minecjusz Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Ale chyba na spławik się nie przerzucasz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Na feederka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 HiCos z innej beczki.Dzisiaj bylem nad rzeka. Otwarta przestrzen i bardzo mocny wiatr. Stan wody podniesiony.Atmosfera byla posepna, a ze wzgledu na kompletnie zachmurzone niebo, absolutnie ciemno. Pomimo pelni ksiezyca.Gdyby nie chec sprawdzenia nowej wedki, nie poszedl bym nad wode. Poniewaz na CC51DC musze jeszcze z tydzien poczekac, zalozylem do tego mojego nowego nabytku ( Daiwa Branzino 96 MLB) , mojego poczciwgo Alphas R-edition. Mam ten multik czwarty sezon. Dbam o niego, ale smarowany jeszcze nie byl. Bo i po co. pracuje plynnie, bez szmerow dochodzacych z przekladni. Ci ktorzy lowia Metanium MG lub np. Zilionem , wiedza co mam na mysli.Ze wzgledu na ten mocny wiatr, nie zakladalem Rapali F7 czy nawet F9. Pozostalem przy F11 i Rapali HJ10. Dodatkowo mialem takie male gumy, kupione w Polsce(Rambo , Jambo czy tak podobnie sie nazywaly) na 3g glowce.Wiem , ze w tych warunkach pogodowych, niechetnie lowilem nawet spinningiem. Jednak nigdy wczesniej nie przypuszczalem, ze z taka brawura i latwoscia , mozna lowic ryby na takiego "nielota" jak " ORIGINAL FLOTTANT" od Rapali, na multiplikator.Po godzinie wedkowania zaliczylem sandacza (62cm 2,15Kg) i malego esoxa. Niestety sandacz udezyl w gume i dalej nie wiem ,jak zacina ta wedka woblerem ten twardy sandaczowy pysk. Jednak przy 2 kilowym sandaczu nie bylo juz mowy o silowym holu. Ale do tego mam inne kije , Megabassa czy tez robione na zamowienie. Tak czy siak, jak na razie mam bardzo pozytywne wrazenie. A jednego jestem pewny. Wedki z takim "harakterem" jeszcze nie widzialem. Choc nie jest to, napewno wedzisko "uniwersalne".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Bo i po co. pracuje plynnie, bez szmerow dochodzacych z przekladni. Ci ktorzy lowia Metanium MG lub np. Zilionem , wiedza co mam na mysli. Hmmm mozesz to rozwinac? Lowie Zillionem R 2 czy 3 sezon i mlynek chodzi plynniej jak wiele mlynkow na rynku, a "pare" ich mialem w tym takze alphasa R. Ze wam sie chce biegac z 9stopowymi witkami :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Za bardzo to uproscilem. Zilion 7.1 100SHL jest mocnym i dobrym multikiem. Tylko przy lowieniu, denerwuje mnie, ze czuje poprzez korbe multiplikatora, zeby przekladni. Obecnie mamy na rynku kilka rodzaji tego multika. Moze te chodza juz plynniej, niz ten moj. Jest to jednak nazekanie na "wyzszym poziomie" i tylko dlatego, ze do najtanszych multiplikatorow ,ten Zilion 7.1 100SHL (w swoim czasie) tez nie nalezal.Z Metanium Mg7 mam tylko zle doswiadczenia. Moze dlatego nie jestem, w tym przypadku obiektywny. Moj MG7 byl jednym z pierwszych MG7, jakie ukazaly sie na rynku. Po jednym sezonie, wykruszyly sie koncowki kilku zebow na duzej zebatce. Do najmocniejszych, to te przekladnie, w tedy, nie nalezaly. Tylko dlaczego w CC51DC itp., w Alphas itp. sa zebatki ze stopu mosiadzu ?Jak te inne takie "dobre sa".Opisuje tu tylko moje wlasne doswidczenia zebrane w czasie. Kazdy ma prawo do wlasnch . Obecnie zamowilem CC51DC (+/- 700 Euro) pomimo, ze nie chcialem juz wiecej Shimano. Na CC w tym rozmiarze dlugo czekalem,ale powiedzialem sobie,ze nie kupie wiecej multikow z " pierwszej produkcji". Dlatego ten jeden rok, jeszcze odczekalem wiecej.Alpha R-edition 103L kupilem za porada jednego ze "starych Forumowiczow" i do dzisiaj jestem z tego multika zadowolony. Tak jak juz powyzej napisalem, 4 seson i zadnych problemow.Tego CC51DC kupuje do F1-63Xp Dti Megabassa, a i do Branzino tez bedzie pasowal.Chce poprostu "ukrasc jeszcze kilka" gramow na przynecie.Mg7 mam z plytka szpula Yumeyi. Z ta szpula obsluguje ten multik, lzejsze lub mniej lotne przynety niz Alpha R-edition ,albo wybacza "bledy wedkarza". Bez szpuli Yumeya, nie.Musze jednak przyznac, ze przywiazuje duza uwage do wygladu sprzetu, a to nie zawsze jest wskazane. Tak czy siak sa to moje doswidczenia. Lowie moim sprzetem, a nie od kolgi pozyczonym na "5min" , lub "polizanym" przez szybe witryny lub monitora w sklepie, w sklepie internetowym.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Bo i po co. pracuje plynnie, bez szmerow dochodzacych z przekladni. Ci ktorzy lowia Metanium MG lub np. Zilionem , wiedza co mam na mysli. Hmmm mozesz to rozwinac? Lowie Zillionem R 2 czy 3 sezon i mlynek chodzi plynniej jak wiele mlynkow na rynku, a "pare" ich mialem w tym takze alphasa R. Ze wam sie chce biegac z 9stopowymi witkami :ph34r:Nad rzeka tylko raz biegalem, a to jest juz dobrych kilka lat temu i bylo to na zlocie Forumowiczow. Zlot ten zreszta bardzo mile wspominam. Moze tylko pomimo tego, ze nad ranem tylek mi przemarzl i ze sprzet mialem na "krokodyla" a nie na pstraga. Byly to moje pierwsze doswidczenia z "pazurem i muliplikatorem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nowa cena na RYOGE : 2200 zł za cały zestaw - po za cześciami tuningowymi wszystko co fabryka dala http://jerkbait.pl/topic/30310-s-daiwa-ryoga-1016hl-tuning-2200-zł/?p=1321323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Dzisiaj mały wypad nad wodę - w końcu udało się pomachać nową zabawką . Na pierwszy ogień poszły woblerki miedzy 4-10g , kij pieknie ładuje się w przedziale 6-10g chociaż 4g Chubbym też da się rzucic ale do tego jednak trzeba inny młynek RYOGA daje komfort 6g+ . The Steed jest niezwykle czuły , gumą na główce 10-17g czuć każdy kontakt z dnem i ze wszystkim co znajduje się w wodzie - czułem się jak bym całe życie był ślepy i nagle wrócił mi wzrok . Przynety gumowe latają jak z katapulty . @meme174 pogodziłem się z tym FC Duela - kwestia regulacji docisku , magnetyka i pracy kciukiem ,przy woblerach komfort taki sobie ale gumy już na luzie na nim latają . Podsumowujać The Steed to kij "UL" ale z niezłym zapasem mocy . Aha żeby nie było kij już ochrzczony - mały bo mały ale jest : Edytowane 21 Października 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Ryba! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Ryba! Gratulacje Jedna mała ale i tak cieszy miałem jeszcze jedną ale sie nie pokazała 5sek i spadła Następnym razem będzie wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Nieważne Wreszcie jakaś ryba w wątku zawitała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Nieważne Wreszcie jakaś ryba w wątku zawitała Miałem jeszcze po drodze szczupaczki na woblery mojej dziewczyny ale takich rozmiarów ze szkoda zdjecie nawe robic Mało czasu było na ryby ale teraz mam nadziej ze odbije sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Widzisz Cycu :p Mowilem ze odpowiedni kij jest tak samo wazny nak odpowiedni multis Ciesze sie ze dobralem odpowoedni kij do twoich i potrzeb i ze jestes zadowolony. Trenuj gumisie, pierwsze efekty juz sa. Malymi kroczkami dojdziesz do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Widzisz Cycu :p Mowilem ze odpowiedni kij jest tak samo wazny nak odpowiedni multis Ciesze sie ze dobralem odpowoedni kij do twoich i potrzeb i ze jestes zadowolony. Trenuj gumisie, pierwsze efekty juz sa. Malymi kroczkami dojdziesz do celu Szkoda że małymi a nie 7 milowymi hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Weekendowa rozrywka Steez dostal nowe lozyska, HedgeHog Air Bfs a moja zilli normalne czarne knoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja tam szukam jakiś fajnych knobów do mojej nowej Calcutty Conquest 51 - chyba skonczy sie na tych drewnianych Availach co mi radziłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja mam originalne bo lubie shimanowskie, sa wygodne i mi super w palutach lerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 A ja jestem ******* i se kupie drewniane xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Masz nasrane w tobolku i tyle i chyba masz za duzo siana skoro takie pierdoly pod czacha Ci sie rodza. Kup lepiej porzadna linke, jakies wobki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Masz nasrane w tobolku i tyle i chyba masz za duzo siana skoro takie pierdoly pod czacha Ci sie rodza. Kup lepiej porzadna linke, jakies wobki itd Lepiej gadaj jaki FC 8lb mam kupic a nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Drewniany, pod knoby :ph34r: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Drewniany, pod knoby :ph34r: Ty sam jestes drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Moja paka juzndzisiaj doszla, twoje sa w drodze. Byle do weekendu sie dokulaly to w niedziele wysle tak jak ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Rafał ustawiam się jako pierwszy do CC51 jak będziesz go sprzedawał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Rafał ustawiam się jako pierwszy do CC51 jak będziesz go sprzedawał... Nie tym razem DOROSŁEM haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi