mayou Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Jak nie zrobisz, to się trzeba będzie nauczyć japońskiego. A wiesz jakie to jest trudne.... No kiedy na ryby mamy chodzić jak trza ryć japoński... Pz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Niech Wam bedzie Zaczalem juz troche sie bawic. Banner dla kanalu YT juz jest 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia I jak tam Panowie po weekendzie? Ja spotkalem sie wczoraj z kolegami, prawdziwe wariaty jesli chodzi o JDM i polow pstragow. Niestety woda na ktorej wszyscy trzej moglismy lowic mimo ze wyglada bajecznie to niestety taki burdel dla miejscowych troche. 2-3 tyg. Po zarybieniu jest prawie wszystko juz wyjete i zostaja niedobitki ktore dziennie sa maltretowane przez co byly tak plochliwe i uciekaly od wszelkich woblerow czy gumek. Kolega wyjal na koncu muchowke i zloil na dupe???? Mialem w rece taki sprzet ze balem sie to wogole do reki wziasc. Wedki Anglo czyli japonski handmade ktorych bez odpowiednich kontaktów czlowiek kupic nie moze. Mlynki Abu w najmniejszym rozmiarze w ktorych tak naprawde to z abu byly boczne panele a reszta full set Avail wlacznie z rama. Mlynek isuzu tez Full tuned na czesciach Avail (Fotka) ktorym kolega rzucal Nimfe warzaca max 1gr. Latalo to 5m ale na takim ciurku starczylo. 2-3gr latalo z tego tak ze nie moglem sie napatrzeć. Kolega pokazal mi jeszcze zlota CC51 tez full Avail i w powloce ceramicznej, cudo takie i rzuca lepiej od isuzu. Swiry takie ze czlowiek sie znowu czegos dowiedzial i nauczyl. Wrzuce pare fotek do podglądu. Ryb nie polowilem ale wrocilem z nowym kijkiem, bedzie o czym mowic na kanale. Kijek po zmarlym koledze wiec w taki sposob chcialem go zachowac w pamieci. Mielismy kontakt online ale dosc intensywny i przez pare lat. Co do mojego kanalu na yt to wyglada na to ze jak wszystko dobrze pojdzie to moze po weekendzie wpadnie cos juz na przetarcie szlakow. Nie zamierzam robic kariery na ale niechce wrzucac byle czego byle bylo. Chce zeby to mialo rece i nogi dlatego duzo planowania i zbierania info zeby efekt byl zadawalajacy i zebym nie musial sie wstydzic. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Panowie szybki pytanie mam. Załóżmy ze na weekend będę kręcił pierwszy material na mój kanał i mam do Was pytanie co chcieli byście zobaczyć? Czy np. mój Arsenal w sensie jakim sprzętem aktualnie łowie? Moze przedstawić jakaś konkretna metodę. Moze jakiś "Portret" konkretnej przynęty. A moze macie inne pomysły? Licze na Was bo chciałbym żebyście to wy byli moimi pierwszymi widzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Osobiście uwazam, ze nie ma sensu pokazywać sprzętu, bo i tak ten pokażesz w trakcie dalszych nagrań. Lepiej pokazac cos co ciekawi i jest w stanie edukować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Osobiście uwazam, ze nie ma sensu pokazywać sprzętu, bo i tak ten pokażesz w trakcie dalszych nagrań. Lepiej pokazac cos co ciekawi i jest w stanie edukowaćW takim razie co? Czekam na konkretne sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Tak zwany wstępniak moim zdaniem jak najbardziej ma sens. Czy to materiał na cały odcinek ? Sądzę, że tak, ale to już zależy od inwencji twórcy i wielu innych aspektów pisząc ślicznie. Mnie osobiście zdecydowanie brakuje prezentacji wędek, które na naszym rynku są obecne w relatywnie dużej ilości np. yamaga, a po polsku materiałów na temat tego sprzętu jak nie było tak nie ma. Do tego najbardziej brakuje mi niuansów czyli porównań pomiędzy wersjami zwłaszcza tymi zbliżonymi do siebie parametrami, ponieważ czasami bywają one naprawdę bardzo istotne. Zatem wstępniak tak i potem fajne odcinki ze sprzętem po kolei od najsłabszego modelu o ile masz takie serie. W każdym odcinku solidna prezentacja jednego modelu pod możliwie każdym kątem z punktu widzenia wędkarza tak aby materiał było możliwie najbardziej obiektywny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Tak będzie mały wstępniak jak fajnie to ująłeś i moze 1 - 2 Shorty na rozgrzewkę. Kijki mam przeróżne i najlżejszy w cascie to do 7gr do 28gr. Przekładając to na ilość wędek jest co porównywać. Zeby nie było nudno chciałem lekka rotacje robić. Wedki, Młynki, Wabiki, Metody i moze czasem jakieś migawki z nad wody. Musze po prostu zobaczyć ile czasu potrzebuje na jeden film i przeliczyć to na skale miesiąca zeby wiedzieć co ile mógłbym wrzucać material. Tak jak slusznie zauwazyles nie chce tylko przytoczyć opis producenta i podać suchych faktów ale tez opisać swoje odczucia jako praktyka bo takim jestem w pierwszej lini. Bede myslal powoli nad jakims skryptem. A sa moze jakies metody polowu ktore was interesuja bo tez nie wiem czy sa jakies konkretne filmiki po polsku co do C rig, Free Rig, Hover Shot/Midstrolling itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia https://jerkbait.pl/topic/51050-pochwal-si%C4%99-nowym-sprz%C4%99tem/ wpis 9812 czyli Twój. Jak pójdziesz w tym kierunku to będzie dobrze.I tak przy okazji. Wielu recenzentów na wędkę np. okoniówkę połowi okonki i 30 minut na ten temat jaka to fajna wędka, ale rzadko co z przyłowem większej ryby czyli o jej granicznych parametrach w trakcie holu. Tak, wiem to nie jest clou programu, ale jeśli miał takie doświadczenia, a przy solidnym teście miał na pewno to mógłby dodać kilka słów. I przede wszystkim realne c.w., akcja i praca pod rybami. Nie jedną w jednym słusznym rozmiarze , ale kilkoma w baaardzo różnych rozmiarach. Kiedyś sam podjarany jednym z abu kupiłem wydając oszczędzone pieniądze i zaraz potem sprzedałem bo recenzenci pisali, że czuła, że wyciągnie wszystko, ale chyba dodać zapomnieli, że dolne c.w. to abstrakcja jakaś była, a mnie akurat na dolnym zależało. Także rentgen od góry do dołu, opis do czego dedykuje patyka producent, do czego używasz Ty i do czego może go używać wędkarza z Polski albo do czego można by używać w naszych polskich wodach i tak dalej i będzie tak i tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Dzięki śliczne za podanie kierunku Zobaczymy moze jeszcze ktoś ma jakieś sugestie lub propozycje A możecie podać jakieś kanały polskich YT zeby zerknąć jak to wygląda w kraju? przyznam sie bez bicia ze oglądam tylko zagraniczne i tez nie duzo. Edytowane 29 Kwietnia przez Predatorhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Jak najwięcej sprzętu castingowego w akcji! Tzn podczas łowienia, opisy konkretnych zestawów, pod konkretne przynęty, ich plusy, minusy itd Ile ja bym dał, żeby pewien Fin łowiący z bellyboata monstrualne szczupaki w rzekach Finlandii na białe wędki nadal nagrywał :/ albo żeby pontus wrzucał filmy z łowienia z belly... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia No ja mam za slabe warunki na Belly ale bedzie castingowo napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Jak najwięcej sprzętu castingowego w akcji! Tzn podczas łowienia, opisy konkretnych zestawów, pod konkretne przynęty, ich plusy, minusy itd Ile ja bym dał, żeby pewien Fin łowiący z bellyboata monstrualne szczupaki w rzekach Finlandii na białe wędki nadal nagrywał :/ albo żeby pontus wrzucał filmy z łowienia z belly...Można prosić kolegę o link do tego kanału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Kanał zamknięty, filmy usunięte, kolega przestał nagrywać od kiedy na jego miejscówkach z filmów, na ogół dzikich pojawiły się dzikie hordy żądnych mięsiwa rybiego osobników... A to było lat temu już około 10, ale u mnie zaszczepiło castingowy fanatyzm, który nieprzerwanie trwa po dzień dzisiejszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Wczoraj polowione i cos nawet nakrecone wiec cos tam sie powoli dzieje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Krotki Teaser zeby moc wrzucic link do Kanalu. https://youtube.com/@zenfishingpolska?si=Ks7vIVvFvTs88gCZ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Panowie po raz ostatni potrzebuje waszej pomocy. Mam kilka pomyslow na pierwszy film ale sam sie do konca zdecydowac nie potrafie. Co dla Was jest bardziej interesujace na 1 film tak aby przykuc uwage wasza i innych?1. Recenzja Kijkow jak EG super Cougar/ Raid japan Joker.2. Omowienie metod jak Texas/carolina rig, free rig, ned rig?3. Polow na twitchbaity czyli sprzet, linki, Przykladowe przynety i ich prowadzenie?4. Wybor Linki w castingu. Zalety i wady poszczegolnych linek (Mono, FC, Plecionki)5. Portret przynet ( Crankbait) z czym to sie je itd. Mozecie tez podac cos od siebie czego nie wymienilem a bardzo was by to interesowalo. Chce sie poprostu jak najlepiej przygotowac zeby Material byl przydatny a nie film dla filmu. Dziekuje i serdecznie pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Jak dla wszyscto co zapronowałeś i to w kolejności: 4, 2, 3, 5, 1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Krotki Teaser zeby moc wrzucic link do Kanalu. https://youtube.com/@zenfishingpolska?si=Ks7vIVvFvTs88gCZProponuję tytuł filmu zmienić na bardziej poprawny, np. Zen Fishing Polska- Kanał inny niż wszystkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja No i doskonale. Pozdrawiam i czekam z zainteresowaniem na pierwszy film 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Co nie co juz uszykowalem na jutrzejsze nagrywki ???? Mysle ze wiadomo o czym bedzie pierwszy film ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Witajcie, Pierwszy film będzie o 18. Jestem ogólnie zadowolony ale niestety ograniczenia sprzętowe nie pozwoliły mi tego tak zrealizować jakbym chciał. jest na pewno sporo rzeczy które będę starał sie poprawiać z filmu na film. Aktualnie jestem na etapie planowania "inwestycji" w osprzęt i odpowiednie oprogramowanie. Wszystko zależy od aktywności na kanale bo nie mówimy tu o zainwestowaniu 200zl tylko już o nie malej sumce ale jestem gotowy na takie przedsięwzięcie bo sprawia mi to frajdę Podsumowując, z efektu końcowego zważywszy na możliwości które posiadam jestem zadowolony ale wiem ze potrafię zrobić to lepiej i do tego będę darzył. Mam tez cicha nadzieje ze i Wam sie spodoba i będziecie wyrozumiali i dacie mi szanse was przekonać ze ten projekt może być naprawdę ciekawy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Z mojej strony, jak będą ryby łowione na casta, tak trochę mniej niż standardowo, czyli w zakresie l do m, do tego na fajnych wodach np rzeczkach, z fajnymi widoczkami itd. to jednego fana juz masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Z mojej strony, jak będą ryby łowione na casta, tak trochę mniej niż standardowo, czyli w zakresie l do m, do tego na fajnych wodach np rzeczkach, z fajnymi widoczkami itd. to jednego fana juz masz Da sie zrobić. Myślę intensywnie jak ugryźć temat sprzętu typu kamerki, PC do obróbki itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja Tak wiec panowie, wzialem sobie wasze wskazowki i rady do serca i zakupilem juz na poczatek troche sprzetu zeby nastepny material byl juz na innym poziomie. Możecie zasugerować o czym chcielibyscie posluchac nastepnym razem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi