rothen Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 To też nie moja bajka,ale lubię to w martwym okresie styczeń-kwiecień.Nasza bajka będzie na Żarnowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 To też nie moja bajka,ale lubię to w martwym okresie styczeń-kwiecień.Nasza bajka będzie na Żarnowcu I tak będzie Natomiast Tomku martwy okres styczeń-kwiecień Przyjedź na plażowe trotylle-Przepadniesz po pierwszym uderzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Wpadnę na bank tylko muszę poprawić technikę.6 lat praktyki ale rzuty multikiem wahadłówką 100 metrów to jeszcze nie moja liga.Uczę się dalej I tak będzie Natomiast Tomku martwy okres styczeń-kwiecień Przyjedź na plażowe trotylle-Przepadniesz po pierwszym uderzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tomek jeszcze dwa lata i będziesz miotał na 120m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Spoko Maniuś w sobotę spróbujemy przerzucić Narew w Czarnowie Tomek jeszcze dwa lata i będziesz miotał na 120m Edytowane 14 Lipca 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Curado 51E z paroma częsciami od Availa w tym z knobami ''deko'' retro stylu.Miałem trochę co do nich trochę objekcji wizualnych,ale fajnie leżą w palcach.Co samej szpuli pytanie do użytkowników,to jest to normalne,że dość ciężko ją umieścić na właściwim miejscu,tzn ma na kołnieżach mikro ranty i do umieszczenia jej w ramie multika trzeba użyć siły...no i lekko słychac ,że minimalnie ociera o krawędzie ramy multika,zwłaszacza przy dość wolniutkim kręceniu korbka.Problem ustaje po dotknięciu palcem szpuli,lecz pojawia się ponownie po jakimś czasie.Czyżby szpula do wymiany,lub zbyt duży luz pomiędzy osią szpuli ,a środkową cześcią bieżni łożyska...jakieś sugestie...bo jestem trochę zniesmaczony.Model szpulki to ALD0928RII Edytowane 15 Lipca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Miałem CU51 w Fuul Availu i nie przypominam sobie ażeby trzeba było używać siły do umiejscowienia szpulki we właściwym miejscu, a już o rantach na szpulce nie ma mowy Szpulka powinna sama w sobie wpaść we właściwe miejsce w multiku bez użycia siły, tak mi się przynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Pomierzyłem trochę i wychodzi mi tak: -orginalna szpula śr. 31,65mm-szpula Avail śr. 31,90mm-otwór w ramie śr. 31,90mm Zawsze jest jakaś granica błędu w pomiarze,ale wygląda na to ,że nie uwzględniono tolerancji i wszystko jest dosłownie na styk...niby ok,ale trzeba ją wcisnąć ,aż ''wskoczy'' i szpula minimalnie szroruje w ramie,właszcza w bocznych i pionowym położeniu (docisk szpuli na 0),po dokręceniu docisku jest jeszcze gorzej.Takie to trochę mało ''japońskie'' zwłaszcza przy takiej a nie innej cenie . ...na zdjęciach ów rant ... ...może jak wezmę go nad wodę to mi przejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Czyli masz 2 wyjścia :Szlifować ranty szpuli Szlifować rame multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Czyli masz 2 wyjścia :Szlifować ranty szpuli Szlifować rame multika Nom...dokładnie,tylko na szpuli nie ma z czego szlifować,ramę bym ''lizną'' dremlem z papierkiem 3000 tylko,później z orginalna szpulą będzie łapało błoto,komary i inne badziewie na hamulec...masakra... i wszysko ''made in dżapan'' ...chyba mam peszka i dostałem szpule którą,''chłop'' robił w piątek pod koniec zmiany i się śpieszył na zakrapiane karaoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 A ten rancik nie da się skrobnąć ? O te 0,25 mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 odesłać i niech se w sandałki wsadzą...będą wyżsi i nowe ma być pasujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Miałem CU51 w Fuul Availu i nie przypominam sobie ażeby trzeba było używać siły do umiejscowienia szpulki we właściwym miejscu, a już o rantach na szpulce nie ma mowy Szpulka powinna sama w sobie wpaść we właściwe miejsce w multiku bez użycia siły, tak mi się przynajmniej wydaje Dokładnie jak Maniek pisze, ten multik teraz służy dobrze mojemu tacie, nie ma tam żadnego niedopasowania, tarcia, luzu. Coś nie halo ze szpulką... odesłać. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 A ten rancik nie da się skrobnąć ? O te 0,25 mm .Jak skrobniesz i spartolisz (a będzie tak na 99,9%) to możesz sobie tę szpulkę ... to znaczy możesz już nie reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Jak skrobniesz i spartolisz (a będzie tak na 99,9%) to możesz sobie tę szpulkę ... to znaczy możesz już nie reklamować Dokładnie, ja też nie jestem zwolennikiem DIY w ramach jakichkolwiek szpulek, tym bardziej do UL. