Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Cześć Panowie, posiada może ktoś jedną z tych szpul? I mógłby podzielić się informacjami jakie plecionki na nie nawija (tzn. ile lb?) i ile danej plecionki realnie wchodzi na szpulkę?

Najchętniej dowiedziałbym się ile wejdzie realnie jakiejś japońskiej plecionki 25lb.

Dokładnie chodzi mi o te szpulki:

- RCS 1012 SV Spool G1

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3762

- RCS 1016 SV Spool G1

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3763

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cześć Panowie, posiada może ktoś jedną z tych szpul? I mógłby podzielić się informacjami jakie plecionki na nie nawija (tzn. ile lb?) i ile danej plecionki realnie wchodzi na szpulkę?

Najchętniej dowiedziałbym się ile wejdzie realnie jakiejś japońskiej plecionki 25lb.

Dokładnie chodzi mi o te szpulki:

- RCS 1012 SV Spool G1

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3762

- RCS 1016 SV Spool G1

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3763

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Nikt nic?

• 2 miesiące temu...

No ładnie, Kamilku. Postaraj się wrzucić foty ryb, złowionych jakże tym zacnym sprzętem. P.S. Pakujesz nadal?

Dzieki Piotrze, stara milosc nie rdzewieje. Mam niestety tylko na koncie kilka Rap, Sandacza i pare okoni z zeszlego sezonu. Fotki jakies podeslalem Rafalowi jak sie nie myle. W tym roku bylem dopiero raz nad woda i jak pogoda bedzie w miare ok chce jechac znow w niedziele. Narazie place frycowe na nowej wodzie i szukam jakis dobrych met.

co do silki to naturalnie dalej cwicze i probuje sie rozwijac :-)

• Like 1

A jednak stało się...  hehe, tytuł idealnie pasuje. Pamiętam jak wzbraniałem się przed castem, "na co mi", "drogie to", "korbą też się da" - najcięższego spina miałem do 140g, po spróbowaniu castingu wiedziałem że nie ma odwrotu. Przygodę z multikami zacząłem w 2019. Dzisiaj trochę sprzęty przeglądałem, do szczęści brakuje mi jeszcze lexy 400HD, do wakacj się ogarnie :D

post-71003-0-98805200-1649524388_thumb.jpg

• Like 8

A jednak stało się...  hehe, tytuł idealnie pasuje. Pamiętam jak wzbraniałem się przed castem, "na co mi", "drogie to", "korbą też się da" - najcięższego spina miałem do 140g, po spróbowaniu castingu wiedziałem że nie ma odwrotu. Przygodę z multikami zacząłem w 2019. Dzisiaj trochę sprzęty przeglądałem, do szczęści brakuje mi jeszcze lexy 400HD, do wakacj się ogarnie biggrin.png

Brakuję to tu czegoś na leciutko biggrin.png

Edytowane przez Sławek Nikt

Niczego Sławciu nie brakuje. Po prostu nie znasz Michała. Jak Go poznałem, to stwierdziłem, iż łowię w caście na lajta. A wiesz jak łowię.

Znam Michała, nawet chwile porozmawialiśmy smile.png Fakt, to człowiek, który lubi ciężko biggrin.png

Edytowane przez Sławek Nikt

Pytanie do praktyków ;)

O ile procentowo zwiększy się zasięg rzutu w steez sv zamieniając szpulę na lekką przy przynętach 8-10 g ?

Oczywiście plus minus jestem świadom rozbieżności wynikających z doboru wędki czy grubości plecionki :)

Edytowane przez sero1975

Mam 103 Hl i lekka szpulka I jest roznica. Kolega mial 3m Karg'a czy jak zwal te piekelne blanki i rzucal minimalnie dalej. Sam byl w szoku i nie umial uwierzyc. Nie mierzylem ale bylo z pewnoscia 50m+. Kijek wtedy byl to EG Kaleido Black raven, linka 8lb sunline x4, 10gr bullet do texasa + "3 rak. Szpulka to tanszy zamiennik nie originalny Honeycomb.

Mam 103 Hl i lekka szpulka I jest roznica. Kolega mial 3m Karg'a czy jak zwal te piekelne blanki i rzucal minimalnie dalej. Sam byl w szoku i nie umial uwierzyc. Nie mierzylem ale bylo z pewnoscia 50m+. Kijek wtedy byl to EG Kaleido Black raven, linka 8lb sunline x4, 10gr bullet do texasa + "3 rak. Szpulka to tanszy zamiennik nie originalny Honeycomb.

Szpulka od 103 HL waży jednak trochę więcej niż od sv tw 1016…

Osobiście uważam, że przy przynęcie 9-10gr w zupełności starczy oryginalna szpulka, żeby latało jak trzeba. Piszę o steeze sv tw 1016.

Edytowane przez koval75
  • Like 1