Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Na Żarnowcu? Wchodzę w tę kolejkę, stawianą przez Mistrza. I osobiście Mu gratulację złożę. (chyba nie ucieknie :unsure: ) :lol:

Oj to się paru mistrzów spotka :)

Kolejki długie będą :P a jakie emocje do tego ;)

Arek Gratulacje :)

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

Co mogę napisać ?

Po porostu udało się ;-)

Bardzo kapryśna woda ucząca pokory,osobiście jej nie lubię :-)

Choć są w niej piękne ryby.

Pływałem kajakiem więc zasięg trochę ograniczony ,a jest gdzie popływać i potrafi powiać.

Pierwszy dzień okoniowo 7 okoni 40/45 cm górki i wyspy.

Drugi dzień w pierwsze 30m szczupak 64 i okoń 42 i tu wspaniały pomysł:-) na zmianę taktyki na zatokę co dało 2 szczupaki 40 cm :-)

Zawody ukończone z sumą 6000 punktów.

Trzeci dzień dogrywka 40 załóg tu pływałem łodzią zaproszony przez Michała złowiłem szczupaka 64 i okonia 42 co dało nam 11 miejsce.

Zdjęcia na fb profil Kayak Fishing Poland

Zapraszam.:-)

Edytowane przez brig
  • Like 3

Przemek rozpoznaj mnie po błysku w oczach :-)( co młodziej wyglądam na żywo):-) kamera mnie nie lubi.

A z kajaka się liczy nawet bardziej zrozumiesz jak kiedyś połowisz.:-)

Dzisiaj skończyłem 44 lata a czuję się jak małolat , urodziny obchodziłem pod blokiem z kolegami na murku.:-)

Edytowane przez brig
  • Like 5

Michał,

Są to z grubsza zwykłe acz inaczej malowane C3 4601.

Wino dostało 4 dodatkowe łożyska oraz szpulkę Avail i obecnie to już C7 :)

Komfort na stosownym kiju już od 4g.

Niebieski to DDL IAR ...można powiedzieć że raczej rzadki a tym bardziej w tym stanie (new old stock).

Nie jestem pewien ale chyba zrobili go na rynek wschodni i tym samym lekko go odchudzili stosując alu przekładnie i wiercąc dziury na stopce ... około 18g:)

Oba mają ratio 5.3:1 aczkolwiek winko zbiera więcej linki na jednym zatoczeniu okręgu korbą.

Dla IAR'a charakterystyczny jest tzw podkciuk wykończony żółtym kauczukopodobnym tworzywem. Kciuk na nim siedzi jak trzeba :)

Oczywiście niebawem również ten egzemplarz dostanie inne łożyskowane części i nową lżejszą szpulkę.

Mega uniwersalne maszynki, prosto zbudowane i mało kulturalne żeby nie powiedzieć chamskie prostaki :)

PS. Na poliku niebieszczak ma jakiś podpis ale nie mam pojęcia co tam nabazgrane

Edytowane przez sucks_one
  • Like 1

Koledzy, troszkę szukałem pod hasłem (sandacz łowienie w nocy na casting) lecz bezskutecznie 

Chodzi mi o model multiplikatora do łowienia nocą jigowanie plus woblery, oraz chciałbym się dowiedzieć, czy łowiliście nocą przy użyciu multiplikatora.

Ps.: BOB1 podpowiedział mi iż sprawdza się Shimano Exence DC, Robert dziękuję. :)

Nie dodałeś tylko, że polecałem z powodu funkcji "łowienie w nocy". Działa całkiem przyzwoicie i może ułatwić nocne życie (i nawet wierszyk wyszedł ;) )

Dokładnie tak to ująłeś ;) (a później powstają opowieści dziwnej treści) przepraszam Robert.

Edytowane przez SID

Zdarzało się wędkować w nocy. Ładnie się wtedy zmysły człowieka wyostrzają.Szczególnie czucie w palcach i słuch.Polecam. Oczywiście raczej na otwartej wodzie i ze środka pływającego.

...z brzegu też. Adrenalina w tej ciszy i spokoju niesamowita jeszcze jak nie wieje to już całkowicie. Często zamykam oczy i czekam:)

Wiem, że nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go ;)

Rozumiem, że łowiliście castem w nocy więc moje pytanie brzmi, czy w multiplikatorach z funkcją łowienia w nocy nie mieliście problemu z plątaniem linki itp.?

Edytowane przez SID