Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Zerknij w ten wątek, może coś znajdziesz:

http://jerkbait.pl/topic/50756-shimano-beastmaster/page-17#entry2199442

Mi wygląda na serię pierwszą serię.

http://jerkbait.pl/topic/6768-shimano-beast-master-spinning/#entry1005954 

Edytowane przez coma
  • Like 2

Dzisiaj był debiut z castem w wersji Light (2-7g+ ES3”). Sprzęt to kołowrotek Lurestar C9- Air z plecionką Egi Metal PE0.8 oraz kij od kol. Mekamil.

1a5ad938bacba2077b2a3c6ca1b78193.jpg

Spisuje się to wyśmienicie, lżej niż 2g i guma nie łowię. Rzuca tak samo daleko jak zwykły spin, bród mimo wiatru nie uświadczyłem. Kołowrotek chodzi płynnie, jest bardzo dobrze wykonany.

Okoni nie było ale za to przyłowiło się 10 szczupaków w przedziale 45-55 cm i muszę przyznać że kijek od Kamila dał pięknie radę.

Generalnie, do spina raczej nie wrócę (no chyba że wiślany sandacz w nocy na woblery).

[emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Gdy zaczynałem ponad 60 lat temu, też miałem wędzisko z pędu leszczynowego, kołowrotek ze szpuli po niciach, żyłkę Stilon 0,50 i ryby brały jak opętane nawet w takim strumyku jak Dobrzynka, ale BYŁY RYBY... :(

Edytowane przez Alexspin

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj był debiut z castem w wersji Light (2-7g+ ES3”). Sprzęt to kołowrotek Lurestar C9- Air z plecionką Egi Metal PE0.8 oraz kij od kol. Mekamil.

Pooglądałem wczoraj ten multiplikator, jest bardzo zachęcający, a i cena nie jest porażająca. Prześpię się z tematem i chyba się skuszę.

https://pl.aliexpress.com/item/1941659742.html

Ma go jeden z naszych forumowiczów i jest bardzo zadowolony. Przez chwilę sam go na celowniku miałem, ale inne wydatki sprawiły, że kwestia zakupu się rozpłynęła w odmętach wód :)

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie, mam pytanko odnośnie CC 51DC, posiada ktoś może? I mógłby wyrazić swoją opinie na temat tego okrąglaczka?

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć w jakich gramaturach działała by ta maszynka?

Pozdrawiam, Łukasz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk