marcin_krych Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dzięki za podpowiedzi.Jutro chyba kupię tego Varivasa super soft,jednak czekam na kolejne propozycje.Może ma ktoś na zbyciu Sunline machinegun cast ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dzięki za podpowiedzi.Jutro chyba kupię tego Varivasa super soft,jednak czekam na kolejne propozycje.Może ma ktoś na zbyciu Sunline machinegun cast ?Jutro sprawdzę, bo coś tam z Sunline mam w pudełku, tylko nie pamiętam czy akurat machinegun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dzięki [emoji1] Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Mogę polecić Trabucco "maczową" xps, jest równie miękka. Na miękkim kiju L/UL i lekkich przynętach rzuty niestety są krótsze niż przy lecionce, ale większa precyzja i powtarzalność przy trudnych technicznie rzutach. Wymaga mniejszej dynamiki do posłania przynęty w odpowiednie miejsce. Moim zdaniem łowienie z mono ma uzasadnienie tylko wtedy kiedy nawijasz 30-40m na płytką szpulę i łowisz lajt w trudnym terenie przy łowieniu pstrągów, kleni, jazi na krótkich odcinkach w innym wypadku mono powoduje niepotrzebne ograniczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Ja osobiście żyłki używam tylko do UL .W porównaniu do plecionki o wiele dalsze rzuty . skoro mowa o żyłkach to zapytam ,jak ma się łowienie żyłką a plecionką na casting? trudniej ,łatwiej? jak z odległościami rzutów ? do tej pory łowiłem tylko na plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Zależy czym rzucasz i jaką testowałeś plecionkę. Przy BFG XG ja mam odwrotnie z plecionką Super Trout Bait Finess PE 0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Używałem identycznej Super Trout Bait Finess PE 0.4 ale "kleiła" się do szpuli ,później próbowałem Avani Light Game PE 0.4 było już lepiej.Spróbowałem żyłki i tak już zostałem z nią przy UL.Patyk to 5S60MLF,główki 2-5 gramów + paprochy i keitechy do 2" Zależy czym rzucasz i jaką testowałeś plecionkę. Przy BFG XG ja mam odwrotnie z plecionką Super Trout Bait Finess PE 0.4 Edytowane 12 Lipca 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Używałem identycznej Super Trout Bait Finess PE 0.4 ale "kleiła" się do szpuli ,później próbowałem Avani Light Game PE 0.4 było już lepiej.Spróbowałem żyłki i tak już zostałem z nią przy UL.Patyk to 5S60MLF,główki 2-5 gramów + paprochy i keitechy do 2" Ja miałem odwrotne doświadczenia, UL dopiero z plecionką mi się rozkręcił jak ta lala. Wcześniejsze próby z żyłką i FC - super sniper - nie dawały takich odległości i komfortu. A teraz latam na Textarze Kongera i jest miód. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Używałem identycznej Super Trout Bait Finess PE 0.4 ale "kleiła" się do szpuli ,później próbowałem Avani Light Game PE 0.4 było już lepiej.Spróbowałem żyłki i tak już zostałem z nią przy UL.Patyk to 5S60MLF,główki 2-5 gramów + paprochy i keitechy do 2"A nie było tak że kleiła się do blanku po spirali? Coś ją musiało hamować przy rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Tomka elitka jest uzbrojona tradycyjnie z tego co pamiętam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Żyłkę przy caście odrzuciłem definitywnie. Zawsze można walnąć przypon z FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Ostatnio żyłkę na multik nawijałem kilka lat temu,ale mam dobre wspomnienia Zobaczymy jak będzie teraz.Z tego co widzę ,to na naszym podwórku króluje plecionka.W stanach i Japonii jest chyba odwrotnie,takie odnoszę wrażenie.Jutro kupuję żyłeczkę i za czas jakiś dam znać co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Ostatnio żyłkę na multik nawijałem kilka lat temu,ale mam dobre wspomnienia Zobaczymy jak będzie teraz.Z tego co widzę ,to na naszym podwórku króluje plecionka.W stanach i Japonii jest chyba odwrotnie,takie odnoszę wrażenie.Jutro kupuję żyłeczkę i za czas jakiś dam znać co z tego wyszło.Zgadza się, tam się łowi na krótkich odcinkach, nikt tam na kilometry raczej nie rzuca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Żyłkę przy caście odrzuciłem definitywnie. Zawsze można walnąć przypon z FC.Ja wręcz odwrotnie. Plecionki używam sporadycznie, jedynie przy połowie sandaczy i przy caście szczupakowym.Na multikach UL mam same żyłki, do łowienia boleni na Zillionie też żyłka, do dropshota również żyłka.Na jazie i klenie, okonie też idę z żyłeczką.Łowiąc żyłką osiągam dalsze odległości przy wyrzucie. Plecionka jest potrzebna tylko gdy zachodzi potrzeba szybszego zasygnalizowania brań. I żyłka w okresie zimowym nie marznie, czyli trocie tez na żyłkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 ja nawijałem żyłkę na multiplikator i dość słabo ale żyłka była z średniej półki jakie żyłeczki nawijacie na swoje kręcioły, chodzi mi o markę ja nawijałem przeważnie trabuco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Proraf jakie żyłki stosujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) Proraf jakie żyłki stosujesz ?Varivas Area Master Limited super ester do UL castingu.Varivas Bait finess nylon na jazie i klenieDragon HM 80 -na bolenie i trocie zimą, oraz drop shot.-różne grubości. Edytowane 13 Lipca 2016 przez proraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Varivas Area Master Limited super ester do UL castingu.Varivas Bait finess nylon na jazie i klenieDragon HM 80 -na bolenie i trocie zimą, oraz drop shot.-różne grubości.Varivas u mnie nie znajdę w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Varivas u mnie nie znajdę w sklepieAle zamówić się da, jest w końcu reprezentactwo na Polandię, i to w Polandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Ale zamówić się da, jest w końcu reprezentactwo na Polandię, i to w Polandii.już mnie kolega "proraf" za rączkę zaprowadził gdzie trzeba dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 już mnie kolega "proraf" za rączkę zaprowadził gdzie trzeba dziękiTo podrzućcie info także do mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 http://jerkbait.pl/topic/75975-graphiteleader-varivas-zexus-promocje-wyprzedaże-outlet-jdm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Ja wręcz odwrotnie. Plecionki używam sporadycznie, jedynie przy połowie sandaczy i przy caście szczupakowym.Na multikach UL mam same żyłki, do łowienia boleni na Zillionie też żyłka, do dropshota również żyłka.Na jazie i klenie, okonie też idę z żyłeczką.Łowiąc żyłką osiągam dalsze odległości przy wyrzucie. Plecionka jest potrzebna tylko gdy zachodzi potrzeba szybszego zasygnalizowania brań. I żyłka w okresie zimowym nie marznie, czyli trocie tez na żyłkę.I masz rację w swoim przypadku. Nie używam żyłki, bo : nie łowię kleni, jazi ani boleni. W zasadzie też nie łowię pstrągów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 No nie gadaj raz próbowałeś na Bobrze łapać pstrągi I masz rację w swoim przypadku. Nie używam żyłki, bo : nie łowię kleni, jazi ani boleni. W zasadzie też nie łowię pstrągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Nie raz, Tomuś, nie raz. Ale to nie moja bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi