PILOT Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dawno nie odwiedzałem tematu a tu już takie luźne gadki się rodzą... Ta CC51 coś mi się wydaje, że szybciej pójdzie niż Ryoga;p, skoro ja wróciłem do spina (nie rezygnując z castingu!) - to już wsyztsko w tym sporcie jest możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Moja paka juzndzisiaj doszla, twoje sa w drodze. Byle do weekendu sie dokulaly to w niedziele wysle tak jak ostatnio Już wiesz że bedziesz mi motał taką czapeczke xD hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Rafał mówisz masz http://www.ebay.pl/itm/Evergreen-Cap-Pop-Cap-Original-Japan-Free-Size-Blue-/141047972833?pt=US_Athletic_Clothing&hash=item20d71d43e1http://www.ebay.pl/itm/Evergreen-Cap-Pop-Cap-Original-Japan-Free-Size-Maroon-White-/160990491612?pt=US_Athletic_Clothing&hash=item257bc7f3dcPatrolowkahttp://www.ebay.pl/itm/Evergreen-Cap-Work-Cap-Original-Japan-Free-Size-Black-/130926861388?pt=US_Athletic_Clothing&hash=item1e7bd95c4chttp://www.ebay.pl/itm/Evergreen-Cap-Work-Cap-Original-Japan-Free-Size-Beige-/141055110405?pt=US_Athletic_Clothing&hash=item20d78a2d05http://www.ebay.pl/itm/Evergreen-Cap-Fit-Cap-Light-Original-Japan-Free-Size-Black-/161054717572?pt=US_Athletic_Clothing&hash=item257f9bf684 ten heralces dosyc ciekawy .... Edytowane 28 Października 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 ten heralces dosyc ciekawy .... Zgadzam się kuusiii skur... Ale musi czekać do nowego roku ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Rafał jak 2 stycznia bedziesz go miec skrobnij pare słow o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Rafał jak 2 stycznia bedziesz go miec skrobnij pare słow o nim 2 jeszcze kaca bede miał musisz poczekać do 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 No to panowie juz poszło wszystko i nie ma odwrotu młynki spiningowe sprzedane (zostały kije ale raczej watpie czy ktoś się na nie skusi) Kij castingowy zamówiony za posrednictwem Tomka w pracowni FishingArt - CTS 2,4 m 5-15g wszystko w czarnym kolorku i czerwonymi dodatkami , młynek zamówiony u Mefisto i tu mała zmiana z powodu braku Calcutty 51 - Shimano ALDEBARAN BFS XG . Tomek namówił mnie jednak na profil . Doczekać się już nie mogę efektu końcowego i zastanaowić się juz muszę kto mnie nauczy się tym obsługiwać xD Co się odwlecze to nie uciecze : I tu mam pytanie - w zestawie sa dwa kolory bloczkó zapasowych - może ktoś rozwinać ten temat ? Czym one się róznią i jak je dobrac ? Zdjęcia lepsze dodam jutro z pierwszego wypadu nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Rafal wez wage i zobaczysz roznice powinny roznic sie waga i tak na chlopski rozum myslac czym lzejsze tym mocniej zwalniaja ( sila odsrodkowa ma mniejsza wage aby ja uniesc i mocniej bloczki hamuja ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 No i masz wkoncu ta swoja wymarzona i niedostepna CC51 A jak DoA 8lb? Zadowolony na 1 rzut oka? Dawaj na ryby bo troche juz porzadnego stufu masz Ja po nocce spac nie moge bo czekam na swojego Everka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ciemniejsze bloczki szybciej wyhamowują szpule ponieważ są cięższe, Im więcej ciężaru na rozecie tym szybciej będzie szpulka przestawała się kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ciemniejsze bloczki szybciej wyhamowują szpule ponieważ są cięższe, Im więcej ciężaru na rozecie tym szybciej będzie szpulka przestawała się kręcić.A nie jest odwrotnie ? Bo np szpulka avail ktora jest leciutka kreci sie dosyc krotko a szpula przypuscmy z stx kreci sie i kreci sie. Bloczki maja za zadanie wychamowywac szpule poprzez tarcie (chyba) na obreczy - dziala sila odsrodkowa. Tak jakos mi sie wydaje ale moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 duza masa szpuli to duza bezwladnosc ukladu = dlugi krecenie sie szpuli szpulki AVAIL i inny tunningowy stuff są lekkie, mają mniejszą bezwładność, co jak sami chyba zauwazyliscie wcale nie oznacza, że się gorzej nimi rzuca... Co do bloczków:lekkie = mała sila hamowania (predkość x masa) - siła odsrodkowacieższe = wieksza sila hamowania, szybsze stawanie szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) Bloczki maja za zadanie wychamowywac szpule poprzez tarcie (chyba) na obreczy - dziala sila odsrodkowa. Tak jakos mi sie wydaje ale moge sie mylic. Edytowane 7 Listopada 2013 przez Tomislawus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) Ide porzucać , nie moge się jakoś zebrać w sobie bo pizga jak w kieleckim na szpulke poszło 75m FC 8lb - cała teraz waży 23g zobaczymy jako to bedzie . Mam nadzieje ze Chubby bedzie latał jak pocisk Edytowane 7 Listopada 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Stary ciepło jest dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Stary ciepło jest dzisiaj Jak ciepło to ide dobrze ze nie pada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 a to przepraszam moja nie wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie porysuj go na tym spacerze, odkupując chciałbym mieć go idealny... Przyjmuję zakłady ile czasu upłynie do magicznego słowa "SPRZEDAM"... Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Andrzej mroczne masz dzis wizje zamiast zyczyc wielgachnego klenia Ty juz tu o sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Andrzej mroczne masz dzis wizje zamiast zyczyc wielgachnego klenia Ty juz tu o sprzedazy Ja mu życzę i suma na rekord, nie zmienia to faktu, że w kolejce ustawiłem się w chwili gdy snuł plany zakupu tego malucha... To tak z dobroci serca by się nie stresował na przyszłość komu sprzeda... Zawsze to przyjemniej łowić na prawie już nie swój multik... PSMam nadzieję, że nikt tego nie traktuje na poważnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Jak kija albo mlynek wystawi do sprzedarzy to dostanie Ignora ode mnie i juz mie wiecej nic nie zalatwie :-D Teraz to on ma ryby lowic :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Andrzej tu powazni ludzie sami... Hahaha Kamil nie badz wilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Wlasnie moj Everek doszedl i sie zakochalem Mimo ze to spin ale naprawde piekniutki. Teraz zostalo mi 1,5 tygodnia zeby ucilac sianko na zaklapanego casta Everka Juz sie doczekac nie moge :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie porysuj go na tym spacerze, odkupując chciałbym mieć go idealny... Przyjmuję zakłady ile czasu upłynie do magicznego słowa "SPRZEDAM"... Powodzenia Nie oddam i koniec Maszyna cudowna w każdym calu , jedyne co to musze na nowo sie oswoić z SVS bo magnetyk RYOGI troche czujność uśpił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 juz po rybach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi