Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

odczucia.....bardzo mały i lekki. wąska szpulka. w porównaniu do poprzedniego modelu (który posiadam) to zupełnie inna konstrukcja. szpula nie jest płytka więc nie sugeruje zastosowania do lajtowego łowienia co nieco się kłóci z ogólnym wrażeniem młynka w dłoni. ten model który miałem w dłoni wydawał się ciut lepiej spasowany niż mój model poprzedni - u mnie jest luz poprzeczny na korbce minimalny ale dający się wyczuć i oporówka ma minimalne klikniecie. w nowym modelu tego nie zauważałem. w dłoni wydaje się być mniejszy niż shimano aldebraran bfs xg 2016m, a to na prawdę maleństwo :)

w pudełkowym stanie nie umiem go określić - czy to lajtowe czy ultra lajtowe łowienie czy może taki ML. jak będzie na rynku lekka szpulka do niego to na pewno będzie ciekawą opcją....

wrażenie pierwsze jakie miałem to "kurcze chcę go mieć, sprzedaję mojego mgxtreme i tatulę z płytkimi szpulami i wezmę to".....po chwili analizy w głowie do czego bym go przypiął pozostanę przy tym co mam - na razie ;)

doszła, doszła, doszła......tylko akurat jak mrozi na weekend.... ale wrażenie robi samo opakowanie....

post-60231-0-44519700-1483469097_thumb.jpg

post-60231-0-06587300-1483469121_thumb.jpg

post-60231-0-29744500-1483469138_thumb.jpg

po wyjęciu...

post-60231-0-16974100-1483469159_thumb.jpg

i porównanie oryginalnej z nową....

post-60231-0-55220200-1483469184_thumb.jpg

post-60231-0-41831400-1483469200_thumb.jpg

i zamontowana w multiku....

post-60231-0-21864000-1483469220_thumb.jpg

jak widać łożysko jest otwarte....suche...kręci się jak szalone.

szpula o nic nie ociera, pasuje idealnie....teraz chyba trzeba zamówić karbonową korbkę do tego :D

• Like 2

Ojjj smutno!!! Bantam z Availem do UL nawet nie przetestowany :(

A ja tam napierdzielam woblerkami po ogrodzie.Celnośc ćwiczę.

Żona okazało się oglądała mnie przez okno i napisała smsa że zaczyna się poważnie zastanawiać czy mnie w pobliże dzieci dopuszczać bo szajba kompletna.Poniekąd rozumiem jej obawy.

Na dniach przyjdzie lekka szpulka do CT Type R i wtedy dopiero się zacznie.Kawa w termos,dzieci pożegnać i na ogród :P .

• Like 3

Niestety nie mam ogrodu. To co powiesz jak robiłem kiedyś to samo na trawniku osiedlowym, odmierzając krokami długość rzutu, zgrabnie omijając psie gówna (zero wdepnięć=największy sukces). Ludziska przystawali lub patrzyli przez okna swoich willi. 

Co prawda po tym, ustępowali mi drogi na chodniku dyskretnie kiwając głowami ... do tej pory zastanawiam się czy było to "dzień dobry" czy gest politowania? :(  :wacko:  :D

• Like 2

No, takie akcje na trawniku pod blokiem to już level albo i dwa wyżej niż moje balety na ogrodzie :D .Chociaż z drugiej strony Tobie nie grozi to co mi-niedawno przewyższyłem nad płotem i sąsiadowi w auto pizgnąłem.Całe szczęscie plandeka od busa ;)  .Najlepsze jest to że zamiast się przejmować że mogłem mu auto uszkodzić cieszyłem się że daleko poleciało bez brody :P .

• Like 4

to ja mam pomysła........ może byśmy tak na trawniku gdzieś w parku się umówili w kilku i porzucali sobie do leżących na trawie/śniegu hulahopów... co wy na to?

Zależy gdzie.Bo jak powiem kobiecie że jadę do Warszawy porzucać do hulahopów to pobudka w kaftanie pewna.

• Like 4

Zależy gdzie.Bo jak powiem kobiecie że jadę do Warszawy porzucać do hulahopów to pobudka w kaftanie pewna.

Chciałbym zobaczyć minę żony kiedy bym jej oświadczył coś takiego :-D proszę zróbcie foto- albo najlepiej video-relacje z treningu :-) zobaczy że nie jestem jedynym przypadkiem ;-P

Ja tam bardzo często rzucam z balkonu z 2-go piętra,zwłasza gdy np: buduję nowy kijek i trzeba przetestować układ przelotek jeszcze na papierowych omotkach.Idealnie równolegle do balkonu mam parking odległy o jakieś 30-kilka metrów i mogę poćwiczyć jak leci z różnych kombinowanych technik.Sąsiedzi to widują i dalej mówią mi ''dzień dobry'' lub ''cześć'' ;) ,raz tylko miałem przypadek ,że sąsiad z dołu posiadający 2 duże psiaki,przyszedł mnie poinformować,że zawsze ma rozsunięte szyby na balkonie i często po nim biegają jego pupilki i abym uważał,żeby przypadkiem nie stracić przynęty (oczywiscie bez haków),którą mam na końcu linki.

• Like 1

Ja tam bardzo często rzucam z balkonu z 2-go piętra,zwłasza gdy np: buduję nowy kijek i trzeba przetestować układ przelotek jeszcze na papierowych omotkach.Idealnie równolegle do balkonu mam parking odległy o jakieś 30-kilka metrów i mogę poćwiczyć jak leci z różnych kombinowanych technik.Sąsiedzi to widują i dalej mówią mi ''dzień dobry'' lub ''cześć'' ;) ,raz tylko miałem przypadek ,że sąsiad z dołu posiadający 2 duże psiaki,przyszedł mnie poinformować,że zawsze ma rozsunięte szyby na balkonie i często po nim biegają jego pupilki i abym uważał,żeby przypadkiem nie stracić przynęty (oczywiscie bez haków),którą mam na końcu linki.

Duży balkon masz xD 

pod warunkiem ze zaspę śniegową usuniesz :D

Balkon oszklony,więc nie ma takiej opcji...po drugie najwięcej korzysta z niego kot (często za ''karę''),a on nie pozwolił by na taki stan rzeczy,bo bardzo nielubi śniegu :P .

Edytowane przez Paavo