Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Michal mialem 3 dobre Sumy na lekkim sprzecie ktorych nie wyjalem i powiem Ci tak nie kreci mnie latanie ze sprzetem warzacym prawie kilogram :P To poprostu trzeba lubiec czy nawet kochac. Ja osobiscie lubie lekkie kije i mlynki ale nie do przesady ;) Wszystko musi byc dograne ;)

Michal mialem 3 dobre Sumy na lekkim sprzecie ktorych nie wyjalem i powiem Ci tak nie kreci mnie latanie ze sprzetem warzacym prawie kilogram :P To poprostu trzeba lubiec czy nawet kochac. Ja osobiscie lubie lekkie kije i mlynki ale nie do przesady ;) Wszystko musi byc dograne ;)

Pewnie z tego powodu wymyslono troling xD

Kamil do sprzetu mozna sie przyzwyczaic, a chodzi raczej o klimat lowienia :D moj kij z kreciolem wazy prawie 900 gram ( penn spinfisher 6500 ) i powiem ze po 3 wyprawoe to juz bylo ok :D i sam hol suma na wlasciwym zestawie to inna baja ;)

Kamil do sprzetu mozna sie przyzwyczaic, a chodzi raczej o klimat lowienia :D moj kij z kreciolem wazy prawie 900 gram ( penn spinfisher 6500 ) i powiem ze po 3 wyprawoe to juz bylo ok :D i sam hol suma na wlasciwym zestawie to inna baja ;)

To prawda . Na mocny sprzęcie dopiero czuć siłe tej ryby. A z wagą można zejść. Moja Xzoga Taka-G 15kg plus Abu Toro to 550 gram.

• Like 1

ja łowie sumy korba :wub: 

Jak na razie :D Jestem na etapie sszukania kija o dlugosci 240 - 260 cm z odpowiednim zapasem mocy cw w graniach 200 - 300 gram :D

Widziałem coś w savage gearu 260 i chyba do 300 gram - ale jakoś nie chce przecierać szlaków z tym kijem na sumach :D

Edytowane przez meme174

a długość ? Własnie chodzi o to ze szukam kija 240 - 260 a na same sumy nie chce wydawac wiecej niz 500 - 600 zł za kijek :P

A poza tym nie wiem co jest .... 6 wypadów na rybki i zero brań, nawet pukniecia... chyba straciłem swoja łowiecka - łowczą ? moc ^^

u was podobnie ?

Edytowane przez meme174

Kamil wszystko zalezy od ilości potrzebnej linki. 

spytaj GUZU czym gania sumy na EBRO. Od dluższego czasu nic nie jest w stanie wyprzez AVETa MX. Swego czasu dość chętnie uzywał TORO 61. Mom zdaniem na lowienie z lodzi wystarczy nawet toro 51. Choć wiekszy komfort (psychiczny - zapas linki) czuję trzymając w reku 61... te multiki na prawde nie wazą 500-600 g... :P

Oba Toro 51 - 61 ważą w granicach 310 gram. Z dobrze dobranym wędziskiem nie powinien zestawa przekraczać 600 gram. 

Może przy zestawie klenio-jaziowym to sporo ale jak się chce przeżyć słotkowodne BIG GAME to troszkę trzeba się poświęcić.

A warto  :D

Edytowane przez jbk

Mój zestaw kleniowy waży 125g kij + 205g multik - mniej niż wspomniany Toro , ale uwierzcie jak bede potrzebował zestawu do walki z sumami to nie bede oszczedzal na wadze - lepiej miec zapas mocy niz pluc sobie w brode - zabawa w BIG GAME to krew , kurz , pot i łzy - tak ma być i koniec  :P

Edytowane przez RafałWrocław

Rafał Ty już tak jakoś spcząłeś na laurach.Ani kurna ryb,ani wobków spod Twojej ręki,ani nic.

Coś w tym jest musze zrobić rachunek sumienie i zabrać się za siebie bo wstyd jak jasna cholera ... brzeszczot w proxxonie zardzewiał na bank musze go rozruszac :) Nawet znalazłem już nową hurtownie PCVki :D 

Big game to big game, Jak jedziesz na marliny to lowisz kijem 80 lb i 3 kg kreciolem i tak ma byc :D

A ja teraz z innej beczki lowil ktos fluocarbonem sunline sniper ? :D Leci do mnie i nie wiem czego sie spodziewac .... na JuTube polecali do casta ale kto wie ....

czyli mamy raptem 60% z KILOGRAMA... jbk jak dobrze pamietam to chba uzywales Big Jig'a ?? i tez jakies tam sumy lowiles :) z tego co pamietam wedka wazy ...sporo ponizej 200 g :P

KIlka sumów na niego wyjąłem. Popełniłem błąd i go sprzedałem bo chwilowo stał bez pracy. W nowych rękach nadał łowi  :)

post-49222-0-73153600-1384760493_thumb.jpg

Waga Big JIga to 160 gram i realne (albo i więcej ) 30lb