Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Kurier nie powinien przyjąć tak lujowo zapakowanej przesyłki.To trzeba być ostro j.....m żeby tak wędkę spakować.Na wszelki wypadek sprowadzał wędek nie będę jednak.

Tak się pakuje/zabezpiecza kije i to możecie wysłać temu debilowi co pakował majorka.Jak połamią tak zabezpieczoną wędkę.To proponuje użyć tego kątownika na kurierze.

attachicon.gifP1120897.JPGattachicon.gifP1120898.JPG

Juz nawet wystarczy sama tuba tekturowa one sa mocne jak beton ... Mam nadzieje ze szybko dostaniemy nowego Majorka i tym razem tego co trzeba i w jednoskładzie 

Widzialem juz polamane rury tekturowe / PVC - Kamil pewnie potwierdzi. To co wyprawiaja ostatnio kurierzy nie miesci sie w glowie. Ostatnio sprzedalem monitor na ebay i wyslalem DPD - nigdy nie dotarl do kupcy. Dobrze ze byla wysylka ubezpieczona, ale na kase i tak trzeba czekac! A ile gadania...

Mam nadzieje ze nastepny kijek przyjdzie caly!

Pozdrawiam

Panowie z racji tego ze czasu na ryby przez prace nie mam zaczynam powoli wariowac i szukam sobie zajecia jak wracam z pracy ... Kupiłem jakiś czas temu takie cuś : 

xiia.jpg

Wygląda to bardzo ciekawie , ale pytanie mam takie : takie łożyska się oliwi czy nie trzeba ? Fabrycznie są suche :) Ma ktoś na zbyciy wypychacz tego czpienia co trzyma łożysko na szpuli ??? 

takie łożyska się oliwi czy nie trzeba ? Fabrycznie są suche :)

To zależy, czy chcesz rzucać za horyzont, czy na 100 metrów wystarczy. :P  Były wątki o oliwkach, trinity i inne, poszukaj, powinno coś wypluć. Są otwarte, więc swobodnie można doraźnie i czyścić i oliwić. Jeśli fabrycznie są suche, to nie powinno im zaszkodzić.

Ma ktoś na zbyciy wypychacz tego czpienia co trzyma łożysko na szpuli ??? 

Był też gdzieś wątek o usuwaniu tego trzpienia, ale nie kojarzę kiedy i gdzie. Powodzenia.  :) 

Pozdrawiam

Grzesiek

Jeśli fabrycznie są suche, to nie powinno im zaszkodzić.

Był też gdzieś wątek o usuwaniu tego trzpienia, ale nie kojarzę kiedy i gdzie. Powodzenia.  :) 

Pozdrawiam

Grzesiek

Najbardziej chodzi mi o to czy nie powinno , czy nie zaszkodzi . Jak sie pozbyć czpienia to ja wiem pytam czy może ktoś kupił wypychacz i nie jest mu potrzebny - odkupie z checia :)

Edytowane przez RafałWrocław

? dziwne, wszystkie oleje do łożysk L/UL,które widziałem miały "dozownik" kropelkowy z myślą o otwartych małych łożyskach

i aby wyciągnąć z ceramiki to co najlepsze, olej musi być też TOP

? dziwne, wszystkie oleje do łożysk L/UL,które widziałem miały "dozownik" kropelkowy z myślą o otwartych małych łożyskach

i aby wyciągnąć z ceramiki to co najlepsze, olej musi być też TOP

moze i friction-0 tez jest z takim dozownikiem jak piszesz,ja mam ten w aerozolu ale zawsze mozna przelac,zwlaszcza ze ta oliwka naprawde jest super do sicow

o czymś takim też trzeba było pomyśleć zawczasu, bo kombinerkami pogniesz pin

http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/2

No bazyl a o co ja sie pytam ?? czy ktos nie ma na zbyciu takiego czegos to ja odkupie bo u mefisto troche cena straszy - więcej niż za lożyska dałem 

a wie ktos moze jak mozna by je bylo po czasie wyczyscic,pytam bo ZPI maja po jednej stronie, plastikowe zabezpieczenie wiec wyplukanie w benzynie chyba odpada?zreszta czy wogole zabiegi typu plukanie przy tych lozyskach wchodza w gre czy zostaje tylko sprezone powietrze?

możemy się zrzucić to zamówię :), bo sam czekam, aż ktoś mi pożyczy :) :)

można czyścić, widziałem jakieś środki na Rakuten (poszukam), w skateboardingu stosuje się i czyści łożyska ceramiczne

http://www.bocabearings.com/bearing-info/frequently-asked-questions