BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) ... ale śmieszne Piotrusiu Panie Edytowane 8 Grudnia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Napisałem do Dąbusia czy ma czas na złożenie dla mnie XZOGi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) No właśnie,Rafał. Jak to w końcu jest z tą XZOGĄ. Jedni chwalą , inni wręcz przeciwnie. Tomuś@rothen,Ty ją przerabiałeś. Coś możesz orzec? Mam na myśli przesiadkę z mniej markowego kija na Zogę, a później na jeszcze markowego kija. Chętnie posłuchałbym opinii castingowców. Mam na myśli modele XZOGI do konkretnych poruczeń, czyli całego przekroju do gliderów. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Nie wiem to będzie moja pierwsza Zoga - idę w ciemno. Nie znalazłem nic JDM na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 pi.., ski... - do tego casting jest stworzony, a nie jakieś strzelanie ze spina całym ciałem. Zanim machnę castem z boku/spod siebie to obowiązkowko kilka zygzaków w powietrzu wejdzie zanim zwolnię kciuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) pi.., ski... - do tego casting jest stworzony, a nie jakieś strzelanie ze spina całym ciałem. Zanim machnę castem z boku/spod siebie to obowiązkowko kilka zygzaków w powietrzu wejdzie zanim zwolnię kciuk Widocznie jesteś artystą a ja rzemieślnikiem .Nowy nick Pilot Zorro :-) bez urazy tak mi przyszło do głowy.Może jakiś filmik poglądowy z tych zygzaków w powietrzu. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ja wziąłem od Kamila Shimano Metanium XT i póki co zastąpi przy Batsonie Daiwę Lunę 103L. Już po testach. Ma większą pojemność szpulki niż Daiwa, nieznacznie, ale da się zauważyć. Do zlikwidowania też jest wyczuwalny luz na przekładni ( ale podobno nowe też na to cierpiały) Pierwsze rzuty nie potwierdziły dalekosiężności, z której słynie ten młynek. ( Nigdy w ręku nie miałem niskoprofilowca z tak daleko odsuniętym wodzikiem od szpuli). Zajrzałem do odśrodkowego.( Zajebisty i szybki dostęp). Włączony był jeden bloczek na max. Zszedłem na minimalne położenie ( następne, to już całkowite wyłączenie hamulca) i ożył. Naprawdę leci. Nie oceniam w metrach, ale wiem jak latało z multików, których dotychczas używałem. Różnica dostrzegalna wyraźnie. Oprócz tego wszystko metal, fajnie w łapie leży i wszystko na kliku. Porównanie z Luną o tyleż trafne, iż użyłem tego samego kija i plecionkę przewinąłem z Luny. Reasumując. Najlepszy młynek, jaki miałem dotychczas w łapie do średniego casta, czyli tak gdzieś do 60g. Kciuk potrzebny tylko w momencie przyhamowania po zetknięciu się przynęty z powierzchnią wody. Plecionka to Dragon Jiggin' Braid 0,18. Moim zdaniem, godna uwagi. W 2017 Metaniuma poddam ostrym testom,ale jego konstrukcja nie wygląda na taką, która by się tego przestraszyła. W sumie, jeśli chodzi o wiek sprzętu, to się cofnąłem, ale coś mi mówi, iż nie powinienem tego żałować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Xzogi Piotrek są jak kobiety, albo się je kocha, albo nie Ja posiadam jedną Taka G 7kg i jestem mega zadowolony Edytowane 8 Grudnia 2016 przez maniek1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Czyli jednak nie dla mnie. Nie kocham wszystkich kobiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Piotr mam 3 i 7 .3 kocham jest ze mną zawsze mega uniwersał , 7 typowa jerkówka mięsista armata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Piotr mam 3 i 7 .3 kocham jest ze mną zawsze mega uniwersał , 7 typowa jerkówka mięsista armata .Arku proszę sprecyzuj mi definicje typowej jerkowki - bo chce sobie zrobić / kupić cos nowego i chciałbym wiedzieć czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dobre, bardzo dobre pytanie, Michał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Michał jest to moja osobista ocena , każdy ma inne oczekiwania.Jest mięsista dobrze oddaje energię ,leci na pysk więc fajnie podbija jerka ( praca w dół ) do gum się nie nadaje przynajmniej moja .Nie jest kołkiem ogólnie moja najfajniejsza jerkówka możesz zapytać Marcina posiada taką i pewnie lepiej opisze :-)Zakres od 18 g do 90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Wiem ze chodzi o osobiste preferencje Arku po prostu szukam, szukam sam nie wiem czego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Michał jest to moja osobista ocena , każdy ma inne oczekiwania.Jest mięsista dobrze oddaje energię ,leci na pysk więc fajnie podbija jerka ( praca w dół ) do gum się nie nadaje przynajmniej moja .Nie jest kołkiem ogólnie moja najfajniejsza jerkówka możesz zapytać Marcina posiada taką i pewnie lepiej opisze :-)Zakres od 18 g do 90Do 90 jej Aruś nie ograniczaj, bo piz...nie stugramową gumą czy jerkiem bez problemu. A jak się przy tym ładnie ładuje. A co do lecenia na pysk - zależy jak Ci ją rodbuilder przygotuje. Moja była zrobiona w taki sposób, żeby obsługiwała jerki i gumy - na pysk nie leci, mogę nią podbijać spokojnie dżery w dół i do góry. