynamicznego wymachu ''za ucha'' oddawał całą swoją energię i przynęta lądowała za kazdym razem na 80-kilku obrotach korbki...jak dla mnie to wynik super zadowalający i co jeszcze lepszego,przez cały czas docisk był na zero i właczone 2 bloczki...i żadnej brody...pod koniec wypadu sam zmusiłem multik do jej zrobienia,zostawiając włączony tylko jeden bloczek.I tak na koniec reasumując,rzuty rzutami...ale komfort prowadzenia i możliwości animacja przynęty przy zestawie castingowym to coś pieknego,niestety już na pewno przepadłem :D .

attachicon.gifWP_20160420_12_37_51_Pro.jpg

Gratuluję postępów. Pozostań przy tym jednym bloczku, i potrenuj hamowanie kciukiem.

U mnie kciuk chodzi na szpulce jak ABS w samochodzie, kontroluje, ale nie zatrzymuje szpulki.

Dokładnie, na SFP w tym roku musi być więcej castów, w zeszłym roku byliśmy w mniejszości mniejszej, w tym roku mam nadzieję, że zawstydzimy korbiarzy;) liczebnością i wynikami oczywiście! To jak, pomożecie? ;)

Nie! ... jednemu już pomogliśmy i co teraz?...

• Like 1

Vegter Boron 7-33g w torzitkach 2,4m, Tatula HLC, linka Sea Bass 1,2. Bawiłem się wyłącznie najmniejszymi sexy impaktami w drop shocie. 

Problem z brodami, który występował w moim przypadku, wiązał się ze zbyt cienką linką (opisaną jako 0,08), przynajmniej na to wiele wskazuje.

Przed tygodniem byłem na szczupakach, lecz po kilku rzutach zostałem zmuszony do zakończenia wędkowania, jak się okazało, zostałem zobligowany do tego, by mieć przy sobie podbierak, celując w zębacze, niemniej strażnicy byli całkiem spoko, nawet mnie chcieli podwieźć do okolicznego wędkarskiego..... :) Niemniej film z podlotkiem udało się sklecić:
https://www.facebook.com/426925307496337/videos/480236498831884/

Edytowane przez Dawido

Byłem potrenować wczoraj rzuty, raz zrobiłem brodę (hamulce szpuli zluzowane do jakichś 15-20%) przez brak timingu ;), ryb nie stwierdzono, ale na te morskie przyjdzie jeszcze czas.

Fajne te angolskie klimaty...i oceanik taki spokojny.Podejrzałem tak ukratkiem kilka Twoich filmików na fb,i taka rada spróbuj podczas wyrzutu castem mieć obrócone wędzisko o 90st. (korbka w dół),i mniejszy zwis przynęty pod szczytówką,a zobaczy różnicę.

• Like 1

a u mnie dziś przyroda pobiła wszelkie rekordy zaskakiwania......podczas treningu castowo-poperowego popper został pochwycony przez takie oto zwierzę...

post-60231-0-36406600-1462283204_thumb.jpg

po wyjęciu z wody głowiłem się jak go wyplątać ale jak położyłem go na trawie to sam się odplątał (a może zwolnił uścisk) i odpełzł....znów do wody.... 

• Like 9