Żbiku Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Większa guma stawia wiekszy opór. Dodatkowo, aby ja dobrze załadować kijem wykonujesz mocniejszy wymach i nadajesz jej większa prędkość, przez co szybciej obraca się szpula. Przy większej gumie zatem szpulka obraca się szybciej niż leci przynęta, stad brody. Spróbuj o oczko, dwa podkręcić magnetyka w przypadku rzutów większymi gumami. Czy magnetyk działa? W Daiwach tak, i to bardzo. W Dam’ach nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Ja do casta wybieram grupę/zestawienie tych bardziej lotnych przynęt. Ale 10m to bardzo mało:). Delikatniejszy wymach i powoli rozkręcać no chyba, że multik już "wymięka" przy takiej technice.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Próbował ktoś z was podpinać tatule ct pod kijek do 12g? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Próbował ktoś z was podpinać tatule ct pod kijek do 12g? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaJa [emoji6] moja CT jest połączona z Tetonem do 10g. Tylko ma zmienione łożyska na ceramiczne oraz lekką szpulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Ja [emoji6] moja CT jest połączona z Tetonem do 10g. Tylko ma zmienione łożyska na ceramiczne oraz lekką szpulkę.Ja mam Okume do 12g podłączyłem wczoraj czystą tatule ct, po domu latała mała gumka na 3g główce a jutro w pracy na placu poprobuje. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Próbował ktoś z was podpinać tatule ct pod kijek do 12g? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaMam Tatulę CT 100HSL z płytką szpulą, skompletowaną z wędziskiem 3,5-7g, sprawuje się zadowalająco z plecionką 0,09mm. Teraz zmieniłem plecionkę na 0,06mm ale jak na razie nie miałem okazji wypróbować (praca, warunki pogodowe) Edytowane 12 Października 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xibi Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 WitamPotrzebuję pomocy w doborze multika do wędki. Zakupiłem casta St. Croix Legend Glass LGC610MM 7-21g. Teraz chcę dobrać multika i mam kilka opcji do wyboru. Może podpowiecie mi jaką opcje wybrać. Korzystałem z Daiwy Procaster łatwy w użyciu, z Abu C3 4601.Zastanawiam się nad: Daiwa Tatula 103L-TW CRAZY CRANKERShimano METANIUM MGLDaiwa ALPHAS SV 105LDaiwa ZILLION 1516L Może jakieś inne propozycję, ale przynęty będę używał min 10g, woblery, spinnerbaity, wahadłówki. Mniejsze przełożenie tym lepiej. PozdrawiamXibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Ten kij jest dobrze opisany 7-21g czy to tylko cyfry na nim;)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xibi Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ten kij jest dobrze opisany 7-21g czy to tylko cyfry na nim;)? Kij do mnie jedzie, jutro albo pojutrze będzie fizycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ten kij jest dobrze opisany 7-21g czy to tylko cyfry na nim;)? Jak głosi tutejsza fama kije te są niedoszacowane zwłaszcza górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Z mojego doświadczenia, nie ma wędzisk które byłyby opisane rzetelnie. W moim długim życiu "przerobiłem" dość dużo wędzisk różnych firm i najbardziej rzetelnymi firmami w tym zakresie są JAXON I KONGER (doświadczyłem w wyniku połamanych szczytówek). Natomiast chyba największy asekurantyzm wykazuje DRAGON, bo w ekstremalnych sytuacjach nawet przekroczenie górnej granicy c. w. o ponad 30% nie powoduje przykrych skutków. W ten sposób wyrobili opinię, że ich wędziska są "niezniszczalne". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Oceń fizycznie i daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Pany ktoś posiada Abu 2500C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Tylko 1000C i 4500C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Pany ktoś posiada Abu 2Sorry, Kamil mial 1500C. Edytowane 24 Października 2017 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Wczoraj dwie godziny testowania plecionki DAIWA J-Braid X8 (0,06mm/4kg) na wędzisku castingowym 3,5-7g, przynętami 3-8g, przy dość silnym bocznym wietrze - ani jednego splątania, ani jednego odstrzału, odległości rzutów od 20 do 25m czyli wydłużenie o około 10m. Wniosek - zejście z grubością plecionki z 0,09 do 0,06 dało pozytywne rezultaty.Niestety, żadnego brania, być może to wpływ warunków pogodowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 A ja uważam, że zdecydowanie większy wpływ na wydłużone rzuty ma fakt, że poprawiasz technikę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Być może, ale na wszelki wypadek, do cięższego wędziska 10-35g zejdę z 0,19 na 0,16/9kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Mam podobne zdanie ze to jednak technika sie poprawila. Fajnie na temat plecionek w castingu mowi kolega Slawek w wedkarskim fokusie. Polecam sobie zerknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ja z kolei uważam, że linkę jakakolwiek by ona nie była dobiera się do możliwości wędziska, a te jak wiadomo pod rybki jakie zamierzamy poławiać i przynęty jakich zamierzamy używać. Nikt nie idzie na okonia z pałą na solidnego szczupłego i plećką w okolicy 0,20 i nie sądzę, aby koledzy przesadzali z grubością linek zwłaszcza jeśli chodzi o kije z górnej półki (czytaj drogie) ... Oczywiście nie piszę tu o castingu na ciężko choć i tam wstrzemięźliwość w doborze grubości linki nie zawadzi zapewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Ja ze swojej strony zdecydowanie polecam x4 np YGK super jigman. 200m krążek 115pln. Moc w zależności od klocków jakimi będziesz rzucał ale 30lb wcale nie będzie za grubo.Rowniez polecam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Palma bije coraz mocniej ,dzięki Adrianowi który znalazł i ustrzelił czekam na następną zabawkę . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Niech Ci palma zdrowo rośnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wiedziałem że go nie odpuścisz Paweł, jest mega krasiwyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Paczam na jeszcze jeden ale finanse słabe ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi