Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, xulbaitcasting ma swojego ducha :)

Ten duch zaklinany przez wędkarzy spełnia życzenie zarzucania najlżejszych ciężarków. Zaklinany przez Shimano, Daiwa, Hodgehog, Ktf itp. spełnia życzenie minimalizacji bezwładności szpulki i szpeju wyjętych z gniazda łożyska multiplikatora. To dobry duch :)  ale podobnie jak niektóre magiczne, jeszcze przed religią :) , chyba uwięziony. Taki może spełnić trzy życzenia i koniec. Trzecim życzeniem może być zysk tego zajęcia.

Tak działa chyba duch więziony w lampie albo nabijany w butelkę. Pozdrawiam
  • Like 1

4.0

Gdzieś pisałem na temat tej plecionki. Testowałem w listopadzie. Nie jestem jej fanem , ale może być

Po konsultacji z kolegą BOB kupiłem Shimano Yasei Pike do 100g. Wędka że sporym zapasem mocy, wykonanie schludne. Coś więcej napiszę po testach nad wodą z CC 200 DC.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Witam, xulbaitcasting ma swojego ducha :)
Ten duch zaklinany przez wędkarzy spełnia życzenie zarzucania najlżejszych ciężarków. Zaklinany przez Shimano, Daiwa, Hodgehog, Ktf itp. spełnia życzenie minimalizacji bezwładności szpulki i szpeju wyjętych z gniazda łożyska multiplikatora. To dobry duch :)  ale podobnie jak niektóre magiczne, jeszcze przed religią :) , chyba uwięziony. Taki może spełnić trzy życzenia i koniec. Trzecim życzeniem może być zysk tego zajęcia.
Tak działa chyba duch więziony w lampie albo nabijany w butelkę. Pozdrawiam

Zna ktoś może link do translatora? Trudno to rozkminić... :doh:

• Like 1

Witam, trzecim życzeniem może być Zysk - oczywiście jak w banku :D, plus VAT - obowiązujący (a niektórych od niedawna nieobowiązujący :D), plus Cło - fiskalne, plus Narzuty - drobne wcześniej ukryte w Kosztach ale czasami wprost skandaliczne.

Skandaliczne to łapówki, zawyżone Koszty, nieistniejące a księgowane Koszty itp. z ł o d z i e j s t w o. 

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Haaaaj????

Japonia nie wysyła nic od 3 kwietnia. Potwierdzicie, że przesyłki zostały wstrzymane?

Do tego przesyłki wysłane przed tym terminem nie są aktualizowane w PL. Jedynie, że wysłane z Japonii i na tym kończy się aktualizacj:(????????‍♂️????????‍♂️

Pzdr!

Edytowane przez PILOT

Witam,

nie wiem, czy to właściwe miejsce jednak spróbuję. Mianowicie proszę o konsultację techniczną. Na korbce w steezie 105xhl ltd. wyczuwam niewielki luz (ok. 1mm). Dodam, że w dwóch innych nsteezach luzu tego nie ma. Proszę o informację, czy to coś groźnego:), i czy można to zlikwidować. Z góry dziękuje i pozdrawiam. 

Haaaaj

Japonia nie wysyła nic od 3 kwietnia. Potwierdzicie, że przesyłki zostały wstrzymane?

Do tego przesyłki wysłane przed tym terminem nie są aktualizowane w PL. Jedynie, że wysłane z Japonii i na tym kończy się aktualizacj:(‍♂‍♂

Pzdr!

Pilot coś znowu pozamawiał :)?

Pozdro

Wesołych świąt :)

• Like 1

W tym tygodniu przyszedł mój pierwszy w życiu multik: Lurestar air c9. Kijka jeszcze nie mam ale na pierwsze testy zalozylem do spina 5-20g i porzucałem na sucho na ogrodzie, mimo starej żyłki pierwsze rzuty nawet bez tragedi :P Ale jeszcze daleka droga przedemną :P

post-64046-0-35791400-1586726369_thumb.jpg

• Like 2

Witajcie koledzy, proszę Was o pomoc w ustaleniu wartości multiplikatora Daiwa Tatula 103HL-TW w wersji jdm. Mechanicznie jest wszystko w porządku, kołowrotek posiada obtarcia na zdejmowanej pokrywie, które starałem się uwidocznić na zdjęciach. Zamieszczam jego zdjęcia do wglądu, będę wdzięczny za odpowiedzi, pozdrawiam, Marek

post-58156-0-06391600-1587201454_thumb.jpg

post-58156-0-42432100-1587201469_thumb.jpg

post-58156-0-52798800-1587201474_thumb.jpg