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Wiem ze chodzi o osobiste preferencje Arku po prostu szukam, szukam sam nie wiem czego :-)Bierz tego Iguazu i niie kombinuj, prosto i bez komplikacji;-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Do 90 jej Aruś nie ograniczaj, bo piz...nie stugramową gumą czy jerkiem bez problemu. A jak się przy tym ładnie ładuje. A co do lecenia na pysk - zależy jak Ci ją rodbuilder przygotuje. Moja była zrobiona w taki sposób, żeby obsługiwała jerki i gumy - na pysk nie leci, mogę nią podbijać spokojnie dżery w dół i do góry.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka[/ To masz super ja muszę brać jeszcze jeden patyk.Dla tego prosiłem o spotkanie by porównać nasze kijaszki :-) ale to będzie chyba na wiosnę :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Do 90 jej Aruś nie ograniczaj, bo piz...nie stugramową gumą czy jerkiem bez problemu. A jak się przy tym ładnie ładuje. A co do lecenia na pysk - zależy jak Ci ją rodbuilder przygotuje. Moja była zrobiona w taki sposób, żeby obsługiwała jerki i gumy - na pysk nie leci, mogę nią podbijać spokojnie dżery w dół i do góry.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka[/ To masz super ja muszę brać jeszcze jeden patyk.Dla tego prosiłem o spotkanie by porównać nasze kijaszki :-) ale to będzie chyba na wiosnę :-).Areczku, zapraszam, wiesz gdzie mieszkam;-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Bardzo korciła mnie Xzoga i nawet miałem zamiar odkupić od Tomka (@rothen) Nie wiem czy nie była t nawet ósemka? (a może siódemka?) Jednak był to ewidentnie źle zaprojektowany egzemplarz. Co nie zmienia faktu, że przy teoretycznej mocy, czułem, ze kij kuca przy 100-110g (jerki) i w trudniejszych , wietrznych warunkach nie byłem w stanie wykonać dynamicznego rzutu. Niby rzucałem ale to takie "ciskanie z pod pachy". Obecnie posiadam ATC MU 638 do najcięższych zastosowań i nie ma dla mnie znaczenia czy podepnę 40 czy 120g. Niestety nie trafiłem jeszcze ryby, która była by w stanie go przetestować. Wiem, że to kij o zupełnie innej charakterystyce niż Zoga i nie sposób ich porównywać. Po prostu jedni lubią tak a inni inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Bardzo korciła mnie Xzoga i nawet miałem zamiar odkupić od Tomka (@rothen) Nie wiem czy nie była t nawet ósemka? (a może siódemka?) Jednak był to ewidentnie źle zaprojektowany egzemplarz. Co nie zmienia faktu, że przy teoretycznej mocy, czułem, ze kij kuca przy 100-110g (jerki) i w trudniejszych , wietrznych warunkach nie byłem w stanie wykonać dynamicznego rzutu. Niby rzucałem ale to takie "ciskanie z pod pachy". Obecnie posiadam ATC MU 638 do najcięższych zastosowań i nie ma dla mnie znaczenia czy podepnę 40 czy 120g. Niestety nie trafiłem jeszcze ryby, która była by w stanie go przetestować. Wiem, że to kij o zupełnie innej charakterystyce niż Zoga i nie sposób ich porównywać. Po prostu jedni lubią tak a inni inaczej Robert ale Ty machałeś 8 ona jest straszna pała i bardzo nie przyjemna w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Jaka pała?! Moje ATC to pała i o to mi chodzi. Dla mnie ósemka (skoro tak twierdzisz) nie dawała mi oczekiwanej swobody i dynamiki rzutów choć nie przeczę,że czułem "mięsko" w blanku, który pięknie zapracował by pod każdym szczupakiem (żadnego wtedy nie trafiłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Novisku a jakiej odpowiedzi oczekiwałeś.Wiesz jakie mam podejście do Xzogi Miałem Xzogę 8 kg i wg.mnie toto nie nadaje się do castingu,to jest kij typowy do verticala lub na suma.Jeden z kolegów z teamu CF mimo moich sugesti kupił Xzogę w caście 3 kg i teraz będzie ją wystawiał na giełdzie .Gawas bije Xzogę na każdym kroku Ps:Wiem że to była prowokacja No właśnie,Rafał. Jak to w końcu jest z tą XZOGĄ. Jedni chwalą , inni wręcz przeciwnie. Tomuś@rothen,Ty ją przerabiałeś. Coś możesz orzec? Mam na myśli przesiadkę z mniej markowego kija na Zogę, a później na jeszcze markowego kija. Chętnie posłuchałbym opinii castingowców. Mam na myśli modele XZOGI do konkretnych poruczeń, czyli całego przekroju do gliderów. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) To są właśnie indywidualne oczekiwania wędkarza no nie dogodzisz :-) Tomek ale to nie Xzoga Taka 3 kg tylko 3 Św nie pamiętam .Xzogę Taka 3 kg jest super. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 I bądź tu mądry - zamów sobie kij na ZODZE mówili, będzie fajnie mówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Arek faktycznie ta Xzoga Czarnego to była seria Black Buster , strasznie pałowaty kij A super to jest St.Croix Xtreme lub Legend To są właśnie indywidualne oczekiwania wędkarza no nie dogodzisz :-)Tomek ale to nie Xzoga Taka 3 kg tylko 3 Św nie pamiętam .Xzogę Taka 3 kg jest super. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi