Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Daiwy opatentowany Air Beam jest ponad czasowy. Pamiętam jak pierwsze patyki Steez weszły na rynek z tym systemem. Piękna sprawa,bez konkurencyjna.

Aczkolwiek w moim warsztacie wędkarskim Black Jack biega na szczupaki i sandacze, a gdy chcę bardziej ambitnie to jeziorwe trocie.

post-49977-0-43742800-1757496966_thumb.jpgattachicon.gif img_3_1757496671874.jpg

attachicon.gif post-49977-0-77291900-1527189640.jpg

Na oksy lubię zabierać w zależności od warunków jakie panują nad wodą i na głębokościach jakich w danych akwenach gargamele się ustawiają Skayray, Skayray Power Plus albo F-speca.

attachicon.gif img_5_1757496716624.jpgattachicon.gif img_4_1757496701455.jpg

Zabawa przednia.

Pozdrawiam wszystkich casting owych świrów.

Fajny sprzęt, ale znacznie fajniejsze wody :)

Bezkompromisowo :P jakoś nie wpadają mi w łapki wędki od Daiwy, ale muszę to zmienić w końcu bo z multikow juz tylko Daiwa gości na salonach i pewnie tak zostanie będę się skłaniał teraz ku wędce pod lekkie łowienie w opadzie więc może zaryzykuję z zamówieniem jakiegoś wędziska daiwy ale czeka mnie jeszcze reaserch w necie co jest godne zakupu.

• Like 3

Tak sobie rozmyślam. Rozglądam się za kijkiem, oczywiście castingowym 2,1 - 2,3 m dwuczęściowym.  To warunek sine qua non jak mawiali starożytni czyli niezbędny. CW  10 - 40g W miarę uniwersalny ( wiem , wiem jak coś do wszystkiego to do d...)  1/3 czasu gumki 1/3 woblery 1/3 żelazo głównie obrotowe.. Jak widać głównie szczupak. Akcja raczej fast niż  xfast  Pracował by z zillionem (mam kilka ) Dlaczego nie jednoczęściówka  ? Bo mam o tych parametrach jestem zadowolony ale na starość zrobiłem się wygodny. Nie pali mi się, rozglądam się  Aha, budżet... im mniej to zawsze lepiej  ;) powiedzmy do około 1500 Doradzicie coś Koledzy ? Szczególnie ci co mają i używają.

Jeśli ma być w miarę przyjemna cena ale zajefajny kijaszek to zerknij na serie Rebellion  :)

Zaciekawiłeś, cenowo im taniej tym zawsze fajniej szczególnie w przypadku patyków w moim przypadku, mam jakiś magiczny fart do łamania kijków w niewyjaśnionych okolicznościach często nawet nie przez samego siebie.. Tak co jakiś  czas staram się tu zaglądać i czytać co pisane było wcześniej i z tego sklejać sobie jakieś całości albo generalnie jakiś pogląd ale, spora lektura często też mało jasna.

Zerknę tego rebelliona, myślałem ostatnio nad serią tatula ale obstawiam, że pokryła by mi się akcją z zodiasami i adrenami.. Musze sobię sprezentować jeszcze patyczek stricte pod jerki ale, że stosunkowo mało na nie łowię ( pewnie błędnie ) to nie mam pośpiechu z dotarciem do sklepu.

Tak sobie rozmyślam. Rozglądam się za kijkiem, oczywiście castingowym 2,1 - 2,3 m dwuczęściowym.  To warunek sine qua non jak mawiali starożytni czyli niezbędny. CW  10 - 40g W miarę uniwersalny ( wiem , wiem jak coś do wszystkiego to do d...)  1/3 czasu gumki 1/3 woblery 1/3 żelazo głównie obrotowe.. Jak widać głównie szczupak. Akcja raczej fast niż  xfast  Pracował by z zillionem (mam kilka ) Dlaczego nie jednoczęściówka  ? Bo mam o tych parametrach jestem zadowolony ale na starość zrobiłem się wygodny. Nie pali mi się, rozglądam się  Aha, budżet... im mniej to zawsze lepiej  ;) powiedzmy do około 1500 Doradzicie coś Koledzy ? Szczególnie ci co mają i używają.

To zerknij na ta serie Megabassa może cos przykuje twoja uwagę. 

Zaciekawiłeś, cenowo im taniej tym zawsze fajniej szczególnie w przypadku patyków w moim przypadku, mam jakiś magiczny fart do łamania kijków w niewyjaśnionych okolicznościach często nawet nie przez samego siebie.. Tak co jakiś  czas staram się tu zaglądać i czytać co pisane było wcześniej i z tego sklejać sobie jakieś całości albo generalnie jakiś pogląd ale, spora lektura często też mało jasna.

Zerknę tego rebelliona, myślałem ostatnio nad serią tatula ale obstawiam, że pokryła by mi się akcją z zodiasami i adrenami.. Musze sobię sprezentować jeszcze patyczek stricte pod jerki ale, że stosunkowo mało na nie łowię ( pewnie błędnie ) to nie mam pośpiechu z dotarciem do sklepu.

Seria Tatula jako low Budget podobno jest świetna. Rebellion optycznie jak i użytkowo naprawdę udane kijaszki i każdy znajdzie cos dla siebie. Sa jedno jak i dwuczęściowe i bodajże od klasy L do XH. 

• Like 1