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Po podmiance łożysk tarcie ustało...co do szpulki puściłem maila kilka godzin temu do Japantackle,z zapytaniem i przed chwilą dostałem odpowieź,że szpule Availa Microcast do multipikatorów opatych o konstrukcję Chronarch 50,Curado 50 ,Aldebaran Mg,10Scorpion XT,Core 50 i również Brenious,posiadają przetoczenie na rantach szpuli (szpule pełne i honeycomb) jako zabezpieczenie przed przypadkowym wypadnięciem szpuli i jej uszkodzeniem przy otwartym panelu np: podczas regulacji hamulca oraz przed ewentualnym zakleszczaniem i wplątywaniem się cienkich linek między szpulę a korpus.Szpula ma wchodzić ciasno i z wyraźnym kliknięciem...zostałem też poinstruowany o wypróbowanie szpulki w ''terenie'' i wrazie jakby nie podpasowała to ze zwrotem nie ma problemu.Trochę mi ulżyło...bo myślałem,że dostałem bubla...jutro testy z kijkiem 6lb. Edytowane 15 Lipca 2016 przez Paavo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Jednak samuraje mają klasę. Super. Daj znać, jak testy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ma ktoś do sprzedania Daiwe Milionaire 203SW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Panowie mam nadzieje że nie walne gafy roku ale na amerykańskim forum już takowy temat widziałem wiec nie będę pierwszy Mianowicie planuje wymienić łożyska w Shimano calcutta conqest 51 i zastanawia mnie fakt które tak naprawdę należy wymienić ?W multiku jedno jest w docisku szpuli, jedno na wałku, i jedno w panelu bocznym,producenci łożysk tunningowych dają tylko 2 wiec które.U amerykańcow doczytałem że niektórzy dokupywali 2 zestaw i wymieniali wszystkie 3 co wy o tym sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ma ktoś do sprzedania Daiwe Milionaire 203SW ?Chyba Sławek-Pleciona miał na sprzedaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Panowie mam nadzieje że nie walne gafy roku ale na amerykańskim forum już takowy temat widziałem wiec nie będę pierwszy Mianowicie planuje wymienić łożyska w Shimano calcutta conqest 51 i zastanawia mnie fakt które tak naprawdę należy wymienić ?W multiku jedno jest w docisku szpuli, jedno na wałku, i jedno w panelu bocznym,producenci łożysk tunningowych dają tylko 2 wiec które.U amerykańcow doczytałem że niektórzy dokupywali 2 zestaw i wymieniali wszystkie 3 co wy o tym sądzicie? Pozdrawiam Wymieniasz te na których opiera się szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Jednak samuraje mają klasę. Super. Daj znać, jak testy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaTrochę dzisaj pomachałem i jest tak...szpulka jest ok,przy ciepłym kijku RX6 6'6''(2-7g) 2,5g+jaskółeczka Lunkera 2'' lub Swing impact 2'' ląduje w wodzie,na 36-37 obrotach korbki(rzut z ''bata''),od 3,5g +2'' zaczyna się normalne łowienie z brzegu,a przy 5g jest już katapulta.Da radę zejść jeszcze niżej albo nie niżej ale dalej ,ale tu trzeba jeszcze ''lżejszy'' kijek i hamulec magnetyczny Availa...bo na tym 4-bloczkowym to szału nie ma,wszytkie dzisiejsze ''piruety'' robiłem na jednym bloczku i to jeszcze przez pomyłkę założyłem cięższe zielone bloczki.Jutro jak nie będzie trąby powietrznej,to pomacham na czerwonych bloczkach...i znowu przełożyłem łożyska z stalowych BFS na hybrydowe Koyo...będzie jarmoliło podczas rzutów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) koledzy sie troche zapedzili ,o zadnym szlifowaniu rantow nie ma mowywystarczy delikatny luz lozyska i bedzie sie tak dzialop.s najlepiej w tym wypadku uzywac microballow Edytowane 17 Lipca 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) koledzy sie troche zapedzili ,o zadnym szlifowaniu rantow nie ma mowywystarczy delikatny luz lozyska i bedzie sie tak dzialop.s najlepiej w tym wypadku uzywac microballowFakt faktem oginalne łożyska wymieniłem zaraz po zakupie multika,mam 2 pary łożysk Koyo Abec-7 3x7x3 stalowe i z kulkami z SIC w adapterach. Edytowane 17 Lipca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 http://joemonster.org/art/36706/Kiedy_myslales_ze_nic_cie_nie_zaskoczy_dziewczyny_z_rybami_zamiast_stanika Trzeba zrobić edycje jerkbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi