Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie.Nie mam ciśnienia bo siedzę w pracowni a po za tym nie lubię marznąć.Przed świętami będą na X-Zoga a potem na Jaśki na blanku od Krzysztofa.

Coś ze stałej oferty czy jakieś specjalne blanki zamawiałeś ??

Ja tez ganiam od tego sezonu ze spinem za Jaskiem, kleniem i pstragiem. W niektorych przypadkach nawet za okoniem. Jest mi poprostu wygodniej podawac wobki 1,5-4gr tam gdzie chce, bez stresu. Lowienie ma sprawiac przyjemnosc a nie byc katorga. Naturalnie tam gdzie sie da siegam po casta ;) Konkretne Jaziory Tomek, w 2014 bede takie atakowal z moim everkiem. W sobote przetestowalem go na kilku teczakach do 48cm. Piekna akcja, fajnie pracuje 1/3szczytu a w dolniku potezna moc jak na kij do 3/8oz ;) Dokladnie to co chcialem :D

• Like 1

Dzisiaj na komdrcji zrobilismy sobie z kumplami "The Tackle test day". Mielismy zarezerwowqny caly staw dla nas 4 i szlo sie pobawic ciekawymi zabawkami. Ryb tez nie brakowalo wiec testy ugiecia tez byly ;)

Zabieram ten zestaw z cardiffem dc;) - pięknie się prezentuje, pozdr! 

Zarówna cardiff dc i cc złota + ccdc model ze złotą szpulką - jak dla mnie najładniejsze multiplikatory, klasyka, jakość, wykonanie na najwyższym poziomie - multiki typowe dla miłośników tej metody, koneserów. Czysta przyjemność machania takim sprzętem:). Ja już niełdugo zacznę polowanie na cc201dc.

Zarówna cardiff dc i cc złota + ccdc model ze złotą szpulką - jak dla mnie najładniejsze multiplikatory, klasyka, jakość, wykonanie na najwyższym poziomie - multiki typowe dla miłośników tej metody, koneserów. Czysta przyjemność machania takim sprzętem:). Ja już niełdugo zacznę polowanie na cc201dc.

Miałeś 101DC trzeba było trzymać :P 

Sie okaze jak mocny, jak wpadne z ekipa do wrocka :D A tak szczerze to Rafal juz chyba zmadrzal i nauczyl sie ze odpowiednio dobrany sprzet bedzie sluzyl latami. Sam zakonczylem pogon sprzetowa i kazdemu radzilbym to samo, przysiasc, zastanowic sie 2 razy czego tak naprawde szukamy i kupic raz a wlasciwie. Rafal twierdzi ze aktualny setup jaki razem wybralismy jest idealny do jego potrzeb i lowisk. Wiadomo, potrzeby sie zmieniaja i sprzet tez choc czesto wracamy do punktu wyjscia. Dlatego takie perelki jak CC sie nie sprzedaje. Poczatki sa ciezkie i kazdy przez to przechodzil dlatego doszedlem do wniosku: Czytaj, pytaj, czytaj (jak idzie pomacaj,pomachaj) poczytaj jeszcze troche i kup!

Kamilu czyżbyś sprzedał swoje CC51??? Pytam, bo chcesz komuś łeb urywać jak swoje opyli :D

Z tym pytaniem i dopytywaniem o sprzęt, to często wychodzi jeden wielki niewypał.......człowiek się produkuje zadaje pytania w dziele wędkorobowym, prośby o fotki z ugięciami kilku blanków, aby zobaczyć jak będzie zachowywać się pod obciążeniem i w nurcie, a tu zerowy odzew.....a wiem, że ludziska mają wędki na tych blankach....nawet wiem kto :ph34r:  ale odzew zerowy.... :mellow:

Wiem, że na odległość się wszystkiego nie oceni i nie wybada, ale fotki mogą wiele rozjaśnić...zwłaszcza kwestie, czy dana wędka jest sztywną pałą, czy wręcz przeciwnie...czy pracuje szczytem, środkiem, lub jest parabolą.....